A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO-Repotage

PRO Lysekil har varit på resa till Halmstad.

 

På förmiddagen 25 oktober begav sig 55 glada pensionärer på resa till Halmstad. På vägen ner stannade vi till på en liten ort som heter Tvååker, ligger mellan Falkenberg och Varberg. Där hälsades vi välkomna av ingen mindre än Lena Pettersson som är känd från Falkenbergsrevyn. I den gamla stenladugården som också är butik och atelje byggd i slutet på 1800-talet hade det dukats upp med kaffe och fralla, detta smakade bra efter några timmars stillasittande i bussen.

Efter fikat berättade Lena Petersson om sitt liv som konstnär, illustratör, designer och sångerska. Motiven Lena målar innehåller mycket svenska jultraditioner och katter som finns och har funnits på gården. Hennes målningar reproduceras sedan och används till brickor, bordstabletter, glasunderlägg, servetter mm. Lena avslutade med att sjunga en Monica Zetterlundslåt samt ytterligare en låt som våra pensionärer önskade. Vi hann även med ett besök i butiken.

Resan gick vidare till Halmstad, efter incheckning och lite vila var det dags för gemensam trerätters middag på hotellet.

 

 

Mätta och goa var det dags att promenera till Halmstad Teater för att se premiärföreställningen av ”Thank you for the music” en Björn och Benny hyllning med Kalle Moreaus, Gunilla Backman och Johan Boding.

Vi bjöds på underbar musik från bl a Abba, Chess, Kristina från Duvemåla och lite BAO. Johan Boding, musikalstjärna och Queen-coversångare sjunger med sin starka röst Anthem, tror detta var en av kvällens höjdpunkter. Föreställningens extranummer blev en Abba-låt, man blev lite rörd då artisterna tystnade och publiken tar över och kan hela texten.

 

Upprymda vandrade vi hem till hotellet. Lördag förmiddag var fritt för egna aktiviteter, tyvärr var det regnigt och blåsigt men en del pigga pensionärer trotsade vädret och gjorde stan. Vid lunchtid lämnade vi nöjda Halmstad för hemfärd till Lysekil.

 

Text: VL

Foto: Gun Dahl

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.