A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

För aktiva pensionärer

                           PRO Munkedal

 

Vår förening omfattar hela kommunen, där ingår Munkedal, Dingle, Svarteborg och Sörbygden. Medlemsantalet i föreningen är 330 men vi kan bli fler hör av dig till något av våra ombud och kom med i gemenskapen . Kontaktpersoner är i Munkedal Ove Göransson 0524-711 70. Dingle Ivan Carlsson telefon 0524-405 66. Svarteborg Bror Johansson telefon 0524-500 33. Sörbygden Kerstin Andersson tel. 0524-303 58.

OBS de bilder som har en vit ram är klickbara och visas i större format.


Båtresan med Skärgårdsbåtarna blev en succé

Torsdagen den 8 augusti reste 40 glada pensionärer från Munkedal med buss till Uddevalla, för att göra en båtresa med fartyget Byfjorden. I resan ingick underhållning med trubadur och en räkmacka. Det blev en underbar resa med solen skinande hela tiden, trubaduren var en riktig entertainer, jättebra låtval blandat med musiquiz. En båtresa i Bohusläns skärgård är nog något bland det bästa man kan göra.

 Äldreträffen den 20/8 i Folkets Park

Ett stort tack till våra sponsorer COOP Munkedal för de goda vaniljbullarna och Jimmis blommor för blommorna till bordsdekoration, alla dessa blommor fick boendena Sörbygården, Allégården, Ekebacken och Grönskan i Dingle ta med sig för glädja de boende. Ett stort tack till vår egen Festkommitté för deras arbete med att baka och och ordna så att det blir så trevligt som möjligt. Underhållningen denna dag stod Wästbälgarna för, musik helt i vår smak. Serveringen i Folkets Park är stor, men vi var nästan exakt 130 närvarande då blev det trångt. Men som man säger finns det hjärterum finns det stjärterum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Så blev påskfesten i Folkets Hus på långfredagen

 

På långfredagen höll PRO Munkedal sin traditionella påskfest i Munkedals Folkets Hus på Stale. Ett sjuttiotal medlemmar deltog. Vi började med musikunderhållning av den helt nya konstellationen URDRAGET bestående av Carl Klintentberg gitarr, Juha Ålander bas och Jan Gustavson sång, det blev succé direkt, repertoaren passade som ”hand i handske”. I pausen serverades middag bestående av Fläskytterfile med svampsås och potatisgratäng, sedan blev det mer musik. I nästa paus serverades kaffe och bakelser, dessa hade vår festkommitté bakat. Avslutningsvis blev det dragning på våra sålda lotterier. Vill rikta ett stort tack till Rasta Håby för den goda maten och COOP Munkedal för sponsringen av dricka och inte minst vår Styrelse och Festkommitté som lägger ned mycket arbete på att göra det så trevligt och fint som möjligt.

 

 


 

Trivselträff 25 mars i Församlingshemmet

 

Måndagen den 25 mars höll PRO Munkedal sin trivselträff i Församlingshemmet. Lite större lokal hade behövts, men finns det hjärterum så finns det stjärterum . Kvällen började med uppträdande av Schagerholm x 2, det blev tre kvart med ideliga skratt blandat med allsång, mycket uppskattat, stående ovationer och extranummer. Efter det blev det kaffe med smörgås och dagen till ära två goa kakor bakade av Barbro. Vi gratulerade en nittioåring med blommor och avtackade Vivianne Isaksson med guldbrosch och blommor  för hennes förtjänstfulla arbete under många år i föreningen. Sedan blev det dragning på de sålda lotterierna, toppvinsten var en säck potatis skänkt av Göran och Kerstin, mycket uppskattat. Nöjda och glada med kvällen,  var det dags att dra sig hemåt.

 

 


 

 Årsmöte måndagen den 25 februari

Årsmötet inleddes med underhållning av Uckulelegruppen från Uddevalla, mycket uppskattat, tänk vad sång kan pigga upp sinnena.

Vi var sjuttiofem medlemmar som sjöng med i allsångerna som spelades av gruppen, mycket uppskattat inslag.

 

 

Sedan tog årsmötesförhandlingarna vid där vi började med parentation för de medlemmar som lämnat oss under året.  Till att leda årsmötesförhandlingarna valde Gunvor Andersson och till sekreterare valdes Yngve Carlsson. Ove Göransson omvaldes till ordförande för PRO Munkedal och som ny ledamot i styrelsen valdes Lena Jansson.

Sedan avtackade vi Anita Andersson för hennes mångåriga arbete i styrelsen.Efter mötesförhandlingarna blev det kaffe med köttbullemacka och rödbetssallad, inte att förglömma de goa kakorna som Barbro bakat.

 Vi hade två lotterier dagen till ära, det ena med vinst i forma en tavla målad av Lena Linderholm skänkt av Inger Fredriksson . Det andra lotteriet med mer traditionella vinster.

Sedan var det dags att avrunda kvällen och dra sig hemmåt.

 


 

Medlemsmöte 190128

Inte ens PRO rår över vädret, vårt möte denna gång blev glest besökt då vädret makter inte var på vår sida, men vi som lyckats ta oss till församlingshemmet hade en trevlig stund med dikt av Eivor, kaffe, smörgås och go kaka. Tyvärr krånglade tekniken så det blev ingen film, men i goda vänners lag hade vi ett gammaldag kafferep med många glada skratt och förnöjshamheter.

 

 

 

 


 

 

Julfesten i Folkets Hus den 14 december

Fredagen den 14 december höll PRO Munkedal sin traditionella Julfest i Folkets Hus på Stale i Munkedal. Vi var ett nittiotal medlemmar som slöt upp till en trevlig afton med god mat och härlig underhållning. Underhållningen stod Janne Country och hans dotter för, helt suveränt, verkligen uppskattat av publiken, när de gamla countrysångerna spelades blev det allsång så det stod härligan till. Den varma maten bestående av prinskorv, potatis, köttbullar, Jansons frestelse, rödkål och omelett levererades av Rasta i Håby, helt suveränt, alla berömde maten som fick toppbetyg. Den kalla maten och servering stod vår egen Festkommitté för, ett jättejobb som de klarade galant, ett stort tack till alla som hjälpte till. Som efterrätt på blev det ris a´la Malta och som avslutning på kvällen blev det dragning på de sålda lotterierna.


     

    Medlemsmöte 20/11 i församlingshemmet

Bildresultat för filmen västkust i solVi var ett femtiotal medlemmar som träffades för att fatta viktiga beslut. B.l.a antogs budgeten för 2019, likaså medlemsavgiften, som beslutades att vara oförändrad på den lokala delen 60:-, däremot hade man på kongressen i maj beslutat att höja PRO riks del med 20:-, så totalt blev det en höjning. Efter mötesförhadlingarna läste Ove en dikt av Eivor, hon är fantastisk på att få till det med den lilla knorren på slutet. Sedan blev det kaffe och smörgås, som vår eminenta festkommité ställt i ordning, men inte att förglömma den goa kakan bakad av Barbro.

Sedan blev det filmtime, vi såg en film från 1940 som heter Västkust i sol, det blev många igenkännande leenden när vi såg de olika byarna och städerna flimra förbi i filmen.

Sist men inte minst blev det dragning på kvällens lotteri, det blev många glada vinnare, ett stort tack till de som bidragit med vinsterna.

Klicka på bilden så kan du se filmen.


 

Trivselträffen den 23/10

Vi var ett sjuttiotal medlemmar som samlades i Församlingshemmet för en trevlig samvaro, med gott att äta och musik som vi älskar. Festkommittén hade ordnat med ägg och ansjovismackor ,som vanligt hade Barbro bakat underbart goda kakor. Underhållningen stod Tonsteget för, kan det bli bättre. Roliga historier blandat med alla de goa låtarna från förr. Kvällen avslutades med dragning på de sålda lotterierna, det blev många glada miner hos de många vinnarna.

 

 

 


 

 RESAN TILL VARNHEM OCH KATA GÅRD

Fredagen den 19 oktober var vi ett fyrtiotal pensionärer från Munkedal som reste till Varnhems kloster och Kata gård. En mycket lyckad resa, vi lämnade Munkedal vid tiotiden och var framme i Varnhem kl 12.00. Vid framkomsten blev det kaffe med landgång, laddad med köttbullar och rödbetssallad. Sedan var det guidad tur på Kata gård, mycket intressant, ett resmål vi varmt kan rekommendera. Sedan gick turen runt Hornborgarsjön, en tur på smala vägar i ett kulturlandskap som man inte ser så ofta. Vi besökte även utsiktsplatsen där tranorna landar på våren, kanske ett resmål när tranorna återvänder till våren. Resan avslutades med en god middag på Jula Hotell i Skara, där vi tittade  på Sveriges största privata samling av Anders Zorns tavlor, mätta och nöjda med allt vi sett och upplevt under dagen reste vi hem till Munkedal, dit vi anlände klockan åtta på kvällen.

 


 

 

Äntligen är vår lotteribod på plats utanför COOP

Nu behöver vi inte bry oss om vilket väder det är när vi säljer lotter.

 

     Invigningsförsäljare var Ally och Barbro.

 

 

 

 

 


Medlemsmötet på Kaserna 20180920

 

Det var ett femtiotal medlemmar som slöt upp på vår vackra hembygdsgård Kaserna. Vi inledde mötet med att Ove läste en dikt av vår trogne medlem Eivor. Mötesförhandlingarna handlade mycket om de förändringar Munkedals Kommun tänker göra inom äldrevården, tyvärr är det mesta besparingar och försämringar.

Birgitta Martinsson redogjorde för den information hon och Birgitta Hellgren fick på mötet ABF anordnat på Bohusläns Museum, om bostadstillägg för pensionärer. Mycket intressant och kanske förvånande att så många inte söker tillägget som de skulle vara berättigade till, slutsatsen är att sök bidraget, du kan inte få mer än ett nej. Efter detta blev det kaffe, smörgås och den goa kakan bakad av Barbro. Kvällen avslutades med dragning på lotteriet som sålts, det blev många nöjda vinnare.


 

Äldreträffen                                

Tisdagen den 14/8 med början klockan två anordnade PRO Munkedal sin traditionella Äldreträff i Munkedals vackra folkpark. Det hade gått ut inbjudan till våra äldreboenden som ordnade färdtjänst så att ett 50 tal av våra äldre med personal, fick möjlighet att komma ut och få en trevlig stund med kaffe och underhållning i en vacker miljö. Inbjudan gällde alla pensionärer i Munkedal, vilket hade hörsammats av ett hundratal äldre som  anslöt i parken, så man kan säga att det blev ”knökat”, till slut blev vi närmare 150 personer. Underhållningen svarade Fjällgänget för, de är väldigt populära, deras repertoar stämmer så väl in på publikens musiksmak. I pausen serverades Kaffe, bullar, hembakad sockerkaka och småkakor. Sedan fortsatte musikunderhållningen en stund, men det sägs ju att man skall sluta när det är som roligast och så blev det vid fyratiden.

Från Styrelsen och Festkommittén vill vi rikta ett stort tack till personalen på boendena som fixar och ordnar med resorna, ett stort tack till våra sponsorer COOP Munkedal och Jimmis Handelsträdgård.

                                          


                          

 

 


 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                              
 

Aktuellt från Munkedal

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.