A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Dagbok 2016

Dagbok 2016

Här berättar vi om våra aktiviteter i form av en dagbok.

 

15 december: Julfest

Det smakar fint med lite varm glögg som inledning på julfesten. Här ser vi vid glöggbordet Mildred, Elisabet och Kerstin. I bakgrunden skymtar också Anja. 

Vi fick ett  besök av Lucia i år också. Trots att det inte hade valts någon Kungsbacka Lucia. Precis när vi satt oss till bords dök hon upp på scenen, vår egen Lucia. Ett oväntat och överraskande inslag. I sitt sällskap hade Lucia musicerande tomtenissar. 

Här är det samlng kring julbordet som var laddat med julens alla goda rätter och med ris a la Malta och saftsås som efterrätt. Här fick man gå flera vändor för att få med sig allt.

Vårt populära tomteband, Blue Tones, underhöll med sång och musik.

Det var en härlig feststämning i lokalen med 90-talet medlemmar samlade. Vi njöt av den goda maten och lyssnade på sång och musik. Så  hyllade vi Birgitta som fyllde år denna dag. Och vi applåderade  för Birgit som haft mycket att stå i när det gäller festen och även för alla som varit med och hjälpt till.

Det blev Jonny som vann årets julkrubba, som vanligt tillverkad av vår egen snidarmästare Bosse från Öjersbo. Ingamay och Rolf hade fått ihop ett  förnämligt och uppskattat vinstbord till denna årets sista utlottning. Och som avslutning tackade ordförande Bo alla medlemmar för årets som gått och hälsade välkommen till nästa års möten och aktiviteter.

6 december: Boulefest

Rolf har varit ledare för  vårt boulespelande i 17 år! Vid  den festliga decemberträffen hyllades han tillsammans med fru Ingamay och det var Dagny och Arne som framförde deltagarna tack med tal och presenter. Efter hyllningarna blev det jullandgång, underhållning och lotterier.  

Här har våra boulespelarena ställt upp för foto. Längst fram står Rolf med sin blomma. 

Vårt populära husband, Blue Tones, spelade och här är också Gullbrtt och Gun i full aktion. 

24 november:Medlemsmöte

På november månads medlemsmöte fick vi lyssna till Bengt-Göte Bengtsson som sjöng och spelade cauntrylåtar tillsammans med Andreas.

9 november: Allsång

Allsången har blivit en av våra populäraste aktiviteter. Det var festligt och nästan fullsatt när vi samlades för höstens sista allsångsträff. Rolf ledde oss som vanligt genom melodierna med hjälp av ackompanerande musiker. 

 

Musikerna hyllades för sina insatser. Deras medverkan har blviit ett lyft för allsången. Här är fyra medlemmar i Blue Tones och två som ackompanjerat vår sång. Vi får inte heller glömma våra glada sångerskor Gun och Gullbrtt som gärna ställt upp på scenen. 

27 oktober: Medlemsmöte

Countrysångaren Edvard C Johanssoin fick stående ovationer för sitt framträdande.

Ordförande Bo hälsade 84 medlemmar välkomna till månadsmötet. Förhandlingarna innehöll bla den tråkiga nyheten att det blir inget luciafirande i år, då luciakommitten inte fått några kandidater. Han eftersökte därför en lucia inom vår förening. Valberedningens ordförande Rolf Persson hade varit på en träff för valberedare, detta redogjorde han för.  Kurt Sidstedt, vår reseledare, redogjorde för kommande resor, där det finns några platser kvar. Rolf Almqvist propagerade för Allsången som är en uppskattad aktivitet, särskilt när vi har våra underhållare ”Blue Tones” som försångare, dessa leds av Rolf Månsson, samt vår ”fixare” Kurt  som alltid ordnar kaffe och kanelbulle. För underhållningen stod den populäre countrysångaren Edvard C Johansson som framförde låtar av Johnny Cash, Jim Reeves och inte minst Elvis. Han fick stående ovationer för sitt framträdande och inte minst ett fång rosor. Vi avslutade med kaffe och god räksmörgås från Westers Kök och det alltid populära lotteriet  innan Bo tackade för visat intresse och välkomnade till nästa möte som är den 24 november.
Rolf

 

 

19 oktober: Allsång

Vid höstens andra allsångsträff fick vi besök av den här glada sånggruppen som heter Gladpack. Gruppen kom med egna ackompanjerande musiker och eger sånghäfte. De sjöngs och det spelades och det var bara för oss andra att hänga med.  

Det blev en festlig sångträff med ett 60-tal sjungande seniorer.

Musikerna som ackompanjerade oss heter Gathenhielmska kaparbandet, ett glatt sällskap som kunde få fart på melodierna. 

Vi sjöng gamla låtar som vi kände väl igen. Det blev både folkligt och festligt. 

Efter kaffepausen trädde vårt husband, Blue Tones, upp på scenen. Det blev som vanligt ett bejublat framträdande av bandet som för dagen var en kvintett. 

29 september: Medlemsmöte 

Eva Bartholdsson och Dorotea underhöll oss med vackra visor.

Här är det glada miner vid lotteribordet där Ingamay radat upp vackra vinstblommor. Jean hjälpte till att sälja ut lotterna och på bilden är det nya medlemmen Iris som hoppas på turen.

Vid höstens andra medlemsmöte fick vi lyssna på vackra sånger som presenterades av Eva Bartholdsson och Dorotea. De ackompanjerade sig själva på gitarr och cello. Publiken visade stor uppskattning av framträdandet som bland annat innehöll flera visor av Alf Hambe. Odförande Bo hälsade 60-talet medlemmar välkomna. Han berättade också om den undersökning om sjukvården som genomförts av Region Halland. Kurt informerade om resenyheter och meddelade bland annat att resan till Falkenbergsrevyn går den 3 mars. Birgit efterlyste hjälp vid medlemsmötena med bland annat diiskning. Vi drack kaffe och åt smörgås och och ägnade oss sedan åt lotterierna där Ingamay hade radat upp många vackra blommor på prisbordet.   

24 september. Seniormässan

 

Här är det Marianne och Sonja från Fjärås och Rolf och Kurt från Kungsbacka  som tar emot besökarna vid vår monter som låg bra till och besöktes av många. 

Vår ordförande Bo samtalade på scenen med SPF-ordföranden Eric Altenstedt om aktuella pensionärsfrågor i Kungsbacka. Samtalet leddes av Janne Jingryd. Det blev mycket ris åt kommunen speciellt när det gäller samlingslokaler.

Här pågår det provsmakning av lasagne. Ett företag presenterade sina planer att sälja mat  till pensionärer i Kungsbacka. Och lasagnen smakade riktigt bra, tyckte Birgit, Bo, Gunnel, Kent och Margareta medan Dagny avvaktar. 

Gösta och Gullbritt passade på att prata bussresor med Anton Berg på MK Bussresor som var ett av flera reseföretag som ställde ut. 

Hur långt är det där snöret? Arne och KG tar sig en funderare på snöret som låg lindat i cirklar. Det var inte så lätt men ett svar blev det.

 

14 september: Allsångens höstpremiär

Vi klämde i och sjöng till ackompanjemang av en trio med Vallda-musikanter.

Här spelar den första trion....

.. och här är det Blue Tones som för dagen också var en trio. Visst blev det en riktig sångfest!

Det blev en festlig höststart för allsången. Glada musikanter höll igång och drog med sig publiken i sången. En trio med Vallda-musikanter ledde sjungandet och det blev bra tryck i valserna. Efter kaffepausen, där Kurt serverade bullar, trädde vårt husband Blue Tones upp på scenen. Det var en för dagen något reducerad grupp men musiken var som vanligt på topp. Flera nya låtar fanns på repertoaren. Efter denna härliga musikstund önskar man bara att ännu fler medlemmar skulle komma för att upptäcka hur trevligt vi har.. Kanske blir det större publik nästa möte då en stor kör ska dyka upp.

1 september: Stickgruppens första höstmöte

 

När stickgruppens damer samlades till hösten första möte la man upp alla sommarens stickarbeten på bordet. Det är många flinka fingrar som varit i farten under sommarmånaderna. De har fina plaggen går så småningom vidare till behövande i Vitryssland.

25 augusti: Medlemsmöte

Vi hade vårt första medlemsmöte inför hösten, vi kunde välkomna nio nya medlemmar innan mötesförhandlingarna började. Ledarna för våra aktiviteter presenterade sig och  hälsade alla välkomna, ordföranden tackade alla som medverkat vid våra lotterier på Marknadsdagarna.
Vi har fått en inbjudan till ”Kungsbacka Seniorevent” i Konserthuset på Aranässkolan den 24 september, där vi kommer att presentera oss, även från Partille kommun, som ordnar en dans afton för alla seniorer i Göteborgsområdet.
Vi underhölls av Herta Berggren & Inge Linder som framförde ett drama som handlade om förvecklingar som kan uppstå i ett äktenskap.
Vi avslutade med kaffe och smörgås och det populära lotteriet, med vinster skänkta av ICA Kronan och ”Annettes fotvård” ett presentkort på en skön behandling.

Rolf 

26 april: Sillafest

Skål för sillen!

Med den traditionella sillafesten satte vi punkt för årets vårsäsong. Ett 60-tal personer kalasade på tre sorters sill, nypotatis och alla de andra tillbehören. Några hade också med sig en liten snaps. Vi åt under gemytliga former och avslutade med kaffe och bakelse. Mätta och belåtna kunde vi sedan lyssna till vårt uppskattade husband Blue Tones med sångerskorna Gun och Gullbritt. Festen avslutades med ett lotteri där Ingamay som vanligt hade bordet fullt med fina vinster. Rolf avslutade mötet i Bosses frånvaro, tackade för den gångna säsongen och hälsade välkommen till nästa möte som äger rum i augusti. Fler bilder från festen finns på Sillfesten i bild här uppe till vänster.

28 april: Medlemsmöte

 

Rolf Olsson berättade livfullt om sina minnen från det gamla Majorna där han växte upp.

Inger hade tur på lotteriet och vann denhär fina korgen med godsaker från ICA Maxi.

Ett 70-tal medlemmar hade samlats till aprilmötet och hälsades välkomna av ordförande Bo. Han redogjorde för några skrivelser från PRO-riks. Bland annat startas det nu en namninsamling med krav på bankerna att ha kvar kontanterna i sin service. Alla klarar inte av kontokorten. Riksorganistionen jobbar också på med skattefrågorna. Kurt redogjorde för resorna och konstaterade att retroresan i Västergötland är slutsåld men att platser finns kvar till skärgårdsturen i början av juli. Samorganisationen ordnar en utflykt den 16 maj till Mårtagården där det blir guidad visning. ( Se aktivitetskalendern). Birgit berättade att kontaktgruppen nu har tagit kontakt med flera ensamma medlemmar och gjort mycket uppskattade besök. Ingamay, som under som under många år skött om lotterverksamheten, ska nu få avlösning. En grupp ska bildas för att gemensamt ta över.  Underhållningen denna dag bestod av Rolf Olsson från Göteborg som livfullt berättade om livet i gamla Majorna. Som avslutning blev det som vanligt kaffe med smörgås och lotterier. 

13 april: Allsångens våravslutning

 

Det blev en festlig våravslutning för allsången. Ett 40-tal glada sångare hade slutit upp och Rolf Månsson lotsade oss som vanligt genom texterna. Dagen till ära ackompanjerades vi av två musikanter. Efter en paus där vi fuktade struparna med kaffe och mumsade på Kurts väldoftande kanelbullar fortsatte föreställningen med ett bejublat uppträdande av husbandet Blue Tones med gästartisterna Gun och Gull-Britt. Ordförande Bo tackade slutligen alla medverkande och hoppades att få återse musikanterna på fler allsångsträffar. Och det lovade dom, men först blir det sillafest. Mer bilder från sångarmötet - klicka på allsången här uppe till vänster.

 

31 mars: Medlemsmöte 

Det blev ett glatt återseende när Smepojkarna trädde fram på scenen igen. Det har skett några gånger genom åren och de är alltid lika välkomna. Det blev full fart med sång, musik och härlig humor och den fulltaliga publiken skrattade och applåderade. Ordförande Bo hälsade alla välkomna och berättade bland annat om ett kommande möte gällande hälsovården för äldre. Folkhälsoutvecklare Karin Jansson från Region Halland berättade om en hälso- och sjukvårdsstrategi som ska arbetas fram i regionen. Anmälningslistor gick runt till mötet som skulle äga rum den 6 april och många intresserade skrev  på. Kurt berättade om vårens och sommarens resor. Mötet avslutades som vanligt med kaffe och smörgås samt lotterier.

25 februari: Årsmöte

Sture Hultgren invaldes i styrelsen som ersättare på ett år. Här välkomnas han till uppdraget av ordförande Bo Erikssson som själv omvaldes för tredje gången - eller var det fjärde? 

Arne Ackerot och Stig Jonasson lämnade styrelsen och fick blommor. Arne har under flera år med stor omsorg skött det ansvarsfulla uppdraget som medlemsansvarig. 

Stina Andersson lämnade uppdraget som sammankallande i valberedningen och vann den här  vackra blomman på lotteriet.

Blue Tones stod för underhållningen och här är Gun i farten med paradnumret Karl den lille.

Ordförande Bo Eriksson hälsade drygt 70-talet medlemmar välkomna. Efter parentation över gångna årets avlidna medlemmar  började mötesförhandlingarna som leddes av Margareta Carlson. Verksamhetsberättelsen, ekonomiska berättelsen och revisorernas berättelse godkändes. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Avgående styrelseledamöterna Bo Eriksson, Birgit Karlsson och Kurt Sidstedt omvaldes på två år liksom ersättarna Inga Calén och Inger Danielsson på ett år. Till ny ledamot i styrelsen och ersättare på ett år valdes Sture Hultgren. Arne Ackerot och Stig Jonasson lämnade på egen begäran styrelsen. I valberedningen valdes Margareta Carlson som sammankallande efter avgående Stina Andersson. Till konsumentombud valdes Rolf Persson och Lisbeth Kolbe Persson efter avgående Ingamay Almqvist. Birgit presenterade årets kontaktgrupp och redogjorde för gruppens målsättning och arbetsuppgifter. Kurt berättade om vårens resor. Vårt populära husband Blue Tones intog därefter scenen och bland annat fick vi höra Gun sjunga om Karl den lille. Kaffe med smörgås och lotterier avslutade årets årsmöte.

2 februari: Allsång

Sjömansvalser och Taube-låtar xtod på programmet när vi träffades för årets första allsång. Rolf ledde oss som vanligt genom verserna och Janne ackompanjerade på dragspel. Det  var bra drag i sjungandet och god stämning i lokalen. 

Efter en paus där vi läskade våra torra strupar med kaffe och en bulle fick vi lyssna till vårt älskade husband, Blue Tones. Det är spelemän som kan få det att svänga. Dessutom gjorde Gun en uppskattad insats som vokalist. 

 

 

28 januari; Medlemsmöte

 

Ulf Nordeman från Brottsofferjouren berättade om jourens arbete.

 Trubaduren Hans-Åke Börjesson underehöll oss med Taube-sånger. Ibland fick han hjälp av sin fru med sjungandet.

Lotteriets första pris gick till Arne. Det var en fin bonad gjord av Raili. Här är det Ingamay som gratulerar.

På årets första medlemsmöte mötte vi trubaduren Hans-Åke Börjesson som sjöng Taube-melodier. Det var många kända och kära sånger som vi kunde sjunga med i. Ordförande Bo kunde hälsa 70-talet medlemmar välkomna. Han konstaterade också att föreningen fått 14 nya medlemmar och några av dem fanns också med oss i salen. En efterträdare till Ingamay efterlystes. Hon har haft det viktiga uppdraget som lotteriansvarig i 16 år och vill nu att någon annan tar över.  Kurt meddelade att en gratis-resa går till Ullared den 7 februari och en lista gick runt för teckning. Vi hade ännu en gäst på detta möte, Ulf Nordeman från Brottsofferjouren i Kungsbacka. Han gav en intressant redogörelse för jourens arbete och hur vi kan få hjälp om vi drabbats av brott. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.