A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

...................PRO Dalarna ................

 

                               Trädgårdsgatan 4,

                               784 34 Borlänge.

                               Tel 0243-802 95

                           e-post: info(a)dalarna.pro.se 

 

 

                            Öppet tider  exp.

                      

                             måndag-onsdag kl 9-15.30

 

                             torsdag-fredag kl 9-12   


  Två nya resor från PRO Dalarna kika på resesidan.🛳✈🌄

 


20190212

PROs Prisundersökning är klar 🛒📊

klicka här för information 


 

20181205 

 

Nyhetsbrev december 2018 

 

Vi har haft en intensiv arbetsperiod alltsedan kongressen i mitten av juniPRO:s kongress hölls den 15 - 17 juni. Dalarna var representerade av 13 personer som gjorde ett gott arbete under tre intensiva dagar. Under kongressen behandlades 322 motioner. Därutöver beslutades bl a om nya stadgar, ett nytt organisatoriskt program och ett nytt handlingsprogram för tiden 2018 - 2022. Avgiften till Riksorganisationen höjdes med 20 kr/år fr o m 2019Kongressen valde ordförande och styrelse för kommande mandatperiod och vi beslutade om övergång till 4-åriga kongressperioder.  

Under december och januari kommer vi, från distriktsstyrelsen, med hjälp av kongress-ombuden, att åka ut och informera samorganisationer/samrådsgrupper och förenings-representanter om kongressbesluten. För den intresserade finns protokoll, stadgar verksamhetsplan och organisationsplan på PRO:s hemsida att ladda hem. 

Den 31 oktober hölls distriktets höstmöte på Leksands Folkhögskola. Inräknat ombud, styrelse, gäster m fl var det ca 130 personer som diskuterade 2019 års verksamhet och budget. Under höstmötet antogs ett uttalande med krav från PRO Dalarna att Landstinget Dalarna (blivande Region Dalarna) i kommande upphandlingar av kollektivtrafik prioriterar persontrafiken så att alla innevånare, gamla som unga, på ett enkelt och rationellt sätt, och till en rimlig kostnad, kan nyttja kollektivtrafiken för sina resor inom länet. 

Inför valet påbörjade vi ett samarbete med SKPF och SPF i syfte att tillsammans driva frågan om bättre ekonomi för våra medlemmar. Det var krav på de politiska partierna att besluta om lika beskattning på pension som på lön, höjning av garantipensionen till lägst EU:s fattigdomsgräns” (12 000 kr/månad) samt höjning av bostadstillägget. Det samarbetet kommer att fortsätta med gemensamma träffar 4 ggr/år för att diskutera gemensamma frågor. 

Distriktsstyrelsen har också initierat ett kulturprojekt ”Kultur för och med äldre i Dalarna” där vi för närvarande diskuterar medverkan och medfinansiering från Region Dalarna. 

Under vintern ska vi, tillsammans, se till att alla distriktets organisationer har en bra och fungerande valberedning. Studierådet har redan under hösten börjat med utbildning av valberedningar, och de kommer att fortsätta den satsningen. För, det är faktiskt så, att har vi inte fungerande valberedningar så får vi heller inte fungerande styrelser. Så, prioritet på valberedningarna. Lika viktigt är att alla tar ansvar för att nominera kandidater till våra styrelser, råd och arbetsgrupper.  

 

En andra fråga, som är lika viktig, är medlemsrekrytering. Vi tappar, av olika anledningar, ca 3 % av våra medlemmar varje år. Kongressen har satt upp ett mål att vi ska öka vårt medlemsantal med 10 % per år. Med detta brev bifogas (till föreningarna) ”Ett välkomnande PRO från A till Ö” som förhoppningsvis kan ge lite nya idéer och inspiration i detta viktiga arbete.  

Nu närmar sig julen och höstens arbete inom PRO Dalarna är, i stort sett, avslutat. Den 4 december hade vi vår lotterikonferens i Forum, Kvarnsveden. Det är min förhoppning att den ska inspirera oss alla att sälja fler lotter än tidigare. Fler lotter för en bättre ekonomi i våra föreningar. Lotteriförsäljningen går också utmärkt att samordna med medlemsvärvningen. När ni säljer en lott till en pensionär som inte är medlem i PRO, passa på att informera om vår verksamhet och erbjud denne att bli medlem hos oss.  

För distriktsstyrelsen återstår ett styrelsesammanträde samt några informationsmöten om kongressen. Sedan tar vi ledigt för att fira Jul och Nyår tillsammans med våra anhöriga för att återkomma med friska krafter i januari. 

Jag önskar er alla En God JUL och Ett Gott Nytt År! 

 

Bo A. Johansson 

Distriktsordförande  

 

 


All text som är BLÅ kan ni klicka på för att få mer information. 


 

 

20190130

För mer information klicka här

Mer information klicka här


 

Kurser på Gysinge

                                                             Klicka här


 

 


20180916 

Sammanfattning av de viktigaste besluten på PRO.s kongress.

Klicka här 

 

20181031 

NYA LÄNKAR FRÅN KONGRESSEN 2018

Länk till stadgar klicka här 

Länk till handlingsprogram klicka här

Länk till organisatorisktprogram klicka här

 

 


 

20180618

Daladeltagarna på PRO kongressen

Bild: Börje Risberg


20180704 

Till

Ombud på kongressen

Riksorganisationens styrelse

Delegationsledare vid kongressen

Riksorganisationens revisorer

PRO-distrikten

Personal på riksorganisationen

 

Stort tack till er alla, som på olika sätt bidragit till mycket bra PRO-kongress i mitten av juni. Önskar er nu en fin och vilsam sommar inför ett fortsatt PRO-arbete i höst.

 

 Bilagaor: 

 

 Snabbprotokoll Fredag 

 Snabbprotokoll Lördag

 Snabbprotokoll Söndag


 

 

20180223  

Information från Riks angående PROs medlems rapportering

 

Klicka här för för mer information


 

 

  Alla: PRO råd, PRO aktivitetsansvariga, PRO föreningar, Förtroendevalda  när ni har något att förmedla till övriga PRO medlemmar hör av er till mej på Hemsidan. Här har vi en utmärkt kanal att förmedla informationen.

mail: julin.clas.olov(at)telia.com     julle: 0767951659   

 

 

Större text

Du kan ändra textstorleken genom att ändra inställningarna i din webbläsare. I de flesta moderna  webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus eller  trycka plus- eller minustangenten. För att återgå tryck ner Ctrl + 0(noll).

                      

 

 

 

Aktuellt från Dalarna

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.