A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO-Repotage

PRO Lysekil har haft sin traditionsenliga julfest

 

PRO:s julfest startade med ett besök av Lucia med följe. Det var lucia med följe från Lysekils ridklubb som kom på besök. De sjöng först den traditionella luciasången och därefter sjöng de en mängd olika kända julsånger. Det blev ett mycket fint och uppskattat besök.

 

Den goda julmaten


Efter denna stämningsfulla påhälsning var det tid för Margit Alfredsson att hälsa alla välkomna till årets julfest och därefter lät sig alla väl smaka av all den fina julmaten som även i år kom från Rasta Håby i Munkedal.

 

Trevlig underhållning


Efter att alla avnjutit god julmat får vi lyssna till PRO:s egen sångkör PROtonerna under ledning av Johnny Kristoffersen. De sjunger genomgående olika julsånger. Bland andra Julpolska, När julen kommer till bondens hus, Ser du stjärnan i det blå, Bella Notre och flera andra. Rolf Sandberg läser en dikt av Alf Pröysen och Birgitta Haque sjunger mycket vackert solo tillsammans med kören i en finstämd julsång. Kören som ackompanjeras av Johnny Kristoffersen på gitarr och cittra och Lars Olof Larsson på klarinett avslutar med att sjunga O Helga natt och varje framträdande presenteras av Vanja Ljungqvist. 


Efter att alla serverats kaffe och kaka blir det ett uppträdande av PRO:s Linedansare. De dansar tre olika danser till Julmusik under ledning av Gull-Britt Pettersson och Ingvor Hammargren. Ingvor var förhindrad att vara med på denna julfest men alla dansade så hon kunde känna sig riktigt nöjd med sina elever.

 

Lotteridragning

Så var det äntligen dags kvällens lotteridragning som förrättades av Gunnar Nyberg. Bland vinsterna denna afton fanns bland annat delikatesser som var skänkta av Coop Extra i Dalskogen och Konsum Rosvik samt presentkort som var skänkt av Restaurang Rosvik. Bland vinsterna fanns också flera priser som var skänkta av PRO-medlemmar.
Efter all god mat och fina uppträdanden var tiden inne att avrunda denna mycket trevliga kväll och önska varandra en riktigt God Jul.

 

Till sist tackade ordföranden Frank Olsson för en trevlig kväll och för det gångna året och önskade alla en riktigt GOD JUL.

Text S Hansson
Foto Stig Persson

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.