A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Dagbok 2015

Dagbok från 2015

Här berättar vi om våra aktiviteter under 2015 i form av en dagbok.

15 december: Boulespelarnas årsavslutning
I 15 år har Rolf varit uppskattad ledare för boulespelarna och som tur är fortsätter han. Vid årsavslutningen hyllades han som vanligt. Arne framförde spelarnas tack för det gångna årets insatser och Dagny överlämnade blommor, presentkort och en kram. Vi började träffen med en timmas spel innan vi satte oss vid dukade bord och åt en god julsmörgås. Rolf och Ingamay hyllades och de glada musikanterna från Blue Tones höjde stämningen ytterligare. Som avslutning hade vi lotteri där en och annan fick en flaska att ta med sig hem. Nu får kloten vila ett par veckor, men 12 januari kör vi gång igen.
10 december: JULFEST!
Här är det samling kring all den goa julmaten! 
Vi avslutade årets medlemsmöten med festernas fest - julfesten. Efter att ha druckit glögg serverad av tomtefar Rolf började vi så småningom samlas kring det dignande julbordet där vi kunde förse oss med de traditionella julrätterna. Sång och musik hörde festen till och här fick vi lyssna på dragspelare Bernt och vårt husband Blue Tones. När vi mätta och belåtna hade avslutat vårt ätande fick vi besök av Kungsbackas lucia med tärnor. Luciaföljet lyste upp i decembermörkret och flickorna sjöng de vackra luciasångerna. Vi avslutade med lotterierna där högsta vinsten var en julkrubba snidad av vår egen snidarmästare Bosse i Öjersbo. Vår ordförande Bo avslutade festen  med att önska alla en god jul. Mer bilder från festen - klicka på "Vilken julfest" här uppe till vänster.
26 november: Medlemsmöte
Hela salen gungade när vi rockade loss med musikanterna Lars-Eric Frendberg och David Carbe. Vem kunde tro att detta var ett pensionärsmöte! Bästa underhållarna vi haft, tyckte många, och därför fick de också också stående applåder för sina svängiga insatser. Frendberg var sångaren och gitarristen och den unge David Carbe lekte hänsynslöst med pianot. Det blev en musikalisk högtidsstund med visor, rock och boogie varvat med vitsar på göteborgska och västgötska. Ordförande Bo kunde hälsa ett 70-tal medlemmar välkoma till mötet och eftersom det var novembermöte blev det också lite ekonomiska redovisningar. Vi är stadda vid god kassa och avgiften blir densamma nästa år. Även verksamhetsberättelsen godkändes. Kurt berättade om resorna där det är lite bråttom med anmälan till Falkenberg - senast 10 december är det som gäller. Den 10 december är det också dags för julfesten, något att se fram emot. Vi avslutade mötet i vanlig ordning med kaffe, smörgås och lotterier där Ingamay bland annat hade fixat en vinstkasse med "godis" från ICA Maxi. 
24 november: Boulemästerskap

Det blev en riktig rysarfinal när vår förening hade det årliga mästerskapet i boule i boulehallen. Det stod 6-6 i matchen mellan de två finalparen Rosemarie/Tore och Dagny/Sven-Erik när halltiden började ta slut. Då beslöt man att skilja paren åt med en avgörande omgång och där lyckades Rosemarie och Tore kämpa till sig mästartiteln.  Vi gratulerar segrarna och tackar båda finalparen för fina insatser. Från början var vi 34 spelare som gav oss in i tävlingen – och det var alltså 30 som blev  utslagna före finalen men bättre tur en annan gång.  Boulen tillhör en av våra populäraste aktiviteter  och nästa år blir det ett nytt mästerskap. På bilden här ser vi tävlingsledare Rolf tillsammans med finalisterna Rosemarie och Tore till höger samt Dagny och Sven-Erik till vänster.

11 november: Säsongens sista allsång
 
Rolf Månsson och dragspelaren Bert Gustafsson ledde oss i allsången
 
Här klämmer vi i med sjömansvalsen
Här är det fullt ös med Blue Tones och Gun som sångerska.
Vi var drygt 40 medlemmar som samlats till årets sista allsångsträff. Rolf Månsson ledde oss i sjungandet och det blev många glada melodier. Vi sjöng av hjärtans lust och vi blev ackompanjerade av dragspel. Så småningom blev det kaffe och Kurt försåg oss med kanelbulle. Efter pausen kunde vi glädja oss åt musikanterna i Blue Tones, ett gäng som verkligen kan höja stämningen. Det är en stor tillgång för vår förening att ha dessa glada spelemän på våra möten. Gun sjöng som aldrig förr och drog ner applåder. 
29 oktober: Medlemsmöte
Bara på skoj kallade de två musikanterna sitt program och här är det Lasse Dahlqvist-låtar på gång. Birgits sol lyser upp liksom de vackra höstlöven i förgrunden.
 Inger tog hem lotteriets finaste vinst, en kasse godsaker skänkt av Coop.
Vi blev underhållna av två glada musikanter, Sven-Olof och Ove, som bjöd på många gamla kända melodier.  Det var bara att sjunga med. Till exempel fick vi höra ett knippe Lasse Dahlqvst-melodier där sångaren Sven-Olof dagen till ära kunde ta på sig en äkta Lasse Dahlqvust-keps.  Ordförande Bo kunde hälsa ett 70-tal medlemmar välkomna till mötet. Han presenerade ett  antal nya medlemmar och påminde om kommande aktiviteter som veteranvetartävlingen den 3 november, allsången den 11 november och julfesten den 10 december. Kurt redogjorde  för resorna bland annat den nära förestående resan till Burg där samlingen är kl 7 på morgonen den 16 november. Den sedvanliga resan till Falkenbergsrevyn går den 19 februari. Vi avslutade det trevliga mötet med kaffe, smörgås och lotterier  där Ingamay som vanligt samlat ihop ett fint vinstbord, bland annat en kasse med godsaker skänkt av Coop.
24 september: Medlemsmöte

Självaste kungen på besök på vårt medlemsmöte. Eller är det Jan Wolfhagen?

På vårt medlemsmöte i september hade vi besök av kungen, Sverker Olofsson och Magnus Härenstam, genom Jan Wolfhagen från Falkenberg som imiterade på ett underhållande sätt dessa personligheter. Före uppträdandet hade vi sedvanliga mötesförhandlingar ledda av Kurt Sidstedt för dagen vikarierande ordförande. Vi fick upplysning om viktiga konsumentfrågor av Rolf. Kurt hade resor att förmedla, den årliga resan till Burg, samt olika teaterbesök som PRO kan erbjuda, inte minst den populära Falkenbergs Revyn. Han uppmanade oss att komma med förslag till nya resor. Till sist blev vi serverade kaffe med en god smörgås och inte minst lotteridragningen, med fina vinster skänkta av medlemmar och ICA Kvantum och blommor i höstens färger. Kurt tackade för sitt gästspel som ordförande och hälsade oss välkomna till nästa möte som är den 29 oktober.

20 augusti: Medlemsmöte

 
På höstens första medlemsmöte hade vi mannekänguppvisning. Det var en firma från Helsingborg som visade kläder för seniorer och mannekängerna kom från vår förening, både herrar och damer. På bilden ovan ser vi alla mannekängerna tillsammans med Elinor Svensson, i mitten, som stod för arrangemanget. Efter visningen gick det bra att handla och det var flera som försåg sig med ett nytt plagg till höstgarderoben. Vår ordförande Bo hälsade alla välkomna till mötet, särskilt alla nya medlemmar som tillkommit under sommaren. Han rapporterade bland annat från PRO-kongressen som han deltagit i. (Hans utförliga rapport från kongressen kan ni läsa här på hemsidan under rubriken Aktuellt.) som vanligt blev det kaffe med smörgås, lotterier och trevlig samvaro. Och över allt lyste Birgits sol.
3 juni: Resa till Ven

Här var det glassfest på Ven! Bengt, Kurt och Rosemarie avslutar besöket på ön med en rejäl glass. Ön Ven mitt i Öresund tog emot oss i sin fagraste försommarskrud med blommande syrener i alla trädgårdar. Det var en intressant resa med rundtur på ön och besök på alla sevärdheter som Tycho Brahes anläggning och Sankt Ibbs gamla kyrka. En mycket god lunchbuffe förgyllde dagen. Solen tittade fram ibland men mest var det mulet och blåsigt. Vi slapp i alla fall regnet. På vägen ner på morgonen stannade vi till och fikade i Kvibille innan vi tog båten i Landskrona. Och på vägen hem tog vi en vägfika på Hallandsåsen innan vi  nöjda och belåtna landade i Kungsbacka.
28 maj: Sillafest
De populära musikanterna i Blue Tones höjde stämningen med sina glada melodier. Här ser vi också de skönsjungande damerna Gull-Britt och Gun i aktion.
Här är det samling kring sillen.
Kring tre smyckade långbord samlades vi. Här ser vi bland annat Sune som låter sig väl smaka av maten.
 
Ingvor och Anita håller flanken på detta bord och lite längre ner skymtar ordförande Bo. 
Här ser vi närmast kameran Tore, Rosa och Ingvar. till vänster ringlar kön till sillabordet.
Med sillafesten avslutade vi som vanligt vårens medlemsmöten. Det blev en glad fest med god mat, trevlig samvaro och härliga musikanter. Ordförande Bo kunde hälsa cirka 70 medlemmar välkomna till sillabordet där det fanns tre sillsorter, nypotatis och alla tillbehör. Ja, de som ville ha snaps - och det fanns det - hade tagit med sig den själv. Efter sillen blev det rulltårtsbakelse med kaffe. Underhållningen stod som vanligt Blue Tones för, dessa glada musikanter som verkligen bjuder på sig själv. Tack vare  alla goda samverkande krafter blev detta ett perfekt slut  på vårsäsongen.
13 maj: Kontaktgruppens våravslutning
Så här mysigt hade kontaktgruppen på sin vårträff. Här ses Stina, Britta, Margareta, Birgitta, Sonja, Sonja och Birgit runt matbordet . Kontaktgruppens våravslutning skedde på hemlig plats. Ingen visste i förväg vart man skulle när gruppledaren Birgit ledde deltagarna ut mot Onsala. Där var målet en campingplats där Birgit har sin husvagn. Där bjöds det på god mat och en trivsam stämning i det ombonade förtältet. Bilden här togs av Kent.
23 april: Medlemsmöte
Karin Aldemo lockade till många skratt med sin hattparad. Här ses hon med en rosa bredbrättad hatt, hattaskar och spegel.
Bo tackade för det trivsamma framträdandet med en bukett rosor.
Våra populära musikanter, Blue Tones, hade utökat repertoaren och bjöd oå flera nya låter till åhörarnas glädje. Även vokalissorna Gun-Britt och Gun deltog i musciserandet.

Birgit låter en sol skina över våra möten i fortsättningen. Den här solen ska pryda sin plats på Elektronen. Lite mörkt blev det på bilden men Birgit skymtar till vänster.
Vi bjöds på en hattparad. Karin Aldermo visade upp hattar av alla de slag som hon samlat på sig genom åren, det var hattar i alla färger och storlekar. Hon provade hattarna med matchande accessoarer och kommenterade med glimten i ögat. Det blev många glada skratt. Ordförandee Bo hälsade som vanligt välkommen och kunde bland annat meddela resultatet av årets äldrebarometer. Och det visade sig att resultatet blev ungefär som tidigare barometer. Blue Tones underhöll efter hattparaden och bjöd på en rad nya låtar, bland annat fick vi höra Rolf joddla. Kaffe med smörgås och lotterier  avslutade detta vårsäsongens sista medlemsmöte. I maj samlas vi för sillafest.
27 mars: Distriktets årsmöte
Här är Bo i aktion på distriktsmötet.
 
Bo, Inga, Inger, Kurt och Rolf deltog i distriktets årsmöte. Bo höll ett anförande om årets kongress som hålls i Stockholm 12-14 juni. Han redogjorde för de motioner som PRO Halland skickat in. Han är även med i en “Förnyelsegrupp” inom riksförbundet där det görs upp och diskuteras PROs framtida utveckling
26 mars: Medlemsmöte
Rolf Nilsson gjorde ännu ett bejublat framträdande hos oss. Här tar han till och med ett par danssteg. På bilden skymtar vi också den vackra påsksmyckningen och gardinerna - allt ordnat av Birgit.
Den färgglada påsktuppen vanns av föreningens nyvalda kassör Elsa.
Kjerstin fick hjälp av särskilda tolkar från Region Halland att "höra" kåseriet
Det blev ett populärt återseende på vårt marsmöte. Rolf Nilsson från Operan i Göteborg var tillbaka i högform. Han berättade denna gång om alla de operettprimadonnor som genom åren tjusat Stora Teaterns pubilk. Han sjöng också några kända operettmelodier. Ordföranede Bo kunde hälsa ett 80-tal personer välkomna till mötet, däribland ett flertal nya medlemmar. Kurt berättade att det blir en resa till shoppingcentrumet i Ullared den 20 maj och priset blir endast 20 kronor. Som vanligt serverades kaffe och smörgås och därefter blev det dragning i lotterierna. Föreningens egen snidare Bosse hade skänkt en färggrann påsktupp.
16 mars: Möte om äldrebarometern
Här ses Marianne Nilsson, Siv Henriksson, Inger Tengberg och Bo Eriksson  i diskussionstagen om äldrevården.
I dag hade de inom PRO samorganisation ingående föreningarna Onsala, Fjärås, Vallda och Kungsbacka, en träff för att fylla i frågorna i “Äldrebarometern” en undersökning som PRO genomför i hela landet. Det är en granskning och bedömning som görs av tjänster som tillhandahålls i vår kommun, om hur kommunen lever upp till äldres krav och önskemål inom viktiga kommunala ansvarsområden, där bla vården, äldreboendena, tillgängligheten till offentliga byggnader, färdtjänsten, våra möjligheter till olika bidrag och mycket mera granskas ingående.
Denna undersökning kommer sedan att jämföras med andra kommuner i länet och i övriga Sverige.
Vi kommer att redovisa resultatet på ett senare medlemsmöte.
 

 

 

 

13 mars: Resa till Falkenbergsrevyn.


Vi åkte på den traditionella resan till Falkenbergsrevyn. Före revyn åt vi lunchbuffé på restaurangen som ligger vägg i vägg med revylokalen. Falkenbergsrevyn är Sveriges största och bästa lokala nyårsrevy och årets upplaga lockade som vanligt till många skratt. På bilden ovan ser vi Ingamay som passade på att sälja skraplotter rill resenärerna.

 

 

4 mars: Hjördis

Bernt Alexandersson hjälper Marianne, ordförande i Fjärås, med ett Hjördis-problem. 

Samorganisationens ordförande Bo hade kallat till ett möte om nya medlemssystemet Hjördis. Representanter från kommunens alla föreningar samlades på ABF och vi fick hjälp av Bernt Alexandersson från distriktet att tämja denna nya bekantskap. Med Hjördis ska föreningarna själva i framtiden sköta medlemsregistret, redovisa uppdrag och aktiviteter. Det blev en nyttig  genomgång där vi följde manualen steg för steg. Från vår förening deltog förutom Bo, även Arne, Rolf och Stig.

 

 

26 februari: Årsmöte

Distriktsordföranden Sten-Eric Svensson var inbjuden gäst på årsmötet och fick äran att leda mötet, Här är det vår ordförande Bo som tackar honom för insatsen.

Vid vårt årsmöte hade vi en särskilt inbjuden gäst, nämligen distriktsordförande Sten-Eric Svensson. Han välkomnades av vår ordförande Bo Eriksson och valdes att leda årsmötet. Margareta Carlson ledde en parentation över bortgångna medlemmer och  tio nya medlemmar hälsades välkomna innan årsmötesförhandlingarna började. Styrelsens verksamhetsberättelse och ekonomiska berättelse liksom revisorernas berättelse godkändes. Rose-Marie Ottosson, Margareta Carlson och Britt Carlsson lämnade styrelsen och hyllades med blommor. Även valberedningen, Inger Danielsson  och Ingvor Rickardsson, avgick och blomsterhyllades. Nya i styrelsen blev Elsa Milleson och Inger Danielsson och så fick vi en helt ny valberedning bestående av Stina Andersson, Rolf Persson och Lisbet Kolbe. Styrelseveteranen Rolf Almqvist omvaldes liksom suppleanterna Inga Calén, Stig Jonasson och Rolf Månsson samt revisorerna Eva Lidholm och Bertil Hultén. Kurt Sidstedt informerade om våra resor och och konstaterade att resan till Ven i juni är nästan fulltecknad och utlovade en eventuell resa till Ullared i maj. Efter alla förhandlingar blev det så underhållning. Trubaduren Reine Johansson tolkade våra folkkära diktares låtar. Det blev ett mycket uppskattat framträdande där han friskt flirtade med damerna i publiken. Som vanligt slutade vi med kaffe, smörgås och lotterier. Ordföranden tackade de närvarande och hälsade välkommen till mars-mötet. Klicka på Årsmötet i bilder uppe till vänster.

 

 

 

21 januari: Vårsäsongens allsångspremiär

Det blev en festlig säsongspremiär för allsången. Ett 50-tal tog plats i ABF-salen och sjöng av hjärtans lust. Sångledaren Rolf Månsson och nye dragspelaren Bert Gustafsson kan vara nöjda där de står framför deltagarna på bilden ovan. Många gamla kända melodier, valser och schlagers avverkade vi på en timme innan vi läskade struparna med kaffe och bulle. Efter pausen underhöll som vanligt de glada munspelarna i Blue Tones, alltid lika uppskattade. Detta var den första av vårsäsongens allsångsträffar- och det kommer fler, närmast den 11 mars. Fler bilder från träffen får du se4 om du klickar på rubriken Vårsäsongens första allsång här uppe, till vänster.

29 januari: Årets första medlemsmöte


Gun vann vinstkorgen från ICA Kvantum som här överlämnas av Ingamay

Vår ordförande Bo hälsade oss välkomna och önskade oss  en god fortsättning på det nya året, och att det blir ett givande arbetsår för vår förening, Han kunde hälsa åtta nya medlemmar välkomna. Rolf informerade om att vi nu har specialvård även i Kungsbacka för våra ögon. Kurt propagerade för våra resor. Vi kommer att genomföra en granskning av kommunen genom en undersökning  kallad ”Äldrebarometern” där vi skall mäta kvalliten på vad som erbjuds oss pensionärer,  denna undersökning  genomförs av alla PRO-föreningar inom Sverige, och sammanställs av riksförbundet. Vi  medverkar i Distriktsråden inom äldrevården,  där våra medlemmar kan framföra  anhörigas akuta problem. När aktuella ärenden klaqrats av blev vi bjudna på en resekavalkad genom Europa av dragspelsvirtuosen Dalibor Stanic från Halmstad, med ursprung i Jugoslavien. Han framförde italienska serenader och folkvisor från flera länder, avslutade med några svenska melodier där han bjöd in oss till allsång. Mötet avslutades med lotteri som gick i ”blommans” tecken. På inträdesbiljetten lottade en skänkt matkorg från ICA Kvantum..

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.