A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

REFERAT

PRO-möte med underhållning av Bohus Tyrolerkapell på Kvarnkullen
Dom senaste dagarna har det varit riktigt soligt och varmt på dagarna och denna dag, när vandrade mot Kvarnkullen för att träffas igen, var inget undantag.
Idag blev det en bra uppslutning och alla såg fram emot att få lyssna på Bohus Tyrolerkapell.
Anita Tymberg hälsade alla varmt välkomna och kom först med lite information. Vi blir 37 personer som åker på konstresa till Halland den 19 april och vår resa till Östergötland börjar forma till sig och hon återkommer efter påsk med mer information. Hon berättade också, att efter lite diskussioner ,så blir det ändå så att vi  träffas  på Kungälvsparken den 9 maj, för vår sedvanliga våravslutning.
Så var det dags för Tyrolerkapellet att framträda och Anita hälsade dem alla varmt välkomna till oss.
Orkestern bestod idag av 11 personer, 10 herrar och en dam, alla klädda i tjusiga gröna tyrolerhattar.  Av herrarna spelade en trummor och resten spelade olika blåsinstrument, Den enda damen i orkestern spelade dragspel.
De startade med att spela Bohus Bataljon och det blev en härlig musikupplevelser med alla dessa blåsinstrument.
Programmet bestod av lite olika musikstilar som en polka från Tyrolen och därpå en vals som följdes upp en låt som hette Rosamunda där några av herrarna även stämde upp i sång.
Vi fick reda på att Tyrolerkapallet besökte oss första gången 2013. Då de var ganska nystartade och idag vart det den 4:e gången som de var på besök och de tyckte det var väldigt roligt att få komma och spela för oss igen.
De fortsatte med att återigen spela lite olika melodier såsom Tjo upp på Backamo, Bakom garaget och en vals från Kosta där dragspelet hade ett soloparti.
En härlig låt kom sedan, Bei Mir Bist Du Schoen. Här fick vi  återigen  höra herrarna sjunga en rolig svensk översättning som löd, Bär ner mig till sjön!
Orkestern tackade för sig med att återigen spela upp Bohus Bataljon!
Varma applåder följde och Anita tackade dem varmt för en härlig musikstund. Det är inte så ofta vi får lyssna till en blåsorkester.
Nu var det dags för kaffe och härliga smörgåsar,  lotteridragning och en allmän trevlig samvaro med mycket prat.
Solen sken fortfarande ute när vi tog oss hem igen. Vi mötte våra danssugna vänner som skulle ta dansgolvet i besittning när Chess  spelade upp om en stund.
Referat o foto Lisbeth Samuelsson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.