A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Reportage/Resor

Här redovisar vi från fester,resor m.m.

Resa med PRO Delsbo/Norrbo 2018

Torsdagen den 23 augusti kl 8.00 steg 23 glada personer på en buss från Hudiktaxi för att göra en resa norrut till Thailändska paviljongen i Utanede i Ragunda kommun. Vi hade tur med vädret, solen sken och lagom varmt.
Första stoppet blev Våstanåfallet i Viksjö, ett naturreservat 2,5mil norr om Timrå. Det blev ingen guidning där utan vi fick gå och titta själva. Den sammanlagda fallhöjden är 90 meter och naturen runt fallet präglas av bruksmiljön där vattnet tidigare togs i anspråk. Området idag är ett fint strövområde med kulturhistoriska lämningar och en vacker naturmiljö. Efter en vandring i denna vackra miljö blev vi bjudna på hembakta smörgåsar, fikabröd och kaffe som smakade riktigt bra.

Efter detta gick resan vidare till Thailändska paviljongen där guiden Lennart Eriksson visade oss runt och berättade historien om hur paviljongen kommit till. Thailändska kungen Chulalongkorn gjorde en resa 1897 genom Sverige där första stoppet var Härnösand. Staden hade putsats och fejats för att kungen skulle komma på besök, men han steg aldring iland där utan bytte bara fartyg och fortsatte ner till Sollefteå, sedan vidare med oscar den II:s tåg ner till Sundsvall åt middag på hotell Knaust och reste sedan vidare med sitt fartyg. I denna kungs ära byggdes paviljongen och färdigställdes 1998/1999. Munkar har varit dit och välsignat byggnaden. På utsidan är utsmyckningen gjord av bladguld. Vi fick även gå inoch titta och där fanns en staty av kungen Chulalongkorn. Målningar på väggen av Chulalongkorn och Oscar den II. Mycket vackert.

Nu var det dags för lite mat så resan gick vidare till Älggården där vi serverades en god middag. Det var dags att efter denna goda middag bege sig av hemåt. Det blev Hasselavägen hem med många vägarbeten och mycket grusväg. Busschauffören tackades för att han tagit oss fram och tillbaka och Maj och Ulla för att de ordnat denna trevliga resa. Alla var nöjda och glada när bussen körde in på busstorget i Delsbo 19.00

 

  

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.