A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

PRO

Kvarnsveden

PRO Kvarnsveden är vår lokala förening i Kvarnsveden. Vi tillhör Borlänge Samorganisation samt PRO Dalarna. Vi har PRO-lokal och kansli på Kvarnforsplan. Lokalen är öppen måndag - torsdag kl. 10.00 - 14.00. Kansliet öppet måndag och tisdag kl 10-12 samt torsdag kl. 10-14.

Tel: 0243-23 75 80.            

E- post: kvarnsveden@pro.se

Alla är välkomna att hälsa på oss.

Vårt kafé är öppet måndag-torsdag kl 10-14 och där kan du köpa kaffe med bulle eller smörgås. Efter kl 14 pågår oftast någon aktivitet. Tryck på AKTIVITETER här ovan så kanske du hittar något som är intressant för dig.

Går Du i tankarna på att bli PRO-medlem är Du mycket välkommen till oss. Vi har ett aktivt föreningsliv, stor kursverksamhet och andra aktiviteter samt resor, både en- och flerdagars, både inom Sverige och till andra länder.

Som medlem betalar Du 300 kronor/år. För detta får Du delta i alla aktiviteter som PRO anordnar och du får tidningen PRO-pensionären som utkommer med 10 nummer per år varav ett dubbelnummer. PRO har även en egen folkhögskola, och där har du som medlem ett mycket omfattade kursutbud att välja bland. 

Sist men inte minst kan du få många nya vänner inom PRO. Kom in och ta en fika eller ring och anmäl att du vill bli medlem redan i dag!

Vill du ha ett skriftligt program för hela säsongen?

Kom då in och hämta det i PRO-lokalen.

 


/Webmaster: curt.jonsson@sverige.nu, 070-369 68 70/

Aktuellt från Kvarnsveden

 • Utflykt sönd 3 juni

  2018-06-14 Första anhalt var Floda by hos en bonde. Gården har ca 200 kor varav 120 är i mjölkbar ålder. Återstoden är kvigor och kalvar. Mjölkningen sker med automatik. Korna går in i en spilta. Maskinen kopplar på slangar på kons spenar. Mjölkningen tar ca 7 minuter. Därefter går kon ut och en ny går in. Normal mjölkning sker var 12:e timme. Om kon kommer tillbaka ”för tidigt” blir hon avvisad. Tilldelningen av mat sker också maskinmässigt. Bonden Pers son Andreas informerade oss på ett suveränt sätt.

  Läs mer
 • Trafikinformation hos PRO Kvarnsveden

  2018-05-30 Vad ska man tänka på när man är ute i trafiken? Den och en hel del andra frågor besvarade Jerry Lind vid en träff den 24 maj hos PRO Kvarnsveden. Det gällde såväl bilförare som cyklister och fotgängare. För bilförarna gäller att man ska kolla synen med jämna mellanrum. Vidare måste man anpassa hastigheten.

  Läs mer
 • Pubkväll 180426

  2018-05-23 Det blev som alltid en trevlig pubkväll. En del av musiken gick i dansbandsstil. En hel del från 60-talet spelade Gunnar Morén också. Några medlemmar tog tillfället i akt och dansade. Vi var 34 personer. Gunnar Andersson hade en frågesport och vi spelade dart. Maten bestod av läcker smörgåstårta från ICA i Kvarnsveden.

  Läs mer
 • Anita Nordström informerade

  2018-02-25 Torsdagen den 15 februari 2018 inleddes PRO Kvarnsvedens serie med samhällsinformation. Först ut var Anita Nordström, ordförande i Borlänge Kommuns omsorgsnämnd. Hon berättade utförligt och engagerande om KPR (det kommunala pensionärsrådet), boendeplanen som finns för äldreboende och hemtjänsten. 35 intresserade åhörare lyssnade uppmärksamt, och det hela avrundades med en frågestund innan kaffet. Då kom det fram många spörsmål och även synpunkter på hur äldreboenden kan fungera i praktiken, både negativt och positivt.

  Läs mer
 • Lyckad Pubkväll 15.2.2018

  2018-02-20 I torsdagskväll hade vi PUB-afton i vår lokal. Bengt-Olof Filmersson svarade för undrhållningen. Den bestod av härliga melodier och ett mycket skrattretande mellansnack. Vi åt skinka och potatissallad. Detta sköljde vi ner med öl eller vin. Därefter vidtog frågesport och dartspel. Innan vi gick hem hann vi med lite kaffe . /text: Lars Östlund/

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.