A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Tisdagsträff den 27 november med besök av Räddningstjänsten i Kungälv

Idag vaknade vi upp till en enormt vacker dag! Ute var allt täckt med ett tjockt lager med rimfrost och när solen steg upp på himlen gnistrade och glimmade det så vackert i alla träd och buskar som var helt övertäckta av ett vitt lager av frost. Väldigt vackert!
Just denna dag skulle vi få lite information av Mikael Söder, som arbetar på Räddningstjänsten i Kungälv, om hur vi skulle bete oss för att undvika brand, och om vi råkar ut för att det brinner, hur vi skulle bete oss då.
Vi samlades som vanligt på Kvarnkullen och Berndt hälsade Mikael varmt välkommen till oss denna dag. Vi var väl runt 60 personer som kommit för att få lite goda råd, och det fick vi!
Mikael hade mycket bra information att komma med. Det handlade om, att så här i adventstider, tänka på att alltid släcka levande ljus innan man går ut eller lämnar rummet. Att kanske köpa ny elektrisk adventsljusstake innan den vi har blir för gammal och kan ställa till det. Att ha brandvarnare på flera stället i huset eller lägenheten och då minst en i sovrummet. Att se till att dom fungerar och byta batteri med jämna mellanrum. En timer till spisen och kaffekokaren är ju inte heller så dumt.
En brandsläckare bör ju också finnas och då var en pulversläckare bäst, fick vi veta. Det är ju också väldigt viktigt att veta hur den fungerar och var den finns någonstans. Likaså är en brandfilt bra att ha i närheten av köket, lätt tillgänglig.
Mikael hade många råd om vad du skall göra om det börjar brinna där du befinner dig. Likaså framförde han rådet att alltid kolla var nödutgångarna är belägna.
Han fick även svara på en hel del frågor om både TV-apparater och laddare, det har ju hänt en del saker med dessa, men till slut hade en timma gått och Berndt tackade Mikael för all information och han fick varma applåder.
Efter dragning på lotteriet och lite information kom kaffet och de goda smörgåsarna fram och alla satte sig tillrätta för att njuta en stund och inte minst prata om veckans händelser som handlade om både stort som smått.
Vi kunde ju inte sitta så länge för dansen skulle snart igång så det blev uppbrott efter ett tag och många hjälpte
 till att flytta bord och stolar. Den som skulle spela idag var Haga Lennart!
Ute var det fortfarande väldigt vackert och det mesta av rimfrosten var kvar. En stor vacker sol som stod lågt på himlen, lyste mellan träden, när vi tog oss hem denna dag.
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.