A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

För aktiva pensionärer

                           PRO Munkedal

 

Vår förening omfattar hela kommunen, där ingår Munkedal, Dingle, Svarteborg och Sörbygden. Medlemsantalet i föreningen är 390 men vi kan bli fler hör av dig till något av våra ombud och kom med i gemenskapen . Kontaktpersoner är i Munkedal Ove Göransson 0524-711 70. Dingle Ivan Carlsson telefon 0524-405 66. Svarteborg Bror Johansson telefon 0524-500 33. Sörbygden Kerstin Andersson tel. 0524-303 58.


Äntligen är vår lotteribod på plats utanför COOP

 Invigningsförsäljare var Ally och Barbro.

 

 

 

 


 Årsmötet 2018

Fredagen den 23 februari höll PRO Munkedal sitt årsmöte i Folkets Hus Munkedal, vi var ett åttiotal medlemmar som träffades för de sedvanliga årsmötesförhandlingarna som förtjänstfull leddes av mötets ordförande Gunvor Andersson. Efter mötesförhandlingarna blev det underhållning med Tonsteget, en mycket uppskattat underhållning, repertoaren bestod av musik med alla de välkända låtarna blandat med historier som rev ner skrattsalvor så att taket var nära att lyfta. I pausen serverades planka med all upptänklig mat du kan önska dig och inte att förglömma, den goa kakan. Sedan blev det mer underhållning, kvällen avslutades med dragning på våra tre lotterier. Återigen ett lyckat möte i vårt kära Folkets Hus.

 


 

Så blev medlemsmötet den 30 januari

 Tisdagen den 30 januari höll PRO Munkedal sitt första medlemsmöte 2018 i Församlingshemmet Foss. Efter de sedvanliga mötesförhandlingarna, höll  Apotekschef Helena Lindh ett väldigt uppskattat föredrag om våra mediciner och vad Apoteket kan hjälpa till med. Det blev många frågor om allt från varför förpackningar är svåra att öppna, till vilka mediciner som går att kombinera och riskerna med att försöka själv med detta, Helena svarade och förklarade på ett lättfattligt sätt. Efter föredraget blev det förtäring i form av kaffe, smörgås och naturligtvis go kaka. Kvällen avslutades med dragning på lotteriet, där det blev många glada vinnare.

 


 

 

Julbordet i Folkets Hus den 12/12 2017

En dag att minnas, återigen i Folkets Hus Munkedal. Tisdagen den 12/12 anordnade vi fullt julbord med allt det som skall finnas på ett sådant, omeletter, köttbullar, skinka, potatis, tre olika sorters sill, brysselkål och Janssons frestelse levererades av Smedbergs Gård, mycket gott, ägghalvor, rökt korv, bröd, prinskorv, dricka m. m fixades av vår egen Festkommitté. Musiken och underhållningen stod Bosse och Ingers orkester för, många fina julsånger blandat med allsång, proffsigt. Allt inleddes med att Ove läste en mycket stämningsfull dikt skriven av en av våra medlemmar. Kvällen avslutades med dragning på våra två sålda lotterier. 
Äntligen en lokal i centralorten där vi inte behöver tänka på att begränsa antalet deltagare till 70-80

personer, vi var ett hundratal som åt och roade oss i Folkets Hus denna kväll.


 


medlemsmötet i Församlingshemmet den 21/11

Mötet inleddes med att Ove läste en dikt av Eivor.

Vi var ett sextiotal medlemmar på mötet som beslutade om budgeten för 2018, en budget som följer de föregående årens positiva trend, med ett ökat medlemsantal och en budget i balans. Mötet beslutade också att medlemsavgiften skulle vara oförändrad. Efter mötesförhandlingarna blev det kaffe, smörgås och go kaka bakat av Barbro. Sedan blev det dragning på kvällens lotteri med många fina vinster. Ett stort tack till de medlemmar som bidrog med vinster till lotteriet.

 

  


 

Så blev Trivselträffen den 24/10


 

 

Tisdagen  ordnade PRO Munkedal  Trivselträff i Foss Församlingshem. Det var knökat (fullsatt) med folk, förtäringen bestod av kaffe med smörgås och två sorter hembakta kakor, allt ordnat av vår Festkommitté. Stämningen var på topp, inte så konstigt när underhållningen sköttes av Lilla Bandet från Färgelanda, de var verkligen underhållning av hög klass. Kvällen avslutades med dragning på de två sålda lotterierna, där det var många fina vinster, 

 

 

Kvällen kommer nog att stanna i minnet och ge många leenden ett bra tag, när man tänker på de historier som berättades.   

 

 

 

 

 

 


Medlemsmötet på Kaserna den 19/9

 

Tisdagen den 19 september höll PRO Munkedal sitt medlemsmöte på det vackra Kaserna. Det var ett femtiotal medlemmar som hade hörsammat kallelsen. Efter de sedvanliga mötesförhandlingarna med information om vad som hänt och berört oss pensionärer, både centalt och lokalt, blev det allsång ledd av Ann-Charlott Andersson. Hon kan verkligen få upp stämningen, i pausen blev det kaffe, smörgås och naturligtvis go kaka. Sedan mer Qiz med musik. Kvällen avslutades med dragning på kvällens lotteri, där många fina vinster delades ut.

  

 


 

Så blev äldreträffen

Torsdagen den 10/8 höll PRO Munkedal sin traditionsenliga äldreträff i Munkedals vackra Folkpark. Alla pensionärer i Munkedal var inbjudna, det var 110 som hörsammade inbjudan, en speciell inbjudan hade gått till våra äldreboenden, det är ett mycket uppskattat evenemang, personalen på de närvarande boendena skall ha stort beröm för sitt engagemang, något som gör det möjligt för våra äldre att få komma ut en solig sommardag. Det bjöds på kaffe med smörgås och goa hembakta kakor, underhållningen stod Fjällgänget för, underbara musiker med låtar som passar vår åldersgrupp.

 

 

 

 


 

Från jubileumsfesten i parken 

 

Lördagen den 1 juli firade PRO i strålande solsken sitt Sjttioårsjubileum i Munkedals vackra Folkpark. Det var ett späckat program med uppträdande av Munkedals Folkdansgille, Munkedals Blåsorkester och som avslutning allmän dans till Refräng och Company. Vi började med tal av ordförande Ove Göransson som beskrev föreningens historia, sedan talade PRO Bohusläns vice ordförande Bengt Eklund, han överlämnade också ett gåvobevis till fonden för äldreforskning. Som förtäring serverades det grillad korv med dricka och kaffe med bakelse. Vi vill rikta ett stort tack till Munkedals Folkdansgille och Munkedals blåsorkester för deras medverkan i arrangemanget, det var mycket uppskattat.

 

 

 


 

MEDLEMSMÖTET DEN 23 MAJ PÅ KASERNA

Vi började med de vanliga mötesförhandlingarna, där det ingick information både från centralt och lokalt håll. Efter det höll Gerd Klang från PRO centralt ett föredrag om den cirkel vi kört, Bäst att tänka efter Före. Gerd har varit med om att skapa det studiematerial som vi använt. Hon höll ett väldigt bra föredrag som lockade till många igenkännande saker hon talade om. efter det var det dags för kaffe, smörgås och den goa kakan. Kvällen avslutades med dragning på vårt lotteri. 

 

Fredagsmys After Pension Musikquiz med Ann-Carlotte (Lotta) Andersson

Mycket trevlig och underhållande frågesport i PRO Lokalen. Det måste bli fler gånger.

 

 

 

 

 

 

 


 

RAPPORT FRÅN ÅRSMÖTET

Så blev årsmötet, knökat med PROare och stämningen på topp. först hade vi de vanliga mötesförhandlingarna, där Gunvor Andersson som ordförande och Yngve Carlsson som sekreterare med bravur ledde oss genom dagordningen.
Efter detta blev det mat som i år bestod av plankor med massor av godsaker levererat från Hemköp, under tiden maten avnjöts underhöll Fjällgänget med massor av bra låtar. Sedan blev det kaffe med go kaka bakad av Gullan. Kvällen Avslutades med dragning på våra två lotterier, förstavinsten på det ena var en korg fylld med godsaker skänkt av Inger Fredriksson.

    

 

 Fyra sådana här brickor gick åt mums


 

FREDAGSMYS FREDAGAR KL 15.00 I LOKALEN 

 (After Pension)

 

 

 


 

 Från Medlemsmötet

Till PRO Munkedals medlemsmöte i Församlingshemmet hade vi bjudit in vår kommunpolis Henrik Rörberg. Vi började med sedvanliga mötesförhandlingar. Efter det informerade Henrik om riskfaktorer i stort, t.ex. stölder i affärer och vid stora köpcentra, har man rullator och lägger handväskan i korgen är det bättre om man tar ur plånboken och har den i fickan, eller vid bankomaten att man skyddar när man slår in sin kod. Han visade också statistik över vilka typer av brott som är vanligast mot äldre men även generell brottsstatistik i Munkedal. Föredraget blev mycket uppskattat av mötesdeltagarna. Sedan blev det kaffe med smörgås och go kaka, under förtäringen drog vi vårt sedvanliga lotteri, där vinnarna var väldigt nöjda över vinsterna.

  

 

 

 

 

 

 


 

SÅ HÄR BLEV JULBORDET

Torsdagen den 8/12  arrangerade PRO Munkedal sitt traditionella julbord i Foss Församlingshem . Vi var 75 personer som avnjöt ett dignande julbord som arrangerats av Festkommittén. Festligheten inleddes med att Ordförande Ove Göransson läste dikten Julvisa i Finnmarken av Dan Andersson. Sedan var det dags att smaka på allt det goda som bordet bjöd på. När alla hade ätit färdigt blev det underhållning med vår eminenta PRO Kvartett bestående av Ann-Marie Skreberg dragspel och piano, Yngve Carlsson fiol, Ivan Carlsson dragspel och Stig (på Nyröd) Karlsson gitarr och sång, det blev blandat allsång med de traditionella julsångerna, mycket uppskattat. Under uppträdandet avnjöts kaffe med pepparkaka. Sedan var det dags för dragning på vårt lotteri, där det blev många glada vinnare. Kvällen avslutades med att Ann-Marie spelade psalmen Stilla Natt på orgel 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

FÖRSTA MATCHERNA I PRO VETARNA AVKLARADE.

Torsdagen den 3/11 styrde vi kosan för den första omgången av PRO Vetarna, arrangör var PRO Hunnebostrand. Det var fyra lag som tävlade, av dessa fyra var det två lag som gick vidare. Vi mötte PRO Hunnebostrand, PRO Stala, PRO Ljungskile, som vanligt var 12 ämnen som ställdes frågor på. PRO Munkedal vann och gick vidare tillsammans med PRO Hunnebostrand. En stor eloge till Arrangörerna och domarna, vid sluträkningen visade det sig att PRO Ljungskile gick vidare tillsammans med oss, men Ljungskile gjorde en egen räkning som visade att Hunnebo var tvåa. Vi var alla djupt imponerade av detta rättvisepatos och ger Ljungskile mycket beröm för detta agerande.

En sak som bekymrar oss är hur vi skall kunna ta emot fyra lag, då detta sker på dagtid och det inte finns någon lokal i Munkedal Centralort tillgänglig. 


 Här kommer ett bildcollage från trivselträffen Församlingshemmet den 27/10. Det var "knökat" med folk, snart räcker inte Församlingshemmet till när PRO har sina sammankomster. Underhållningen stod Evalds från Färgelanda för. Mycket bra underhållning, blandad repertoar allt från Anita Linblom till Tom Jones. I mitten på kvällen var det dags för kaffe, smörgås och Barbros goda kaka. Sedan fortsatte underhållningen med goa låtar blandat med allsång. Kvällen avslutades med dragning på lotteriet, där blev det många glada vinnare. Kvällen avslutades med samkväm i goda vänners lag.

 


 

Fredagen den 14/10 var det våffelfest i vår lokal, mycket välbesökt (fullt hus) och trevlig stämning.Birgitta och Anita stod för tillverkning av smet och gräddning av världens godaste våfflor. Ove talade om kommande Cirklar bl a. den stora satsningen på ett material som heter Bättre tänka efter före, hur vi förhindrar olyckor i hemmet.

 

 

 

 

 

 

GLÖM INTE FREDAGEN DEN 14/10  KL 15.00 DÅ VI HAR VÅFFELFEST I LOKALEN

 

INVIGNING AV DEN NYA LOKALEN STRÖMSTADVÄGEN 7 

 Det blev fullt hus och hög stämning i PRO lokalen på invigningsdagen Den 7/10. Ca 70 personer tittade in och åt grillad korv, o kaffe med god kaka :-)

Siv Göranssons foto.

 


 

 Medlemsmöte i Församlingshemmet

27/9 hade vi vårt medlemsmöte. Det var mötesförhandlingar med mycket information både från det lokala planet, men även Centrala frågor togs upp. Vi hade även utdelning av förtjänst tecken i guld att utdela till vår förre ordförande Anita Bjurström som lett PRO munkedal under många år, förutom förtjänste tecknet fick hon även en fin blombukett. Efter mötesförhandlingarna serverades det smörgås, kaffe och go kaka, allt under gemytliga former. kvällen avslutades med dragning på det sålda lotteriet, där var det många fina vinster som delades ut.

 

 


 Äldreträffen i Vår vackra Folkpark

Lite bilder från Äldreträffen den 11/8 i Munkedals Folkpark, en väldigt välbesökt träff, det var ca 130 personer som kom i det soliga vädret. dagens underhållning stod Fjällgänget från Skee för, mycket populärt hos alla närvarande. De spelade en musik som passade alla. efter ungefär en timmes musik blev det kaffe, smörgås och som vanligt hembakta kakor bakade av Barbro Johansson, mycket uppskattat, det var en strykande åtgång på allt, som det skall vara på kalas. Efter förtäringen fortsatte underhållningen en timme. Sedan var det dags att dra sig hemåt. Man får verkligen hoppas att vi får ha kvar vår vackra Folkpark, det är ett stort nöje att få arrangera och hyra den till vår träffar.

PRO Munkedals foto.
PRO Munkedals foto.
PRO Munkedals foto.

 

En varm och skön sommar önskar vi i PRO alla pensionärer  i Munkedal

 


      

   Glöm inte äldreträffen i Munkedals  Folkpark

 den  torsdagen den 11/8 kl 14.00 . Alla pensionärer är välkomna.

 

PÅ PROGRAMMET:

UNDERHÅLLNING MED MUNKEDALS DRAGSPELSKLUBB KAFFE, SMÖRGÅS OCH GOD KAKA SERVERAS

                                VÄLKOMNA TILL EN TREVLIG DAG I MUNKEDALS VACKRA FOLKPARK önskar

 

 STYRELSEN OCH FESTKOMMITTÉN


 

Glad midsommar till er alla från PRO  Munkedal

 

 

 

 KNYTKALAS I MUNKEDALS FOLKPARK DEN 15 JUNI

Knytkalaset  blev en mycket lyckad träff, Daga och Rolf stod för underhållningen. Detta kommer att bli ett återkommande inslag i vår verksamhet för att aktivera oss äldre. Att träffas under sådana här former med musik och dans, men famför allt den sociala samvaron, att under lättsamma former träffas och umgås.

 

Vi måste också berömma de ansvariga för folkparken som håller den i toppskick, vi skall utnyttja och använda den så mycket som möjligt under sommarhalvåret.

 

 

  

   


 

 

TRIVSELTRÄFF PÅ KASERNA MED GUNVORS ORKESTER DEN 26 MAJ

Vi var ett sextiotal medlemmar som träffades på Kasernas vackra hembygdsgård torsdagen de 26/5. Underhållningen stod Gunvors orkester för, en orkester som sammansatt för dagen ur Munkedals Dragspelsklubb, det var ett mycket uppskattat inslag, det blev allt från Evert Taube till Sven- Ingvars låtar. Stämningen var på topp när alla de kända låtarna dök upp på repertoaren. Det finns inte mycket som slår allsång och att sjunga med i refrängen, när det gäller att skapa en lättsam stämning. I pausen blev det dragning på lotteriet som sålts, det var många fina vinster som delades ut. I pausen serverades kaffe och smörgås och hembakta kakor.

 

 


 

 Medlemsmötet tisdagen den 160425 i Församlingshemmet

 

Vi började med sedvanliga mötesförhandlingar, där vi glädjande kunde meddela att vårt medlemsantal nu är uppe i 355 medlemmar. under mars- april  har sex nya medlemmar ansökt om medlemsskap.det bland  lämnades information  mycket information från PRO centralt om pågående aktioner. En viktig aktion som pågår  är att påverka banker att fortsätta hantera kontanter.

 Efter mötesförhandlingarna, blev det frågestund och information om tillgängligheten avseende Regionens ansvarsområden  vårdcentraler, rehab och mycket mer.

Vi hade bjudit in Jan Alexandersson som sakunnig på området. Det blev ett kärt återseende för många, då Jan som gammal Munkedalsbo kände många av mötesdeltagarna. Han fick mycket beröm för sitt  sätt att på ett enkelt sätt förklarade svåra saker.

 

 

 

  Som avslutning på kvällen blev det dragning på det sålda lotteriet, där var många fina vinster att fördela.


 

Påskfesten i Församlingshemmet 

 

Påskfesten den 24/3 i Församlingshemmet

Vi var 70 personer som var anmälda till påskfesten, vi började med att Ove läste en vårdikt som en av våra medlemmar skrivit, sedan blev det avnjuta en laxmiddag levererad av Håby Motell, fantastiskt gott och vällagat. Därefter blev det underhållning med Två Cittror och ett Dragspel en trio bestående av Eva Erixon, Lotta Andersson på cittra och Maggan Ekdal dragspel. Vi gjorde ett avbrott i underhållningen då det blev kaffe och en bakelse, bakelserna hade bakats av Festkommitténs medlemmar. Efter kaffet återupptog underhållningen, där kom alla låtarna Maj på Malö, En sjöman älskar ...... och många fler i ett potpuri. Kvällen avslutades med dragning på lotteriet, där många fina vinster delades ut.

          

              

 

        

 

 


 Årsmötet den 25/2

 

 Vi var ett åttiotal medlemmar som slöt upp till årsmötet i Kungsmarksskolans Matsal. På   dagordningen stod förutom årsmötesförhandlingar även landgång med dricka och efter det var det kaffe med goda kakor. Underhållningen svarade Bo Ingers orkester för, det blev mycket allsång och många av de gamla goa låtarna, stämningen var på topp hela tiden.

 

Vår ordförande sedan många år, Anita Bjurström har valt att dra sig tillbaka och njuta sitt otium mycket välförtjänt efter många år i PRO s tjänst. Vi av tackade även Vivianne Isaksson som efter många år i styrelsen drar sig tillbaka. Till ny ordförande valdes Ove Göransson.

 

 

 

 

 

 

 


 

 Trivselträffen den 28/1 i Kommunhuset Forum

 

  När vi skall träffas och trivas går det inte att komma ifrån att vi saknar Folket Hus. När vi blir såpass   många som 65 personer är Forum för litet, likadant när vi har underhållning, det går inte att få plats   med instrument och den tekniska utrustning som behövs. 

Men nog med klagan. Träffen inleddes med  att Maria Wallin kommunens integrationssamordnare presenterade sig och sitt arbete, hon    talade om vikten av träffar med de asylsökande på Rosenkullen, hur man kan ta med sig en  kaffekorg och  bara åka upp, sitta ner och prata med de boende en stund, ge dem lite lite mänsklig kontakt.

Efter  Marias framträdande blev det kaffe, smörgås och en god kaka. Kvällens underhållning  stod en  kvartett bestående av Ann-Marie Skreberg, Ivan Carlsson, Yngve Carlsson och Stig i Nyröd av. De bjöd på en underhållning med allsång, här kom alla de gamla goa låtarna fram och det skapade en härlig stämning, Yngve som har en räv bakom örat,  gjorde en liten kupp emot Ove. Så det blev ett gästframträdande av Ove med den gamla sjömanssången Seeman.

Detta med allsång är förlösande på något sätt, det lättar upp sinnet.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

SÅ HÄR TREVLIGT HADE VI DET PÅ PROs JULBORD

 Torsdagens den 10/12 genomförde vi vårt traditionella julbord, då vi inte längre kan vara i Folkets Hus fick vi hyra Kungsmarksskolans matsal. Den är ju inte lika trevlig som stora salen i Folkets Hus men det fungerade bra, maten stod Smebergs Gård för, den fick gott betyg av deltagarna. Efter maten blev det underhållning och allsång med kvällens trubadur Lennart Bertilsson, en ny bekantskap för oss, men han hade en mycket bra och trevlig repertoar . Sång   blandat med lite historier. Som avslutning på kvällen blev det dragning på de båda lotterierna. där det var många som vann riktigt fina vinster. 

   


 

Liten rapport från medlemsmötet på Kaserna

 

Tisdagen den 24/11 var det dags för medlemsmöte på Kaserna. vi var ett sextiotal medlemmar som träffades denna regniga tisdagskväll för att dels avhandla medlemsmötets dagordning, där det bl.a. ingick information om den ekonomiska förening som bildats för att köpa Folkets-Hus, men även umgås under lättsamma former. Efter mötet serverades det kaffe, smörgås och goa kakor, under tiden detta avnjöts blev det underhållning med gruppen 2 Cittror och ett Dragspel, gruppen består av Lotta Andersson, Eva Erixon cittror och Maggan Ekdahl dragspel, den allsångsvänliga repertoaren föll alla i smaken, det blev ett drag så att det stod härligan till, alla sjöng med och njöt av underhållningen. Efter detta blev det dragning på kvällens lotteri där många fina vinster utdelades. kvällen avslutades med lite allmänt mingel.

  

 

  

 

 Vinst för PRO Munkedal i tävlingen PRO Vetarna

Fredagen den 6/11 var det dags för första matchen i tävlingen, vi hade hemmamatch som vi hade i kvarterslokalen Ägirvägen. Denna omgången var vi tre lag som tävlade, förutom Munkedal var det PRO Tanum och Uddevalla/Ljungskile. Ettan och tvåan i tävlingen var direktkvalificerade att gå vidare, för laget som blev trea var det färdigtävlat, nästa omgång blir i februari mars, finalen på riksnivå går sedan någonstans i mellansverige. Ämnena som ingick i denna omgången var geografi, svensk historia, världshistoria, PRO, Politik , Musik, Svenska språket,, trafik, Litteratur och Händelser. Maxpoängen var 23 poäng. Det blev en jämn match, men vi segrade med 15,5 poäng, följt av Uddevalla/Ljunskile 13,5 poäng och Tanum 12 poäng.

                                                                                                                                          

                                                              Lag Munkedal

                                                                 

      Lag Uddevalla/Ljungskile                                                 Lag Tanum

Foto Olle Wik


                                   Trivselträffen i Forum 

Torsdagen den 29/10 Anordnade PRO sin sedvanliga trivselträff i kommunhuset Forum, vi var ett sextiotal som hörsammat kallelsen till en trevlig samvaro. Som gäst hade vi Bertil Wockatz som berättade den fascinerande historien om guldets betydelse då och nu. Med bildspel började han med att berätta om faraonerna och hur de utsmyckade sina sarkofager, något som än i dag lockar många att besöka pyramiderna och konungarnas dal. Han visade också den fantastiska utvecklingen när man hittade guld i Klondyke Alaska, hur människor sålde allt de hade för att bekosta en expedition så att de själva skulle kunna bli rika. Bertil har själv gjort resan över till Alaska för att prova lyckan som guldgrävare, mycket intressant att se de bilder han tagit, när man ser bilderna från början på 1900 talet förstår man att det var inget latmansgöra, bara att ta sig fram till de platser där guldet fanns, krävde många människoliv.

Efter detta var det dags för kaffe smörgås och god kaka, god kaka föresten, de var tre sorters hembakade kakor, allt bakat av Barbro Johansson.

Som avslutning hade vi en liten frågesport där det visade sig att det fanns många som har stor allmänkunskap. Det blev en kväll med samvaro i goda vänners lag.   

 


 

ÄLDRETRÄFFEN I MUNKEDALS FOLKPARK

 Torsdagen den 13 augusti var det åter dags PROs Äldreträff i Munkedals Folkpark, till träffen var inbjudna alla pensionärer från Munkedal. Speciellt glädjande är det att våra äldre som vistas på våra boenden kunde närvara i så stor utsträckning. Vår ordförande hälsade alla hjärtligt välkomna och hoppades att vi skulle få en trevlig stund tillsamman. Munkedals dragspelsklubb underhöll med go musik och Helge drog en och annan liten fräckis, som blev mycket uppskattat. Vi fick också en bra information av Maria Lärnström från kommunen om hur man ansöker om den hjälp man kan få som äldre. Här kommer en del bilder från träffen.

  


    

 

 

 

 


Så  här lyckad blev våffelfesten på Kaserna den 30 / 7

Vi var ca 70 personer som träffades på kaserna för att träffas och trivas tillsammans. Kaserna är ett fantastiskt fint ställe att vara på, samlingslokalen räcker precis till för denna typ av samkväm. Men skulle vi bli fler så får vi nog sitta i knät på varandra, detta är ett återkommande problem för många föreningar i Munkedal. Tyvärr är det också så att det är de som har svårast att göra sin röst hörd som får sitta emellan.

 Bilden till vänster visar tre av de flitiga damerna som ägnade dagen åt att  vispa smet, för att sedan grädda de godaste våfflor, med allt detta arbete finns  ingen tid till fotografering. 

 Vinsterna  till dagens lotteri bestod av Barbro  Johanssons hembakade kakor mums,  mycket uppskattat.

 

 

 

 

 


 

LYCKAD GRILLKVÄLL PÅ MALTESTIGEN

 

Det blev en lyckad grillkväll nere på Maltes Stig, vädrets makter var på vår sida med solsken och klart väder. Smolket i bägaren var blåsten, men vad gör det när man är i goda vänners lag och grillen värmer gott. Vi var ett femtital medlemmar som hörsammat kallelsen. det blev en stunds social samvaro som värmde inombords, en stund att minnas.

 


SÅ HÄR GICK FLYTTET !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROs flytt från Folkets Hus gick inte obemärkt förbi, vi hade reportrar från SVT Västnytt, radions P1, P4 Väst och Bohusläningen. Det krävdes 2 stora bilkärror och 8 fullpackade bilar för att transportera allt. Flyttet har inte gått obemärkt förbi på sociala medier heller, det utbröt en debatt på Facebook efter de kritiska inlägg som gjordes, bla kommunalrådets hänvisning till konstgräsplanen i Hällevadsholm som tillkommit med hjälp av företag i Hällevadsholm. Hon menar något liknande kunde göras när det gäller Folkets Hus. Att medlemmarna i de berörda föreningarna köper andelar för att finansiera ett köp av Folkets Hus.

Vi vill rikta ett stort tack till Friluftsfrämjandet som upplåter sitt förråd vid Möe Klint skidbacke till oss, så vi åtminstone kan förvara vår saker inomhus inte under en presenning. Vi får även använda värmestugan att samlas i.

 


SAMMANSTÄLLNING AV LOKALBEHOV FÖR NEDAN NÄMNDA FÖRENINGAR

                                                                                         Arrangemang                                                                     Totalt personer/ (aktiviteter)/år

  • Dragspelsklubben                                           Knytkalas     2ggr*250 pers                                                                     500 pers

                                                                     Allsång         6ggr*80 pers                                                                     480 pers

                                                                     Träningar      35ggr*20 pers                                                                     700 pers 

                                                                               Saknar expedition                                                                               summa 1680 pers                  

  • SPF                                                               Trivselkvällar 10*60 pers                                                                     600 pers

                                                                     styrelsemöten 10*7 pers                                                                     70 pers 

                                                                     saknar expedition                                                                     summa 670 pers

  • Folkdansförening                                            träning 30*40 pers                                                                     1200 pers

                                                                     Julbord 110 pers                                                                     110 pers

                                                                     Saknar expedition                                                                     summa 1310 pers

 

 

 

  • Reumatikerförening                                        Möten 4*35 pers                                                                     140 pers

                                                                     Saknar expedition

                                                                     betalar idag 400:-/m2 /månad

                                                                      för förvaring av material                                                                     summa 140 pers

  • Synskadades Förening                                   Årsmöte 1*50 pers                                                                     50 pers

                                                                     möten 4*15 pers                                                                     60 pers

                                                                     saknar expedition                                                                     summa 110 pers

 

  • PRO                                                              Styrelsemöten 11*8 pers                                                                     88 pers

                                                                     julbord 1*110 pers                                                                     110 pers

                                                                     möten och trivselträffar

                                                                     11*75 pers                                                                     825 pers

                                                                     saknar expedition                                                                     summa 1023 pers

Det innebär ett lokalbehov för 4993 personer/år 

 


Lyckat medlemsmöte på Kaserna den 28/5

Vi var ett sextiotal som träffades på Kaserna för vårt vårmöte. Programmet bestod av sedvanliga mötesförhandlingar med i första hand information om kommunens budget, det såg inte så ljust ut.

Kvällen gästföreläsare var brandinspektör Jimmy Göransson som höll en mycket uppskattad information om Individuell brandsäkerhet, det var många saker att tänka på för att förhindra olyckor.

 Jimmy tackades för sin medverkan av vår kassör Anita Andersson som överlämnade en fin blombukett.


Efter dessa inslag var det dags för förtäring i form av kaffe och macka. Vid åttatiden var det dags att avsluta tillställningen och dra sig hemåt. Lokalen på Kaserna är mycket fin och lämplig om man som vi vid detta tillfället var ungefär sextio personer, men hade det kommit tio till hade det blivit trångt, men "finns det hjärterum finns det skärterum".

 

 


 

SÅ BLEV TRIVSELTRÄFFEN I FORUM  FREDAGEN DEN 24/4

 

 Vi var ett femtiotal personer som träffades på PROs trivselträff i Forum Kommunhuset. Vår ordförande  Anita Bjurström hälsade alla välkomna och hoppades att vi skulle få en go och glad afton med Daga och  Rolf som underhållare och det blev det sannerligen. I pausen serverades kaffe med smörgås och hembakta kakor, mums.

 Daga och Rolf är ett par från Yttertby som åker runt och spelar på äldreboenden och pensionärsträffar,  deras repertoar och framförande var suveränt, valet av melodier passade nog majoriteten av deltagarna. Efter pausen blev det mer musik, men även en och annan historia som lockade till många skratt.

Vår Studieorganisatör Reine passade i pausen på att informera om höstens kurser och uppmanade deltagarna att anmäla sig till dessa, men att även komma med egna förslag på nya aktiviteter. Efter många fler melodier började det dra sig mot slutet på kvällen, men efter en jättelång applåd blev det ett extranummer, ett potpuri på kända låtar.

Detta blir ytterligare en trevlig  sammankomst med vänner att spara i minnenas bilderbok. 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 

   Uppstart på Boulsäsongen

Tisdagen den 10/3 träffades boulgänget i kvartersgården på Ägirvägen för uppstart av årets säsong, det bestämdes att träningsdagar blir måndagar kl 10.00-12.00 och torsdagar 10.00-12.00. Vi hälsar alla intresserade välkomna att delta i en väldigt rolig sport men även till en trevlig social samvaro.

Från årsmötet

Torsdagen den 26/2 höll PRO Munkedal sitt årsmöte i Folkets Hus, det var ett nittiotal medlemmar som hörsammat kallelsen och slutit upp. Våra farhågor om vart vi skall vara med våra möten framöver kvarstår. Ett möte som detta med ungefär nittio personer är det bara Folkets Hus som klarar att härbärgera.Kommunen erbjuder Kungsmarksskolans matsal, men tyvärr finns där ingen scen, ingen möjlighet att duka på ett trevligt sätt eller tillreda mat utan att hyra in personal till en väldigt hög kostnad. 

 

Mötet inleddes med årsmötesförhandlingarna och val till olika poster inom föreningen. Som representant från distriktet  deltog Olle Wik, som valdes till mötesordförande att leda mötet tillsammans med vår sekreterare Yngve Carlsson, vilket de förtjänstfullt gjorde.

 

 

Som avslutning på mötesförhandlingarna var det avtackning av en riktig trotjänare Sonja Marberg, hon tilldelades PROs förtjänsttecken i guld för sina insatser, hon fick även en fin blomsterbukett som tack för sitt arbete i föreningen.Hon avtackades av vår ordförande Anita Bjurström och  kassör Anita Andersson.

 

 


Sedan blev det underhållning av Svarteborgs Spelmanslag under ledning av Pernilla Stendahl, mellan låtarna berättade Lars Ahlberg historier som lockade till många skratt. Under tiden spelmanslaget underhöll serverades soppa med tilltugg, soppan som tillretts av festkommiténs medlemmar blev mycket uppskattad. Efter soppan blev det kaffe med sockerkaka, därefter fortsatte underhållningen till allas förtjusning. Sedan blev  det dragning på kvällens lotteri och som vanligt blev det många lyckliga vinnare och de som inte vann något var nöjda med kvällen i övrigt.Fru Ordförande Anita Bjurström avslutade kvällen med att tacka de som deltagit och ett särskilt tack till Program och Festkommitén för det arbete de nedlagt på kvällens arrangemang.

 

 

PRO- Vetarna

Tisdagen den 17/2 var det dags för match igen, Munkedal PRO mötte Forshälla PRO i Forshälla. Vårt lag bestod av Yngve Carlsson, Inga Berqvist och undertecknad Ove Göransson, under resan ner till Forshälla peppade vår coatch Reine Torbensson oss så att vi skulle vara riktigt taggade under tävlingen. Vi blev väl mottagna av en publik på ca 30 personer.

Tyvärr blev Forshälla får svårt  för oss, men vi kämpade väl. Forshälla vann med siffrorna 19- 12. Efter matchen blev vi bjudna på kaffe, smörgås och kaka. Vi blev imponerade av deras klubbhus som de äger och sköter med ett ekonomiskt stöd från Uddevalla Kommun. Man kan ju inte påstå att det låg centralt, men det verkade inte vara något problem då uppslutningen  av medlemmarna var stor inför matchen.

Trivselträff i Folkets Hus Linnéa Salen  den 29/1


Det var ca sextio medlemmar som hörsammat kallelsen och kommit till mötet. Vi började med en mycket intressant information från Anna Pagander som jobbar på Folktandvården, hon berättade om vikten av att äldre människor likväl som yngre måste sköta sina tänder.En sak som väckte stort intresse var de 

avgiftsnedsättningar som finns möjlighet till att få, om man har sjukdommar som gör det svårt att sköta sina tänder, bland annat Parkinson, MS och flera andra åkommor. Det är Försäkringskassan på rekomendation av läkare som beviljar detta, man får då ett så kallat grönt kort. Man kan även via kommunens biståndshandläggare ansöka om hjälp till tandvård, något som vi alla vet är väldigt kostsamt. Anna hade även med sig tandborstar, tandcreme som hon delade ut. Hon tackades för det informativa föredraget av vår ordförande Anita Bjurström med en bukett tulpaner.Efter informationen blev det tid för kaffe med smörgås och god kaka till.Efter kaffet pesenterade Gunnar Eklund en bildberättelse från hans och Ulla-Britts vandringar i de svenska fjällen i unga år, ja förresten där dök även fru ordförandes bror upp som en av fjällvandrarna. En intressant och trevlig upplevelse där Gunnar guidade oss igenom den svenska fjällfloran. Även han avtackades med en bukett tulpaner av fru Ordförande Anita Bjurström.Sedan blev det sedvanlig dragning på lotteriet, en del blev väldigt glada, andra mindre glada, men i slutändan är vi alla vinnare. 

 

 

PRO vetarna Munkedal vann i Tanum

 

Ett 40 tal personer (inkl. de tävlande) mötte upp i PRO Tanums lokal där Tanums tredjelag i PRO-Vetarna mötte PRO Munkedal. En match som Munkedal vann med 12,5 poäng, mot 9,5 poäng förTanumslaget. De tävlande för Tanum var Lars Magnusson, Per Archer och Lars Olovsson, vårt lag bestod av Inga Berqvist, Ynve Carlsson och Ove Göransson, vår coach var Reine Torbensen. Den allmäna meningen var att det var mycket svåra frågor denna omgången. Segern innebär att vi i nästa omgång möter Forshälla, ett mycket svårslaget lag, men vi skall kämpa för att vinna . Efter matchen vidtog eftersnack och goda smörgåsar med kaffe som Tanums fina köksgrupp gjort iordning. 

 

 

 

 

 

 

Text: Ove Göransson Foto Olle Wik.

 


 

 

 OBS Aktivitetskalender för 2015 har inte kunnat göras då vi inte vet om vi har någon lokal till möten och fester, det är ovisst hur det blir med Folkets Hus.

Kolla gärna i aktivitetskalendern, där finns många olika saker att ägna sig åt. Planerade aktiviteter är: Dator för nybörjare, Hälsocirkel, Konsument, Hembygd, Våra Läkemedel. Vill du anmäla dig till någon kurs eller om du har du några egna önskemål, hör av dig till vår Studieorganisatör Reine Torberntsson på telefon 0524- 126 28. 

 

 


 

  Lyssna på några favoritmelodier

Uppge bara e-postadress eller inloggning på Facebook vid inloggning på Spotify, det är gratis.

Så här festligt blev det på julmiddagen i Folkets Hus

Torsdagen den elfte december hade vi vår traditionella julfest i Folkets Hus vi var 75 glada pensionärer som med tindrande ögon förväntansfullt anlände till Folkets Hus. I år stod Smedbergs Gård för Maten, det blev en succe, Carina och Maj hade lagat till ett julbord som alla berömde, dessutom var de med under hela julbordet så att det fylldes på med varm mat undan för undan. Stort tack dessa två för en underbar smak och synupplevelse.

 

När julbordet och efterrätten var avklarade började kvällens artist Kenneth Holmström sitt uppträdande. Ett  bejublat framträdande, en sann entertainer, förutom att han spelade på sju  instrument  (visserligen inte samtidigt) hade han också en liten japan i en I Pad som han pratade med emellan låtarna. Det blev många kända melodier som vi sjöng med i,  däremellan lite historier och berättelser. Till kaffet spelade han lite soft musik så stämningen var verkligen på topp när kvällen avslutades vid åttatiden.

Samtidigt var det med ett visst vemod som vi diskade  och städade undan, för det kanske var sista gången vi har möjlighet att ordna några arrangemang av den här typen. Vi har fått signaler om att det kan bli förändringar när det gäller Folkets Hus, mig veterligt finns det ingen annan lokal i Munkedals Kommun där vi kan  anordna den här typen av festligheter.

En liten rapport från medlemsmötet den 29/11

Ordförande Anita Bjurström hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade mötet.

Anita informerade om mötet med andra föreningar om situationen med Folkets Hus, det var 10 föreningar som träffades och satte ihop en skrivelse till Munkedals Kommun. Sverker Balksten hade tagit på sig uppdraget att skriva skrivelsen, den lämnades till Kommunens fullmäktigeledamöter samma kväll som PRO mötet hölls.

Anita redovisade nya medlemmar och hälsade dem välkomna.

Kassör Anita Andersson redogjorde för budget 2015.

Anita informerade om julfesten den 11/12.

Sedan blev det kaffepaus med smörgås och pepparkaka.

 

Efter kaffet blev det underhållning med en konstellation av spelmän från Munkedal, som underhöll med musik och anekdoter berättade av Lars Ahlberg.

Kvällen avslutades med dragning på dagens lotteri.

 


 

En liten återblick från trivselträffen i Forum

Torsdagen den 30 oktober anordnade PRO Munkedal en trivselträff i Kommunhuset Forum, träffen blev välbesökt, det kom ca sjuttiofem personer för att lyssna på  kommunens omsorgschef Maria Ottosson Lundström och ett kåseri om Bullaren av Odd Johannesson.

Maria inledde med att berätta om läget inom kommunens äldreomsorg, under tiden hon talade var det fritt fram att

ställa frågor. Hon fortsatte sedan med att berätta om de framtida planerna och den tekniska utvecklingen inom området. Vår ordförande Anita Bjurström tackade Maria för hennes medverkan och överlämnade en blomma som tack. 

Efter Marias föredrag serverades det kaffe med tilltugg och en kaka. Maria stannade kvar en stund och svarade på frågor från publiken.

Sedan började Odd sitt kåseri om Bullaren, ett mycket uppskattat inslag. Hans sätt att berätta lockade till många skratt och igenkännande leenden. Han började berätta om livet i Bullaren i princip från sin födelse tills dags dato, i publiken fanns många med anknytning till Bullaren, det märktes väl på reaktionerna då de igenkännande log åt berättelserna.

Även Odd tackades av Anita sin medverkan och fick en blomma. 


 

 

 Medlemsmöte i Folkets Hus Linnéasalen

Torsdagen den 25/9 var det dags för medlemsmöte för PRO Munkedal, som vanligt hölls mötet i Folkets Hus Linnéasalen, det var ett femtiotal medlemmar som hörsammat kallelsen. Innan mötet öppnades informerade Margareta Laurell från ABF om höstens kurser.  Ordförande Anita Bjurström Hälsade alla hjärtligt välkomna, dagordningen lästes och godkändes. Efter de sedvanliga mötesförhandlingarna blev det underhållning av en trio från PRO Hunnebostrand, lämpligt nog heter 

de Vi Tre. De hade en mycket bra repertoar, där fanns alla de låtarna som var populära när vi växte upp. I Halvtid på mötet blev det kaffe, smörgås därpå en god kaka. Efter kaffet fortsatte underhållningen, med bla en hel del allsång och däremellan  lagomt fräcka historier. 

 


Italiensk afton i stora salen Folkets Hus

Fredagen den nittonde september anordnade PRO ett knytkalas med italienskt tema. Vi var ett sjuttiotal medlemmar som kom, vi började med lite förtäring och mingel, sedan satte vi oss till bords och förtärde det vi hade med oss, under tiden underhölls vi av en eminent orkester bestående av Ann-Marie på piano, Lotta på cittra, Stig på gitarr, Yngve på fiol och Ivan på dragspel. Temat var ju Italien, så vad var naturligare än att lyssna till Bouna Sera, O Sole Mio och många andra av de italienska Favoriterna. 

Det blev en mycket trevlig tillställning med både musik och historier som Yngve framförde. I ett av numren kom flickorna in utklädda till pigor, ett uppskattat inslag i föreställningen. Den allmäna åsikten var att detta var ett inslag som vi borde göra om. Vår ordförande Anita Bjurström tackade alla som hjälp till att göra kvällen till den trevliga och gemytliga fest som det blev, knytkalas blir säkert ett återkommande del i föreningens verksamhet.

 


  

 

 

Boul resa till Torsby

Bouleresa till Torsby.

Den 11 sept. packade 14 förväntansfulla boulespelare från Munkedal in oss i 3 bilar

för färd mot Torsby och PRO föreningen där som bjudit in oss. Vi blev mycket varmt mottagna. 7 st. Munkedalslag ställdes mot lika många Torsbylag. Resultaten behöver vi inte nämna, våra motståndare var mycket duktiga. Stämningen var mycket god på alla banor. I en paus i tävlandet blev


vi  inbjudna på fika i det sportcentrum som låg i anslutning till banorna. Vi fick möjlighet att titta in i den kända snötunneln  ca 3 km lång, som kan användas för skidentusiaster året runt.

 

Aktuellt från Munkedal

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida. Läs alla villkor