A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Dagbok 2017

Dagbok 2017

Här berättas i ord och bild om våra aktiviteter

 

Julfest 13 december

Här är det full fart på julsångerna

Den första julfesten på ABF  blev en trivsam tillstälning. Som vanligt kunde vi starta festen med glögg innan vi satte oss till bords i den julsmyckade lokalen . Julbordet stod och lockade i ett angränsande rum och sedan turordningen lottats av ordfrande Bo kunde vi fylla våra fat med all den goda julmaten. En lyckad möblering av den stora salen med flera mindre bord i stället för långbord gjorde det extra trivsamt. Våra musikanter hade presenterat sig redan när gästerna strömmade in och när vi alla satt där mätta och belåtna  trädde de upp på scenen igen.   Det blev en glad underhållning där gamla kära julsånger blandades med  andra melodier och där många sångare visade sig på styva linan. Festen avslutades med lotterierna där det fanns extra fina vinster. Föreningens egen skicklige snidare Bosse hade skänkt en ljusstake tillverkad av plankor från ett stallgolv och två stycken hästar, den ena snidad ur ett stycke oxelträ. Raili hade gjort en vacker bonad som också lottades ut till en lycklig vinnare. Dessutom utlottades också två fullpackade fruktkorgar, en från Coop och en från Ica Kvantum. Vår ordförande Bo avslutade festen med att önska alla en god jul och ett gott nytt år. Fler bilder från festen kan du se om de klickar på Julfesten i bild här uppe til vänster. 

Boulens avslutning 12 december

 

Årets sista bouledag blev som vanligt extra festlig. Efter en timmes spel var det dags att sitta ner vid dukade bord och äta julsmörgås. Men först hyllades de nya ledarna Eva och Anita. Dagny framförde alla spelarnas tack för att de två skött sitt uppdrag på bästa sätt under året. De fick presentkort, kram och applåder. Som slutkläm på avslutningen blev  vi underhållna av våra musiker Rolf, Janne och Gösta som alla ingår i boulegänget. (bilden nedan)

 

Gymnastikgruppens höstavslutning 1 december

Här ser vi det spänstiga gänget som hållit igång hela hösten med gymnastik. Tolv fredagar har man träffats och kört ett program som gjort gott för både leder och muskler. Det är Birgit, som står här i mitten,  som har hållit ordning i leden och sett till att allt har fungerat på bästa sätt.

Höstmötet 22 november

Ordförande Bo Eriksson leder höstmötet med protokollförande sekreteraren Sture Hultgren vid sin sida.

Här är det fullt ös. Rockbandet The Gunners från Alingsås bjöd på 60-talsrock som väckte minnen hos många i den stora publiken.

Ordförande Bo Eriksson kunde skåda ut över en fullsatt lokal när han hälsade alla välkomna till årets höstmöte. På det viktiga mötet gjordes bland annat  en genomgång av verksamhetsplan och ekonomi  Efter genomgångarna fick vi hänga med på  riktig rock and roll som det lät på 60-talet.  Eftersom mötet protokollfördes enligt stadgarna  tog också sekreteraren Sture Hultgren plats på podiet Ordföranden konstaterade att föreningen har dryga utgifter för bland annat lokaler, artister och programblad  och en förstärkning av inkomsterna är aktuell. Alla aktiviteter ska i fortsättningen vara  självbärande  vilket innebär för boulen att avgiften för innesäsongen höjs till 300 kronor nästa höst. Även en höjning av entreavgiften till medlemsmötena är på gång men datum är inte spikad. Medlemsavgiften för nästa år blir 270 kronor, därav 60 till föreningen. Ordföranden redogjorde också för de diskussioner som pågår med kommunen i olika  frågor och där även andra föreningar deltar. Med tanke på det kommande valåret kan nya satsningar bli aktuella. Underhållningen denna dag stod rockbandet The Gunners för. Det blev en mycket uppskattad musikstund med 60-tals rock.  Både Elvis och Beatles stod på repertoaren. Marianne vann en cd-skiva när hon gissade orkesterns hemort som började på a och slutade med sås. Rolf Månsson, som var frånvarande förra månadsmötet, hyllades med en blomma för sina insatser som allsångsledare och musikant. Kaffe med smörgås och lotterier ingick också i programmet.  

Allsång 8 november

På den sista allsångsträffen för säsongen hyllades våra musikanter med blommor. De har ackompanjerat oss i allsången och underhållit oss med sång, musik och sketcher. Inte mindre än 60 medlemmar hade kommit till denna träff vilket visar att allsången har blivit en av våra populäraste aktiviteter. Det var bra fart i allsången när vi sjöng de gamla kända valserna som Svinnsta skär och Drömmen om Elin. Janne sjöng en härlig låt om sitt kära metspö och Gösta och Gull-Britt fick oss attt skratta med en sketch om en äkta man som vinglade hem i natten och mötte sin väntande hustru. Underhållningen avslutades med att Gun sjöng sitt paradnummer Karl den lille. Kaffe med bulle och lotteri ingick också i denna trivsamma träff.

 Här är Gull-Britt, Gösta och Gun i farten på scenen.

En sketch som lockade till skratt. Gösta är äkta mannen som kommer hem på natten på vingliga ben och möts av hustrun Gull-Britt. 

Våra musikanter hyllades med blommor för sina insatser under höstens allsångsträffar. Här är Bård, Gösta, Gun, Sven-Åke, Gull-Britt, Janne, Uno, Christer och Ingolf. Vår ordinarie sångledare Rolf var frånvaraande denna dag.

Medlemsmöte 25 oktober

Extra festligt på medlemsmötet. Vi firade föreningens 65 år med en välsmakande bakelse.  Birgit delar ut och här är det Irene och Bengt som står på tur

 

Radioprataren Lasse Svan stod för dagens underhållning och hans kåseri lockade fram många skratt och välförtjänta applåder.

Det blev lite extra högtidligt på medlemsmötet i oktober. Vår förening fyller nämligen 65 år i höst, och det firades med en välsmakande bakelse till kaffet.
Ordförande Bo, som är den tionde ordföranden genom åren, redogjorde för föreningens historia . Han konstaterade att det motto som dåvarande ordföranden Victor Johansson skapade på 60-talet fortfarande är högaktuellt: Föreningen blir vad medlemmarna gör den till.
Ordföranden kom vidare in på dagsaktuella problem som diskussionen om PRO:s medlemssiffra. I fortsättningen ska en medlem bara räknas en gång även om han/hon   är medlem i flera föreningar. Det innebär att PRO nu räknar 360 000 medlemmar.
Det saknas en valberedning i föreningen och intresserade efterlystes men utan resultat. Avgiften till distriktet blir nästa år oförändrat 40 kr per medlem-
Underhållningen denna dag stod radioprataren Lasse Svan för. Det var ett trevligt kåseri om hans arbete med olika radioprogram och oväntade möten med lyssnarna. Han lockade fram många skratt och fick välförtjänta applåder.
Som vanligt bjöds det kaffe med smörgås.  Slutligen blev det lotteridragning där veteranen Ingamay gjorde ett tillfälligt inhopp vid lotteribordet.
För den som vill veta mer: Föreningens historia finns här på hemsidan. Klicka på Om föreningen här ovan och därefter på historik.

Höstens sista måndagspromenad 23 oktober

Här drar Kurt igång motionärerna på höstens sista promenad.Det blev en promenad i stadsnära områden med start och mål på ABF. Höstens första promenad gick i Äskhult och höstens bästa promenad gick i Åsa där man strövade på stranden i strålande väder. 

Tillbaka igen på ABF blev det våffelkalas. En fin avslutning på en fin promenadsäsong. Nu gäller det för Kurt att hitta på nya fina utflykter till våren. 

Här är det fullt fart på våffelproduktionen i ABF-köket. Dagny och Margareta jobbar på assisterade av Arne. 

Allsångsträff 11 oktober

 Här är det full fart på scen med den sjungande trion. 

Höstens andra allsång blev en festliga träff med mycket sång, musik och gott humör. Våra glada musikanter i Blue Tones ackompanjerade oss när vi sjöng de gamla kända melodierna från Rolf Månssons sångbok.  Och det blev bra tryck i salen när alla tog i. Däremellan gjorde musikanterna egna  inslag som höjde stämningen några snäpp till. Vi fick bland annat höra Gösta och Gullbritt sjunga en nostalgisk visa om Göteborg, Vi fick njuta av en härlig melodi av Doug Seegers, framförd på två instrument av Janne. Vi skrattade åt en sketch där Janne och Gösta diskuterade en Thailand-resa. Och så var det då pop-artisten som dök upp och bildade en sjungande trio tillsammans med Gullbritt och Gun. Jovisst, vet vi vem det var .

 

 Medlemsmöte 27 september 

Här är Bibi i farten med sina jazzvänner

Kontaktgruppen presenterade sig och påminde om sin verksamhet. Här ses gruppen tillsammans med ordförande Bo. Det är från vänster Inger, Birgit, som är gruppledare, Stina, Siv, Inga och Margareta.

Det svängde ordentligt när Bibi och hennes jazzvänner körde igång på medlemsmöte . Skickliga musiker bjöd på gamla jazzlåtar, sydamerikanskt och till och med en Elvislåt  och möttes med varma applåder. Ordförande Bo Eriksson kunde hälsa nära 90 medlemmar välkomna till mötet på ABF. Tolv nya medlemmar hade tillkommit sedan sist. Ordföranden redogjorde för de ansträngningar som görs för att få ett samrådsorgan för äldrefrågor i kommunen   De fyra pensionärsorganisationerna PRO, SPF, SKPF samt Aktiva seniorer har bildat en grupp för att agera gemensamt. Nu planeras  möten med de olika politiska partierna där vi ska framlägga våra önskemål.Till glädje för alla seniorer som har problem med att få mobil eller surfplatta att fungera  ordnas nu teknikträffar på träffpunkterna. Det är bara att kliva in, det kostar inget och man får fråga hur dumt som helst. Aktuella tider är 19 okt 10-12 på Signeshus och 26 okt 14-16 på City. Kontaktgruppen presenterade sig och påminde om att den kan hjälpa till att göra tillvaron lite ljusare för den som tycker det känns ensamt och depplgt. Lite prat över en kopp kaffe eller en promenad i höstsolen kan göra gott. Margareta gav information till intresserade canasta-spelare. Som vanligt avslutades mötet med kaffe med smörgås samt lotterier.

Allsång 13 september

Höstens första allsång blev som vanligt en trevlig träff med massor av sång, musik och glatt humör. Vi sjöng de gamla kända låtarna  och blev  ackompanjerade av hela vår orkester  som för dagen bestod av sju man. Efter en stunds sjungande läskade vi struparna med en kopp kaffe med bulle. 

Här är Gun i farten med Mamma är lik sin mamma. Vi fick också bland mycket annat höra en monolog med Gösta. 

 

Medlemsmöte 30 augusti

PRO Kungsbacka har haft sitt första medlemsmöte för höstsäsongen. Det var också det första medlemsmötet på ABF. Ordförande Bo, som hälsade över 90 medlemmar välkomna, informerade om våra motioner till  PRO-kongressen 2018. Det gäller bland annat krav på pensionärsråd i kommunerna.Han redogjorde också för de frågor som PRO kommer att satsa på under den kommande valrörelsen. Det är för oss pensionärer viktiga frågor om boende, vård och omsorg, ekonomi och åldersdiskriminering. En varning utfärdades också för bluffsamtal om hembesök.Trubaduren och countrysångaren Benny Jannerbrink  stod för en uppskattad underhållning. I vanlig ordning bjöds det på kaffe och smörgås med spännande lotterier som avslutning.Nästa medlemsmöte är den 27 september och då kommer det att svänga ordentligt. Det är nämligen Bibi och Jazz Friends som kommer på besök. Missa inte det!

 

 Måndagspromenad 7 augusti

Karin  och Sylvi är framme i byn och snart blir det fika. 

Föreningens höstaktiviteter börja köra igång. Den första måndagspromenaden för säsongen tog vi i Äskhults vackra natur. Femton pigga medlemmar samåkte från Kungsbacka och gav sig ut i sensommargrönskan. Efter promenaden över åkrar onh ängar kom vi fram till Äskhults by där vi välkomnades av pigan Emelie i tidstrogen klädsel. En vända ner till den närbelägna sjön stod på programmet innan vi fikade. De gamla byggnaderna i byn besökte vi också .Till slut  gav vi oss hemåt igen nöjda och belåtna med en trevlig utflykt. Klicka på Äskhult-promenad här upp till vänster för fler bilder.

Sillafest 31 maj

 

Här är all maten uppdukad - det är bara att lasta på

Vi satte punkt för vårens aktiviteter med sillafesten på ABF. Det blev både festligt, folkligt och fullsatt. Ordförande Bo hälsade ett 90-tal medlemmar välkomna. Vi bänkade oss kring tre långbord  och försåg oss med sillen och alla tillbehör. Jo det fanns dom som hade en liten snaps med sig hemifrån. Efter sillen fick vi kaffe och en riktigt god bakelse med jordgubbe på topp. Vi blev underhållna både före och efter maten  av våra egna musiker, Blie Tones, som fick med oss i allsång. En trevligt stämning med sång och musik och slutligen ett spännande lotteri. Ordförande Bo tackade alla medverkande och Birgit fick en applåd för den goda maten. Klicka på Sillafesten här uppe till vänster och se på fler bilder.

 Medlemsmöte 27 april

Veteranerna Kenny, Sonja och Brita var med bland de 70-tal medlemmar som tog farväl av Elektronen. När vi flyttar till ABF blir det deras femte mötesplats. Tidigare har de haft medlemsmöten på Tingberget, i Stadshuset, i Hålabäck och så Elektronen.

De här glada seniorerna underhöll oss med sånger och sketcher. Ett uppskattat framträdande där de bjöd på sig själva. 

Elsa och Dagny tar hand om gästerna och pengarna. Här är det Inga och Gunnel som står på tur.


 Chang och Inger hade bullat upp ett ett färgglatt vinstbord. Här är det Marianne som köper vinstlotter.

Det här var sista medlemsmötet på Elektronen. Nästa gång träffas vi på ABF för sillafest och sedan blir det ABF i höst. Ordförande Bo  kunde hälsa ett 70-tal medlemmar välkomna och han kom med en varning. Flera medlemmar har fått ett falskt mejl undertecknat med Bos namn  där det påstås att han befinner sig i England och är i stort behov av pengar. Därför ska man sätta in en summa på ett angivet konto. Men det ska man alltså inte göra. Vi kunde alla se att Bo var på plats i lokalen. Samma bedragare ska ha hört av sig till Varbergs-föreningen. Ordföranden efterlyste vidare intresserade till sommarens marknadslotteri. vi ställer som vanligt upp juni, juli och augusti. Han redogjorde också för aktuella frågor inför distriktets årsmöte. Vår reseledare Kurt berättade om förestående resor och hälsade fler välkomna till måndagspromenaderna. Dagens underhållare var gruppen Uniqum, en samling glada seniorer som, som applåderades flitigt för sina sånger och sketcher. Kaffe med smörgås, lotterier och trevlig samvaro avrundade mötet. 

 

Medlemsmöte 30 mars

De tre spelemännen i Vallda-gänget piggade upp oss med en trivsam och glad musikstund. Här fanns det gamla kära melodier så det vara bara att tralla med. Ja vi fick till och med lite rockrytmer på köpet. Ordförande Bo hälsade alla välkomna och berättade att styrelsen infört lite nya rutiner. Det innebär bland annat att protokoll kommer inte att föras vid alla möten.  Han berättade också om ett möte med kommunen som redovisade förra årets äldreomsorg. Det är en mångmiljonhistoria som i slutändan ger 98 procent nöjda konsumenter. Kurt påminde om den kulinariska resan i Halland i april. Han lockade dessutom med biljetter till Hasses loge 10 juni, bingolotto 4 juni och Fantomen på Göteborgsoperan 6 oktober, Här finns nöjen för olika smaker.  Den 2 sept blir det för övrigt en seniormössa med samma upplägg som förra årets. Passa på och kryssa för detta datum. Detta medlemsmöte i mars var det näst sista på Elektronen och det avslutades som vanligt med kaffe, smäörsås och draning i lotterierna där Chang och Inger ordnat med en fint vinstbord. 

 

Allsång 15 mars


Här drar Rolf igång allsången med ackompanjerande musiker. Ett 40-tal medlemmar hade samlats i ABF:s källarvåning och sjöng för glatta livet de gamla kända melodierna. 

Här är samling duktiga allsångare. Det gäller att hänga med i texterna. Som belöning blir det en kopp kaffe med kanelbulle.

Våra suveräna musiker gjorde succé som vanligt. Alltid nya festliga sånger på repertoaren. Vi fick ocskå höra Rolf briljera med joddling.

 

7 mars: Nya styrelsens första möte

 

Den nya styrelsen har haft sitt första möte och fördelat uppdragen. Sture Hultgren blir ny sekreterare efter Rolf Almqvist. Ny i styrelsen är Siv Bidegård. Klicka på "Om föreningen" här ovan och gå vidare på "Styrelsen" för mer information.

 

Årsmöte 23 februari

Åke Eliasson förde klubban med säker hand vid årsmötet. Vid hans sida hustrun och sekreteraren Ann-Christin. 

 

Rolf avgick som föreningens sekreterare och avtackades av ordförande Bo. I inte mindre ån 18 år han Rolf haft dety betydelsefulla uppdraqget och därmed gjort en betydelsefull insats för föreningen och för oss medlemmar.

Ordförande Bo Eriksson hälsade välkommen till mötet. Därefter hölls en minnesstund över medlemmar som avlidit under året. Rolf Månsson läste en dikt  som följdes av en tyst minut. Mötet valde Åke Eliasson att leda mötet och till sekreterare valdes Ann-Christin Eliasson. Bo Eriksson gick igenom verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse vilka godkändes av mötet. Revisorernas berättelse, presenterad av Arne Ackerot, lades till handlingarna. Styrelsens beviljades ansvarsfrihet för gångna verksamhetsåret. Flera val genomfördes. Elsa Millesson omvaldes till kassör på 2 år, Kurt Sidstedt omvaldes rill ledamot på 2 år, Inga Calén och Sune Hultgren nyvaldes som ledamöter på 2 år, Siv Bidegård nyvaldes som ersättare på 1 år, Anita Johansson nyvaldes och Eva Lidholm omvaldes som som revisorer på 1 år och Paul Johansson  nyvaldes som revisorsuppleant. Kurt Sidstedt informerade om kommande resor och  Stina Andersson om insamlingen till Vitryssland. Kjell Berntsson föreslog att konceptet "Trygg hemgång"skulle införas i Kungsbacka vilket styrelsen accepterade. Chang Billkrantz  berättade att PRO fått blomstercheckar för 7000 kronor som gåva från Kungsmässans blommor. Efter förhandlingarna blev det i vanlig ordning kaffe med smörgås och lotterier. Blue Tones underhöll oss med sång och musik, Bo Eriksson tackade presidiet, styrelsemedlemmar och valberedning. Bland annat avtackades den mångårige sekreteraren Rolf Almqvist som mnu läm,nade sitt uppdrag. Slutlingen fick vi information från Apoteket Hjärtat.

Allsång 8 februari

Årets första allsång samlade nästan 50 deltagare. Det blev som vanligt en festlig tillställning där Rolf ledde oss genom melodierna och Bert ackompanjerade på dragspel. 


Vi sjöng alla de gamla kära melodierna som Ålefeskarns vals och Vi möts igen....

Här är alla med på noterna - det är bara att sjunga ut.

Som vanligt avslutades mötet med att våra populära musikanter tog över på scenen. De var för dagen en sextett och kunde bjuda på flera nya låter i sitt program. På bilden här är Gun i farten som vokalist.

Medlemsmöte 26 januari

Calle "På Läjet" Karlsson gjorde ett mycket uppskattat framträdande där han befrättade minnen från Läjet urtanför Varberg och sjöng egna och andras visor.

Ordförande Bo kunde hälsa cirka 80 medlemmar välkomna till årets första medlemsmöte. Han meddelade att vi under våren överger Elektronen som mötesplats och flyttar till ABF. Det innebär att medlemsmötena, styrelsemötena och kontoret flyttas. Datum för flyttningen är ännu inte bestämd. Det blir billigare för oss med ABF. Här finns också p-platser och busshållplatser som gör det lätt att komma dit. Arne valdes in som extra revisor för att hjälpa till med revisionsberättelsen inför årsmötet. Curt redogjorde för läget för resorna. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.