A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Om föreningen

Om oss!

PRO Hedesunda har cirka 220 medlemmar och vi firade 50 årsjubileum 2015. Målet med vår verksamhet är naturligtvis glädje och gemenskap men också nyttan av att röra på kroppen och gnugga geniknölarna! Det sker i form av möten, studier, kulturella aktiviteter, motionsaktiviteter, resor och utflykter.

Vi har medlemsmöten en gång i månaden på NTO, datum för det hittar du under aktiviteter/aktivitetskalendern. Programmet består av kort information om kommande aktiviteter, resor m.m., information om något aktuellt område samt någon form av underhållning.

Vi hoppas att du finner något intressant i vår förening.

Välkommen till PRO Hedesunda.

 

Om Hedesunda!

Det är en tätort i Gävle kommun, Gästrikland. Orten är naturskönt beläget vid Dalälven som här breder ut sig till ett sjölandskap, Hedesundafjärdarna.

Hedesunda har många och små byar som ligger nära varandra i centralbygden. Hälften av byarna (20) har rötter från vikingatiden eller äldre. De andra byarna är från medeltiden och 1600-och 1700-talen.

Den som är intresserad av älvlandskap, rik flora och fauna, vacker natur och gammalt jordbrukslandskap kan få sitt lystmäte i Hedesunda.

Fiske

Nedre Dalälven, som Hedesundafjärdarna tillhör, har faktiskt ett av de artrikaste fiskebestånden i landet, och området är med i en rankinglista över de tio bästa fiskevattnen i Sverige.                           Varmt välkomna hit!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.