A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO-Repotage

Populär vinprovning med PRO, Lysekil

 

 

Onsdagen den 31 oktober samlades många glada och förväntansfulla PRO-are på Restaurang Rosvik för att deltaga i höstens vinprovning. Som brukligt började det med lite mingel, ett gott mousserande vitt vin från Spanien serverades. Gästerna hälsades välkomna. Innan kvällens vinprovning startade passade PRO på att överlämna en blomma och visa sin uppskattning till Bengt-Olof Elfström för all kunskap han har delat med sig under flera år, Bengt-Olof har valt att ta en paus men vi hoppas på att få förmånen hälsa honom välkommen igen vid senare tillfälle.

Linda på Restaurang Rosvik presenterade dagens meny som bestod av viltfärsbiffar av hjort med duchessetoppar smaksatta med palsternacka och jordärtskocka, svampsås och gele. Nu var det dags att starta kvällens vinprovning, fyra olika sorters röda viner skulle avsmakas.

Välkomstdrink     Ett gott mousserande vitt vin från Spanien

-         Glas 1      var Domaine Laougue och kom från Frankrike

-         Glas 2      var Rubesco ock kom från Italien

-         Glas 3      var Vicor och kom från Spanien

-         Glas 4      var Caravan och kom från Australien

Samtliga viner var mycket smakfulla och goda och som vanligt var det delade meningar om vilket som var bäst.

Då vi ätit och druckit gott var det dags för kaffe och hembakt rulltårta. Kvällen började gå mot sitt slut och det var dags att avsluta ännu en lyckad kväll och vandra hemåt. Nu får vi vänta på våren och nästa vinprovning.

 

Text:VL

Foto: Stig Persson

 

 

 

                                    

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.