A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

Trebello underhåller

Trebello underhåller på Kvarnkullen med sång och musik !

Idag var vädret inte så snällt mot oss när vi tog oss till Kvarnkullen till PRO:s Tisdagsträff!

Det var oerhört blåsigt och regnskurarna avlöste varandra under morgonen. Vi hade väl lite tur ändå, för det lugnade ner sig just som det var dags att samlas så dom flesta klarade sig från att bli genomblöta.

Detta är väl kanske vad som väntar även om man önskade sig några fina dagar med hög luft och lite solsken.

Väl inne samlades vi som vanligt och när det var dags, hälsade idag Anita Tymberg alla varmt välkomna. Hon påminde om Höstfesten som äger rum den 21 oktober, innan hon hälsade dagens underhållare Trebello varmt välkomna till oss.

Trebello består av Arne och Janne som bjöd på en musikalisk resa från Haga i Göteborg utmed kusten till Marstrand och Bohuslän.

Dom började alltså i Haga  med sången "Knö dig in" som vi känner från Sten-Åke Cerderhöks och Sonja Hedenbratts reportoar.

Därefter kom en sång som handlade om att dansa i Göteborg och efter det  förflyttade  vi oss till  hamnen med visan "När lyktorna tänds på andra sidan bron" även den av Sten-Åke.

Mellan låtarna berättade Janne ett antal härliga Göteborgshistorier.

Evert Tabue måste ju vara med i detta sammanhang så vi fick lyssna till "Inbjudan till Bohuslän"

En som skrivit mängder av musik om Göteborg är ju Lasse Dahlqvist. Trebello bjöd på en av hans mest omtyckte visor nämligen "Morfar har berättat".  Nu befinner vi oss utanför Göteborg med dess välkända öar.  Snart hamnade vi i Marstrand och Janne sjöng ett par sånger av Stefan Andersson som handlade om livet på fästningen.

En liten sång som kanske faller utanför resan men som ändå passar väl in var "Drömmen om Elin" som Arne sjöng för oss. Texten är av Peter Himmelstrand.

Arne och Janne fortsatte med en dryckesvisa från tiden när Ostindiefararna seglade över haven innan de avslutade med Lasse Berghagens "Sträck ut din hand"!

Alla tog varandra i händerna och gungade med i musiken och det blev en väldigt fin avslutning.

Anita tackade Trebello varmt för en härlig underhållning och vi fick ett extranummer nämligen ett smakprov på den musik som skulle komma lite senare eftersom dom även skulle spela till dansen. Låten var "Främling".

Nu blev det kaffe och goda smörgåsar. Efter att ha pratat och umgåtts en stund var det dags att traska hemåt igen. Det blåste väldigt ute men regnet hade lugnat ner sig.

Trebello gjorde sig redo för att fortsätta med dansmusik till glädje för danspubliken som väntade utanför.

Foto och referat: Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.