A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Tonsteget underhåller

 
 
Musikstund med Tonsteget
När vi nu samlats till vårt tisdagsmöte för att lyssna på Tonsteget har hösten gjort sitt intåg. De flesta lövträd skiftar i gult och löven dinglar så sakta ner till marken.
Vår ordförande Margaretha hälsade alla välkomna och började med  att informera om att parkeringarna utanför Kvarnstallet har blivit färre på grund av att kommunen skall bygga ett bullerplank utmed motorvägen. En liten påminnelse också  om teaterföreställning om Allan Edvall den 1 november kl. 12.30 till en kostnad av 100:-.
Så var det då dags för tonsteget och Margaretha hälsade dem varmt välkomna till oss.
Tonsteget består av Mia som sjunger, Bert på dragspel och Lennart som spelar violin och gitarr.
Vi fick lyssna till många härliga sånger som vi kommer ihåg från vår ungdomstid såsom Två små röda rosor, Ungmön på Käringön och Min soldat. Mia är duktig på att joddla och vi fick lyssna på ett par sånger som prov på detta. Fritiof  i Arkadien av Evert Taube och Morfar har berättat av Lasse Dahlqivst   fanns också med i programmet. Mellan sångerna berättade Mia en rad härliga historier mycket från barnamun men även jakthistorier och Kållehistorier.
Tonstegets sista låt var Vi möts igen och under det att Bert och Lennart spelade gick Mia runt och tackade för sig och tog alla i hand.
Margaretha tackade tonsteget för en härlig musikupplevelse och bad om ett extranummer.
Det blev en joddlarlåt till handklappning från nöjda PRO:are
Nu var det dags för lottdragning med efterföljande kaffe och härlig smörgås.
Efter att ha pratat en stund var det dags att ge sig iväg hem igen väldigt nöjda med timmarna på Kvarnkullen. Snart var det Ingvar & Co som skulle fylla lokalen med dansmusik till glädje för alla som villa dansa
Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.