A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO-Repotage

PRO Lysekil har firat

75-årsjubileum

Fredagen den 1 juni firade PRO Lysekil att det var 75 år sedan föreningen bildades. Mer än 100 medlemmar kom till Oscars denna afton för att vara med och fira denna historiska händelse.
Vår vice ordförande och tillika kvällens toastmaster Christer Höglind hälsade alla välkomna och utbringade en välkomstskål dagen till ära. Christer fortsatte med att berätta om vad som skulle hända under kvällen och bjöd därefter alla till bords.

 Vår ordförande Frank Olsson
När alla satt sig till bords och mat och dryck börjat komma alla till del så önskade vår ordförande Frank Olsson alla välkomna och berättade lite om Lysekils historiska byggnad   Oscars. Den första byggnaden kallades Societetshuset och upprättades 1872. Byggnaden brann ner till grunden 1985 och återupprättades några år senare i sin nuvarande form. Frank fortsätter med att berätta om starten av PRO Lysekil den 1 juni 1943. Den första ordföranden var Oscar Carlsson och från starten var det 37 medlemmar i föreningen. Medlemsavgiften till föreningen beslutades utgå med 50 öre per kvartal och medlem. Medlemsantalet ökade hela tiden och var i mitten av 1970-talet som högst med över 850 medlemmar. Idag är vi lite mer än 650 medlemmar i vår förening

Restaurang Rosvik
Restaurang Rosvik var på plats och serverade en fantastisk god 3-rätters middag. Det blev många lovord och stort beröm från alla för den goda maten. Stort tack till Restaurang Rosvik med personal för allt gott.

 

Johnny Kristoffersen

Vår fantastiske musikledare Johnny Kristoffersen hade diktat ett Jubileums-kantat på melodin till visan ”Flickorna i Småland” som handlade om PRO Lysekil. Denna visa och några till sjöng vi alla tillsammans.

Uppvaktningar

 


Från våra angränsande PRO-föreningar kom från Brastad Britt-Marie Hellström och Gun Johansson, från Brodalen kom Lena och Göran Rydenstam och från Skaftö kom Ove Samuelsson och Jan-Olof Andersson för att uppvakta och önska oss många trevliga år framöver. Alla tre föreningarna lovprisade vår samorganisation och önskade att den skall fortgå många år framåt.
Från PRO-Riks kom Ingela Ekholm och uppvaktade och höll ett tal om att det är viktigt för alla att vara rädda om varandra och visa hänsyn och kärlek till varandra.
Från Bohusläns PRO-distrikt kom ordförande Bengt Eklund och Rosalie Sanyang för att uppvakta på 75-års-dagen. Bengt pratade om vikten till sammanhållning inom PRO och att vi alla skall sträva efter att alla pensionärer skall få det bättre. Detta kommer också enligt Bengt att uppmärksammas på årets PRO-kongress.

 

 

 

Underhållning


Tre PRO:are från Strömstad stod denna afton för underhållningen. Det var Gun Johansson och Ingemar med fru som underhöll med sång och dragspelsmusik från många kända och okända visor. Gun som varit med i Kjell Krages revy i många år framförde några riktigt bra sketcher från verkliga livet. Även vår ordförande Frank svarade för ett bejublat framrträdande.

 

Dans


Kvällen avslutades med dans till Rodins orkester. Det var många som passade på tillfället att få ta sig en svängom i dansens virvlar efter att ha suttit till bords några timmar. I en paus serverades det kaffe och tårta och vid midnatt var det dags att avsluta festligheterna.

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.