A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO-Repotage

Höstens första månadsmöte

PRO Lysekil startade första månadsmötet efter sommaren med att hälsa 9 nya medlemmar välkomna i föreningen.

Ordföranden i Lysekils PRO Frank Olsson hälsade alla hjärtligt välkomna till augustis månadsmöte. Det var ca 100 personer som kom för att bland annat lyssna på trubaduren Ole Moe från Skaftö.

 

 Namnlistor

PRO Riks går inför valåret ut med budskapet att höja pensionerna. Namnlistor med detta budskap har cirkulerat bland våra medlemmar och ca 100 namnunderskrifter har samlats in och skickats vidare till PRO Riks. Flera personer från vårt distrikt var på Rabbalshede marknad i lördags och samlade under dagen in ca 400 namnunderskrifter. 

 

Shoppingrundan
Shoppingrundan drogs in i vinter av Västtrafik. Denna linje har varit mycket populär för många av våra medlemmar och representanter från PRO Lysekil har vid flera tillfällen sökt svar från både Västtrafik och Lysekils kommun för att få svar på varför linjen har blivit indragen. Inget svar har inkommit till PRO och för cirka en vecka sedan hade Margareta Lagerblad från Lysekil inbjudit till ett möte på stadsbiblioteket med förhoppning om att få svar i denna fråga. Från kommunstyrelsen kom oppositionsrådet Ronald Rombrant för att få information. Han lovade att bland annat kolla upp hur beslutet fattats om att lägga ner Shoppingrundan

 

Underhållning

Efter kaffepausen bjöd trubaduren Ole Moe från Skaftö oss alla på ett bejublat framträdande med visor av Evert Taube och Björn Afzelius.

Bland annat flera kända visor av Evert Taube så som Sjösala vals, Eldarevalsen och Så länge skutan kan gå, och alla i publiken fick möjligheten att sjunga med.
Björn Afzelius har gjort många kända visor som blivit mycket uppskattade, vi fick bland annat höra Älska mig nu, Sång till friheten, Isabell, För kung och fosterland och Tusen bitar. Alla i publiken sjöng med även här i dessa fina visor.
Ole Moe fick göra flera extranummer och slutade till sist med Evert Taubes Polka naturell. 
Frank Olsson tackade för en mycket fin underhållning och räckte över en blomma.

 

Lottdragning
Gunnar Nyberg förrättade dagens lotteri. Många av våra medlemmar fick äran att vandra hemåt med fina vinster. 

 

Text Siv Hansson
Foto Stig Persson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.