A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Tonsteget underhåller

Tonsteget underhåller med sång, musik och underfundiga historier!

Denna veckan har vi upplevt skyfall, hagelskurar och åska men just idag när vi samlades på Kvarnkullen för PRO:s Tisdagsträff var det lugnare och vi klarade oss från regn.

Oj! vad många vi blev. Vi fick sätta in fler bord för att alla skulle få plats. När det närmade sig start hade vi nog blivit runt 90 personer och sorlet ville inte ge sig när vår ordförande Margaretha tog till orda.

Efter lite information hälsade hon våra gäster idag Tonsteget, som består av Mia, Bert och Lennart, varmt välkomna till oss.

De startade frejdigt med sångerna Det skall va  gamla låter och Låt ditt hjärta va med.

Evert Taube fanns också med på repertoaren. Vi fick  lyssna till Vals i Valparaiso,  Tatuerarevalsen och lite längre fram i programmet Ellinor dansar. Under denna  låt bjöd Mia upp en av våra herrar till en stilla vals.

Mellan varje låt som Tonsteget framförde fick vi härliga historier berättade av Mia, vilket hon gjorde väldigt frejdigt och det blev många skratt och applåder.

Vi fick även vara med och sjunga allsång i Sjung och le och Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad som ju Gunnar Wiklund hade en hit med.

Christer Sjögren och Vikingarna är det ju många som gillar och Tonsteget framförde deras sång, Du är min sommar Marie.

Mia läste en fin kärleksdikt som hennes mamma Gullan skrivit. Hon finns ju inte kvar i livet men hennes dikter lever kvar. Dikten följdes av Robert Brobergs Marie Therése  även den en fin kärleksmelodi.

Några av Siw Malmqvists låter följde såsom Arvid och Tunna skivor. Lasse Lönndahls Piccolissima Serenata fick också plats i programmet.

Tiden går ju fort när man har trevligt så snart var det dags för Tonsteget att tacka för sig och det gjorde dom med Vi möts igen!

Dom fick stående ovationer från oss alla och Margaretha undrade om vi inte kunde få en låt till.

Det fick vi, men det blev inte en utan flera stycken, sånger som Sven-Erik Magnusson framfört under sin livtid. Visst känner vi igen Min Gitarr, Säg inte nej säg kanske och Fröken Fräken.

Jättehärligt och det blev varma applåder från oss alla igen men nu var det dags för kaffet och lottdragningen.

En sista anmodan från Margaretha var att inte glömma att anmäla er till Höstfesten den 21 oktober. Sista anmälningsdagen är den 3 oktober.

När vi sedan så småningom bröt upp och gick hemåt igen hade vi Tonstegets härliga låtar i huvudet.

Haga-Lennart fanns på scenen när vi gick och utanför hade många samlats för att få dansa till hans härliga musik.

Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.