A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Tisdagsträff med Kubbarna på Kvarnkullen den 14 mars 2018

 
Denna mulna lite disiga dag med några grader över noll träffas PRO åter på Kvarnkullen för att lyssna till Kubbarna som skall underhålla. Först måste vi ändå säga ett stort GRATTIS!!! till PRO-Vetarna Elisabeth, Gunilla och Börje som gått vidare med sitt lag  till Distriktsfinalen i Ljungskile den 4 april. Strongt gjort!
Stora salen på Kvarnkullen började sakta med säkert fyllas och när det var dags tog vår ordförande Berndt till orda och hälsade alla varmt välkomna till vårt möte idag och han riktade sig speciellt till Kubbarna som idag bestod av fem damer och två herrar och hälsade dem  välkomna till oss. De berättade att de brukar vara fler med sjukdom och lite annat ställde till det.
Mycket passade hade de klätt sig i tjusiga kubbar med lila band och de hade även lila skjortor, jättesnyggt. Deras instrument var ukelele, gitarr och dragspel .De startade upp med att spela "Här är musik på gång" som följdes av "Det skall va gamla låtar"och "Nidälven."
Jazzlåtar passar ju jättebra på ukelele så det blev lite av den stilen, nämligen ett portporri med bl.a. "Some of these days".
"I´m looking over a four leaf clover" och "When your smiling".
De berättade att de gjort en turné i Spanien och för att drömma sig tillbaka till denna , fick vi lyssna till "Viva la Spania".
Många härliga och underfundiga historier fick vi lyssna till under programmets gång.
En visa om Jöns-Persa som gick till doktorn för att få hjäp mot sina kalla fötter, framfördes med bravur.
Evert Taube fanns och med, nämligen "Rönnerdahl målar". En visa som inte spelas så ofta, men verkligen fin som alltid, när det gäller Everts musik.
Även Elvis "Good luck charm" fick plats i programmet. Sedan blev det Lasse Dahlqvist och "Jolly Bob från Eberdeen". Den sistnämnda  sjöng en av herrarna, iklädd snusnäsduk och båtmössa.
Programmet började lida mot sitt slut men de hann med Ulf Peder Olrogs "Shottis på Valand" och en annan härlig låt nämligen "Bye, bye blackbird" också.
Så kom då "Kaffevisan" som avslutning. Det blev stående ovationer och Berndt undrade om de inte kunde bjuda på en låt till och det blev "What you´ve done to me".
Vilka härliga musikanter. Det märktes inte att de inte var så många idag utan de bjöd verkligen på sig själva.
Nu blev det kaffe och smörgås, lika gott som vanligt. Resekommittén berättade om en endagarsresa till Visingsö den 24 april. Varmt välkomna att följa med.
Även denna tisdagsträff gick mot sitt slut och det var dags att släppa in dansarna som idag skulle få dansa till Mats Lennarts.
Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.