A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Tisdagsträff den 4 december med underhållning av Tonsteget

Nu träffas vi igen på Kvarnkullen för att prata och få lite underhållning av Tonsteget från Uddevalla!
Vi har ju lämnat 1:a advent bakom oss. Kanske har några av oss besökt en kyrka för att lyssna på fin adventsmusik eller besökt någon julmarknad för att kolla in julsaker.
Vädret har ju inte varit direkt bra för utevistelse med allt regnande och det fortsatte ju på samma sätt idag när vi tog oss hit.
Vi blev återigen riktigt många som slog sig ner i stora salen där borden var prydda med röda sidenjulstjärnor, så julstämningen infann sig.
Tonsteget, som består av Lennart på gitarr, Bert på dragspel och Mia som sjunger, stod klara att starta upp med sitt program, så det var bara för Berndt att hälsa dem varmt välkomna till oss och de fick en värmande applåd.
Starten blev med låten "Det skall va gamla låtar" och det blev det. Vi fick lyssna till härliga låtar som vi kände väl till såsom "Glad som en speleman" och " Glöm ej bort det finns rosor överallt".
Mia hade en härlig utstrålning när hon sjöng och mellan varje låt kom det härliga historier om barn, en busschaufför och även om en annorlunda vårdcentral. Mia var en väldigt duktig historieberättare så det blev många skratt. Hon rörde sig även ute bland borden  så Uno blev uppbjuden till en liten svängom mellan borden.
Vi fick även lyssna till  portporier med sånger av både Sven-Ingvars och Lill-Babs så det var bara att sjunga med.Även en liten julsång kom med, nämligen "Annas Julsång" av Åsa Jinder. och en låt av Evert Taube blir det ju nästan alltid och denna gången blev det en visa som vi inte hört så ofta nämligen "En natt i Ligurien".
Mia är duktig på att joddla så det hann hon med innan Tonsteget tackade för sig med "Vi möts igen". De fick stående ovationer från oss alla så ett ex.nummer var ju ett måste, och det blev "Tatuerarevalsen" av Evert Taube.
Nu var det dags för dragning på lotteriet och kaffet kom snabbt fram på borden.
Tänk att kaffe alltid smakar så gott i trevligt sällskap så är det bara, så vi lät oss väl smaka.
De som skulle bjuda upp till dansen, Mats Lennartz, började ställa i ordning sina instrument på scenen så snart kunde vi inte sitta kvar längre utan det var dags att ta sig ut och kan man tänka sig, det hade klarnat upp och solen sken sitt bleka sken och himlen var blå.
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.