A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO-Repotage

 

Mycket fin underhållning av Daga och Rolf på PRO Lysekils oktobermöte.

 

Ordföranden i Lysekils PRO Frank Olsson hälsade alla hjärtligt välkomna till oktobers månadsmöte. Det var ca 100 personer som kom för att bland annat lyssna på Daga och Rolf från Kungälv.

 

Seniorer och tänder, vad händer?

 

Tandläkare Lisa Löfgren från Folktandvården i Strömstad informerade om vad som händer med våra tänder och vad vi skall tänka på för att behålla en bra tandhälsa. Tänderna blir med åren lite skörare, smaklökarna lite sämre och vi får mer muntorrhet. För att motverka en del av detta är det viktigt att äta och dricka sunt, använda fluor, borsta tänderna ofta och göra regelbundna tandläkarbesök.

Fluor är mycket viktigt och finns i många olika varianter. Det är bra även mot muntorrhet. Muntorrhet ökar också risken för karies. En vanlig orsak till muntorrhet är mediciner.
Det finns en del ekonomisk hjälp att få. Statligt tandvårdsstöd som finansieras av Försäkringskassan.

Allmänt tandvårdsbidrag utgår till alla vuxna den första juli varje år. Bidragets storlek beror på åldern. För personer från 65 år är bidraget 600 kronor per år.

Bidraget kan sparas i högst två år och man väljer själv när man vill använda bidraget. När man använder sitt bidrag gör tandläkaren eller tandhygienisten avdrag från räkningen.
Högkostnadsskydd inom det statliga tandvårdsstödet. Högkostnadsskyddet börjar gälla när en patient fått tandvårdsåtgärder utförda som sammanlagt överstiger 3 000 kr.
Särskilt tandvårdsbidrag riktar sig till den som har en sjukdom eller funktionsnedsättning som medför risk för försämrad tandhälsa.

 

Bostadstillägg

Gun Dahl från PRO Lysekil informerar om hur viktigt det är att undersöka om man har rätt till bostadstillägg.
Pensionsmyndigheten uppmanar att alla skall undersöka om de har rätt till detta komplement till den vanliga pensionen.

Är din pension tillsammans med eventuella andra inkomster lägre än 15 000 kronor efter skatt bör du kontrollera om du kan ha rätt till bostadstillägg. För att ta reda på om du är berättigad till bostadstillägg skall du göra beräkning på www.pensionsmyndigheten.se/ansokbt med en e-legitimati 

 

Underhållning

 

Efter kaffepausen bjöd Daga och Rolf på en fantastisk fin underhållning. De hade en mycket stor underhållningsportfölj att ta av. Det var allt från visor till dansmusik, vals och profanlåt. Detta varvades på ett mycket proffsigt sätt med historier från verkliga livet. De avslutade med Lasse Stefans ”Gammal kärlek rostar aldrig” och som extra en sång om Pater Noster. Daga och Rolf fick stående ovationer för denna mycket fina underhållning

Frank Olsson tackade för en mycket fin underhållning och räckte över en blomma.

 

Lottdragning

 

Gunnar Nyberg förrättade dagens lotteri. Många av våra medlemmar fick äran att vandra hemåt med fina vinster. 


Foto Stig Persson
Text Siv Hansson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.