A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Resor 2019

Polen 5/8 - 10/8 2019

Polen 6 dagar - resebeskrivning:

Dag 1 Hemorten - Karlskrona
Vi lämnar Halmstad vid lunchtid och reser söderut. Vi stannar för kaffe och smörgås på vägen ner mot Karlskrona. Här tar vi Sten Lines fartyg över till Gdynia. Ombord åter vi en god middagsbuffé.

             Gdynia
           

Dag 2 Gdynia - Krakow
Efter frukost sätter vi oss i bussen och beger oss mot Krakow dit vi beräknar att komma under senare kvällen. Vi checkar in på vårt hotell som ligger centralt och äter en gemensam middag.

              Kungliga Slottet på Wavel

Dag 3 Krakow
Efter frukosten på hotellet tar vår lokalguide med oss på en intressant rundtur i den vackra staden. Vi får lära känna stadens största och vackraste sevärdheter såsom Kungsvägen som går längs de vackraste gatorna i Krakow, Slowacki Teater, en av de äldsta universiteten i Europa, spektakulära Rynek Glowny, som kan jämföras med Piazza San Marco i Venedig. Mariakyrkan och naturligtvis det magnifika kungliga slottet på Wavel. Lite tid för lunch innan vi tar os till den 700 år gamla saltgruvan i Wielicka. Vårt äventyr börjar 64 meter ner, där en fantastisk syn med konstverk, kapell och kyrka möter oss. Allt är byggt av gruvaretarna själva och helt i salt. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

        
Saltgruvan i Wieliczka                     Ingången till Auschwitz        

Dag 4 Krakow - Wroclaw
czka
Efter frukost tar vi plats i bussen för resa till koncentrationslägret i Auschwitz. Detta läger användes tillsammans med Birkenau för att bedriva terror mot först polacker och senare mot människor från hela Europa. En kunnig guide berättar och visar oss runt. Efter detta besök reser vi till Wroclaw som var årets kulturhuvudstad 2016. Vi checkar in på vårt hotell för övernattning och middag.
             
             Wroclaw - kulturhuvudstad 2016
Dag 5 Wroclaw - Rostock
Frukost på hotellet innan vi styr bussen in mot Tyskland. Vi kommer åka förbi Spreewaldområdet och om vi ha tid gör vi ett stopp där. Fram emot kvällen når vi Rostock. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6 Rostock - Hemorten
Frukost på hotellet och sedan styr vi hemåt igen. Vi tar färjan från Rostock till Gedser och ombord blir vi serverade en middagsbuffë. Vi beräknas vara i Helsingborg runt 19-tiden.
--
Avresa: 5/8 2019
Pris per person vid 30 personer 7995:-
                          vid 40 personer 7395:-

Ingår:
Bussresa, logi i 2-bäddshytter insides enkel resa, 5 frukostar, 5 middagar, 1 avslutsningsmiddag, logi i 2-bäddsrum, stadsrundtur i Krakow, besök och guidning i Saltgruvan, besök och guidning i Auschwitz, vägskatter, färja Rostock-Gedser samt Helsingör-Helsingborg, reseledare.

Tillägg: Enkelrum/hytt 1600:-

Valuta: Euro, polska Zloty

Anmälan i vanlig ordning till Leif och Margareta på tel 035-35436, 070-8950702, eller e-mail: lgr.johansson@tele2.se

 

 

 

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.