A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO-Repotage

PROtonerna underhöll på PRO:s månadsmöte

 

Ordföranden Frank Olsson förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. Frank hälsade 2 representanter från Swedbank välkomna. Cirka 95 medlemmar kom till detta möte. 

Nya medlemmar:

Under den senaste månaden har det tillkommit 3 nya medlemmar, vilka hälsades välkomna.

För närvarande är medlemsantalet 622.

Information:

Kristina Hermansson och Cajsa Fernström från Swedbank informerade och visade bilder om möjligheterna att använda datateknik vid bankärenden. Syftet med informationen var att vi skall ta ett steg in i en ny värld. Dagens ungdomar lever redan i denna värld men för äldre personer krävs ett nytänkande. Med den nya It-tekniken har man möjlighet att sköta sin ekonomi, beställa varor samt få information om omvärlden. Mobilt bankid är din legitimation i datavärlden. Det är viktigt att man har ett säkert lösenord och att man inte legitimerar sig om någon ringer och begär detta, banken frågar aldrig. Swish är ett sätt att skicka eller ta emot pengar via mobil. Om man använder kreditkort är det problemfritt att handla på nätet. Med banken i mobilen har man koll på sina pengar.

 

KPR-mötet var planerat att hållas den 14 november men hade blivit framflyttat till den 16 december.

Christer Höglind försökte i sista minuten att ordna med transport till seniormässan men det fanns ingen möjlighet att åka buss till Oscars.

PRO-riks har tillsammans med övriga pensionärsorganisationer startat en kampanj mot ofrivillig ensamhet. PRO Lysekil vill arbeta vidare med denna fråga. Vilket behov finns och finns det några som kan ställa upp och besöka dem som är ensamma.

 

PRO:s veteranvetartävlingar hölls den 7 november på olika platser inom distriktet. Lysekil lag 1 tävlade på hemmaplan medan Lysekil lag 2 tävlade i Ellös. Båda lagen hamnade på tredje plats och gick därför inte vidare i tävlingen.

 

Den 24 november är det dags för söndagscafé i Lyse Folkets Hus. Ingemar Skarstedt kommer att underhålla med bilder och berättelser från Lyse.

 

Den 12 december är det dags för den sedvanliga julfesten. Kostnad 300 kronor per person.

 

Anmälan till nästa års vattengympa skall göras till Marianne Kleveros. Det finns ett fåtal platser kvar. Aktiviteten startar vecka 3. Om intresse finns planerar linedansarna att starta en nybörjarkurs till våren. Anmälan görs till Ingvor Hammargren.

 

ABF anordnar ett IT-café under 3 fredagar med början den 15 november. Syftet med caféet är att få digital delaktivitet i vardagslivet

 

Budget och verksamhetsplan:

En verksamhetsplan samt förslag på budget lades fram för verksamhetsåret 2020. Planen och budgeten antogs av mötet. Medlemsavgiften för 2020 är oförändrad.

 

 Underhållning:

PROtonerna stod för underhållningen. De framförde visor och tonsatta dikter av Carl Mikael Bellman, Tage Danielsson, Kent Andersson, Lasse Dahlqvist, Charles Trenet och Hugo Alfvén. De avslutade underhållningen med låten kaffegök i Johan Karlsas kök.

 

Lotteridragning:

Gunnar Nyberg förrättade som vanligt dagens lotteri.

 

Ordföranden avslutade mötet och tackade för visat intresse.

 

Text KåGe Mattsson

Foto Gun Dahl

 

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.