A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Dagbok 2018

Dagbok 2018

Här berättar vi i ord och bild om våra aktiviteter.

 

Julfest 11 december

Repgubbarna Bertil, Mats och Svante underhöll med sköna, svängiga toner. 

 

På det stora julbordet tog vi för oss av alla julens traditionella rätter. 

Festligt och folkligt 

 

Chang kunde överlämna den här fina lotterivinsten till Erik, en julkrubba tillverkad av vår skicklige träsnidare Bosse.

Med den traditionella julfesten blev det som vanligt ett festligt slut på höstens alla aktiviteter. När vi gick in i den julsmyckade lokalen möttes vi av Repgubbarnas svängiga toner och av Paul som frestade med glögg. Vid tog våra platser vid de dukade borden innan vi efter lottning tog en sväng runt det stor julbordet där alla julens rätter stod uppdukade. Under trevlig samvaro åt vi oss mätta och belåtna med Ris a la Malta som slutkläm. Vi lyssnade till Repgubbarnas sköna toner innan det var dags för lotterierna. Chang hade många fina vinster att dela ut bland annat en vacker julkrubba tillverkad av vår mästersnidare Bosse. Festen avrundades av ordförande Bo som tackade alla deltagare, musikanter och Birgit som fick en blomma. Han önskade alla en god jul och ett gott nytt år. 

Bouleavslutning 4 december

Här är alla föreningens boulespelare på plats i sin fina hall.

 

Dagny framförde allas tack till Anita och Eva som hållit ordning på rulljangsen under året.

Tency och Rolf bjöd på sång och musik dagen till ära.

Boulespelarna har avslutat sin säsong traditionellt med en extra festlig träff.  Efter en timmas spel satte man sig ner vid dukade bord och åt en god julsmörgås. Men först hyllades ledarna Anita och Eva  för sina insatser under året. Dagny framförde spelarnas tack och överlämnade presenter. Det blev också sång och musik genom Tency och Rolf innan mötet avslutades med ett lotteri. Boulen är en av föreningens populäraste aktiviteter och spelet håller igång på tisdagarna året om - förutom jul och nyårshelgerna. 

Gymnastikens avslutning 30 november

Här är de spänstiga seniorer som hållit igång på fredagarna under hela hösten i Tingbergshallen. Denna dag hade gruppen höstavslutning och samlades efter övningarna för en fikastund på kyrkkafeet. Där passade man på att hylla gruppens ledare Birgit och Siv. Nu tar man ledigt över helgerna men kör igång redan den 11 januari. Häng med i vår!

Höstmöte 28 november

 

Här är Bo och Sture på podiet under höstmötet.

Rolf Olsson berättade minnen från ett svunnet Göteborg.

November månads medlemsmöte  var också det stadgeenliga höstmötet.  Bo valdes till ordförande att leda mötet och Sture valdes till sekreterare. Ordföranden gick igenom styrelsens förslag till verksamhetsplan för nästa år, vilken godkändes. Han redogjorde också för ekonomin som varken ger plus eller minus men går runt. Medlemsvgiften höjs nästa år eftersom riksorganisationen vill ha 20 kronor mer. Ordföranden passade också på att påminna om att det behövs en kassör till föreningen. Men ingen i dagens publik visade intresse för den uppgiften.  Två representanter för en advokatbyra gästade mötet för att informera om den nya framtidsfullmakten. Det blev information med en livlig diskussion. Dagens underhållare var kungsbackabon Rolf Olsson som berättade minnen från Göteborg från förr och om sin tid som lärare.  Kaffe med god smörgås serverades och det hela avslutades med de sedvanliga lotterierna. Nästa medlemsmöte blir det fest - julfest!

Stickgruppens årsavslutning 15 november

 Stickgruppen består av stående från vänster Margareta, Ingela, Gunnel, Karin och Margareta. Vid bordet sitter Gunvor, Ann-Marie, Inger och Renate.

Stickgruppen har haft sin höstavslutning och här ses de flitiga damerna med en del av höstens arbeten. På senare tid har de stickade varorna skänkts till bland annat Röda korset och Erikshjälpen. Genom kontakt med  Lennart Jansson i Vallda hoppas man nu även kunna hjälpa behövande i Estland. Lennart som är nybliven medlem i vår förening kör med medhjälpare hjälpsändningar till Estland där han ser till att varorna hamnar i rätta händer. 

Allsång 14 november 

Janne, Gösta, Sven-Åke, Gun, Uno, Gull-Britt och Rolf - tack för era insatser.

Blue Tones i farten på sista spelningen. Nu blir det inget mer , utom möjligen några låter på boulens höstavslutning. 

 

Repgubbarna kallar sig den här kvintetten som presenterade sig  på allsången. Det blev härlig dansmusik med låter som vi kände igen. 

Våra älskade musikanter, Blue Tones, gjorde denna dag sitt sista framträdande. Vi fick besked om detta när vi samlades till årets sista allsång. Musikanterna hyllades med blommor och stående applåder. Många glada stunder har vi upplevt med Blue Tones. Det har varit sång, musik, vitsar, spex och sketcher. Allsångsledaren Rolf, som nu också lämnar in,  talade om Allsångstarten. Hur han läste i PRO-tidningen att en annan förening kört igång - och varför skulle inte vi kunna göra det också. Det blev början på denna aktivitet och den har blivit en framgång för vår förening. Nu fortsätter allsången till våren men då med andra musikanter. Blue Tones ackompanjerade allsången denna dag och stack också emellan med några egna sånger. Bland annat sjöng Janne om en häst, Gun klämde i med sitt paradnummer Karl den lille och Gösta sjöng Robertsons En femöres kola. Efter kaffepausen fick vi lyssna till en annan orkester som kallade sig Repgubbarna. De träffades när de repade i en lokal i Lindome, därav namnet. Det var en trevlig bekantskap, en kvintett som spelade riktig dansmusik. Flera av åhörarna passade på att ta en svängom på ledig plats på golvet. Nu är det alltså slut på årets allsång men i vår är vi tillbaka.

Medlemsmöte 31 oktober

Med Smepôjka som publikdragare blev det fullt hus på oktober månads medlemsmöte. Hundra medlemmar hade infunnit sig på ABF och de fick lyssna till den populära duon som sjöng, spelade och vitsade  så att svetten rann. Publiken visade sin uppskattning med varma  applåder och många skratt. Ordförande Bo hälsade alla välkomna och började med att efterlysa en ny kassör eftersom Elsa nu vill sluta. Han redogjorde vidare för en granskning som ska göras av regionens vårdcentraler. Det gäller hur de fungerar, speciellt när det gäller äldre patienter. En påminnelse om bostadstilläggen var också på sin plats. Nya regler gör att det kan vara lönt att söka. Föreningen har fått 14 nya medlemmar sen sist och jullfesten nalkas - detta år på en tisdag, den 11 december. Listor läggs ut senare. Som vanligt serverades kaffe med smörgås innan det var dags att avsluta med lotteridragningen där Chang lockade med vackra blommor.

 

 

Allsång 17 oktober

 

 Här är det full fart på musiken. Gun sjunger och Rolf, Janne och Sven-Åke ackompanjerar. Höstens andra allsångsträff blev som vanligt en trevlig tillställning med närmare 50 sjungande gäster. Musikanterna ledde oss genom sångerna och bjöd på både nya och gamla låtar. Rolf sjöng om aktuella ting som allsång, trivselträffar och rullatorer. 

Medlemsmöte 26 september

En bukett rosor och välförtjänsta applåder fick Lennart Jonsson för sin berättelse. Till sin hjälp hade han en overhead-apparat.

Det blev en eftermiddag med många glada skratt när radioprataren Lennart Jonsson gästade vårt septembermöte. Jonsson, numera klädd i ett yvigt skägg på grund av en kommande teaterroll, berättade glimtar ur svenska radions historia med storheter som Jerring och Hyland. Vi fick också lyssna till Jonsson egna radioupplevelser med spännande och dråpliga möten med halländska radiolyssnare. Ordförande Bo Eriksson hälsade dryga 70-tslet medlemmar välkomna till mötet, flera av dem nytillkomna. Han efterlyste deltagare till en heldagskurs i Falkenberg om hur man arbetar i valberedning.  Vidare gjorde han en genomgång av beslut och diskussioner på årets kongress. Kurt redogjorde för höstresor och konstaterade att det ännu finns platser kvar till Tysklands-resan. Vi drack kaffe eller te och åt en god smörgås innan vi ägnade oss åt lotterierna. På nästa möte får vi besök av Smepôjka.

 

Seniormässan 8 september

Gamle TV-kändisen Fredrik Belfrage ledde scenprogrammet på årets seniormässa. Här pratar han om aktuella pensionärsfrågor med SPF:s Erik Altenstedt och vår ordförande Bo Eriksson. Modevisning och samtal med Peter Harryson ingick också bland annat i programmet. 

PRO hade som vanligt ett välbesökt bord på mässan. Kurt och Sture har här  besök av Sofia och Lovisa från vårdcentralen Capio i Vallda där man planerar att starta en äldremottagning.

Politikerutfrågning 30 augusti

Vår ordförande Bo hälsar politiker och seniorer välkomna till utfrågningen.

Kommunens pensionärsorganisationer har tillsammans gjort en storsatsning inför  valet. Genom den nya samarbetsorganisationen Posam har man arbetat fram ett antal frågor i angelägna ämnen som politikerna besvarat. Svaren ville man ha senast den 10 augusti och de har publicerats efterhand på kungsbackaseniorens hemsida. Det hela avslutades med en stor utfrågning den 30 augusti  i fullmäktigesalen. Man utgick då ifrån de frågor som tidigare tagits upp. Mötet drog fullt hus och blev en givande tillställning. Ledande representanter för åtta parter gav sin sin på kommunen och svarade på publikens frågor. 

En fullsatt sal lyssnade till politikernas besked i angelägna frågor.

Här sitter politikerna uppradade på podiet. Åtta partier var representerade, vänsterpartiet saknades.

Medlemsmöte 29 augusti

Trubaduren Tommy Leijon bjöd på medlodier som vi kände igen, bland annat många Cornelis-låtar.

Britt vann dagens högsta vinst en kasse med varor från Ica Kvantum. Chang överlämnar.

På höstsäsongens första medlemsmöte blev vi underhållna av trubaduren Tommy Leijon från Varberg. Han bjöd på ett knippe kända melodier och möttes av varma applåder. Ordförande Bo hälsade alla välkomna och berättade bland annat om kommande evenemang. Nästa dag var det dags för politikerutfrågning i stadshuset och den 8 september seniormässa på Kungsbacka teater.  Han kunde också berätta att föreningen fått nio nya medlemmar och att en lista med 75.000 namnunderskrifter lämnats från PRO till regeringen med krav på höjda pensioner. Reseledare Kurt berättade om höstens resor och Johnny efterlyste fler deltagare till träslöjden. En gäst från Kulturhuset Fyren, Jan André, redogjorde för husets alla möjligheter och erbjudanden, bland annat många intressanta föreläsningar i höst. Vi hurrade och sjöng för veteranen Rolf som fyllde 85 denna dag. Därefter var det dags för kaffe och smörgås och slutligen lotterier där Chang som vanligt delade ut fina priser. Ordföranden påminde om nästa medlemsmöte den 26 september med radioprataren Lennart Jonsson som gäst. 

Marknadslotteriet augusti

Som vanligt har vi sålt kaffelotter på sommarens marknadsdagar. Det har varit bra fart på affärerna, rapporteras det. Här är det Chang och Inger som har hand om ruljangsen i augustisolen. 15-åriga Alice prövar lyckan med lottköp.

 

Sillafest 30 maj 

 

Här är våra musikanter i farten i den fullsatta mlokalen. 

Ett 90-tal medlemmar hade mött upp till vårsäsongens sista medlemsmöte, sillafesten. Ordförande Bo hälsade alla välkomna och därefter försåg vi oss i god ordning med sillen och alla tillbehören som vi kalasade på.  Kaffe med bakelse avslutade denna välsmakande måltid. Mätta och belåtna kunde vi sedan luta oss tillbaka och lyssna på våra musikanter som gav oss ett uppskattat program. Här fanns bland annat en sketch där Gun och Gullbritt fick oss att skratta med dråpliga repliker.  Bård, Sven-Åke, Janne, Gösta, Gun och Gullbritt gladde oss med sina sånger. Det är bara att konstatera att vi kan vara glada att vi har dessa musikanter i föreningen. En spännnde lotteridragning följde därefter. En överraskning var att vi redan denna dag kunde få hösten programhäfte. Där kunde vi läsa att nästa medlemsmöte äger rum den 29 augusti. Ordföranden påminde om detta när han avslutade sillafesten och önskade alla en trevlig sommar. 

 

Medlemsmöte 25 april.

 

Tre goa grabbar från Falkenberg bjöd på ett omväxlande program.

Ordförande Bo hölsade ett 70-tal medlemmar välkomna. Föreningen har bjudits in till DM i boule i Falkenberg  den 12 juli. Föreningen har också fått inbjudan från kommunen att delta in en referensgrupp spm ska diskutera digital nyckelhantering. Ordföranden påminde vidare om sillfesten den 30 maj. Den 8 september är det dags för årets seniormässa. Kurt redogjorde för kommande resor. Britt-Marie påminde om vår träslöjd där fler deltagare är välkomna. Hon hade också skänkt en vacker pall till dagens lotteri - en pall som hon själv tillverkiat. Dagens underhållare var tre Goa Grabbar  från Falkenberg - Stig, Gert-Erik och Janne - som bjöd på en omväxlande  repertoar. Kaffe med smörgås ingick som vanligt i programmet. 

Medlemsmöte 28 mars

Trollkarlen Anton gjorde en bejublad uppvisning med sina trick. Han tog upp personer från publiken för att hjälpa till. Här är det Johnny som fått en rulle toalettpapper att hantera. Men vad hände sen...?

Vad hände med knuten? Bo konstaterar förvånat att här sker märkliga saker.

Att trycka på små röda bollar - vad händer då? Paul prövar försiktigt och Anton övervakar.

Fin vinst på lotteriet. Arne vann den här påsk-aktuella bonaden gjord av Raili.

Lägg namnet POSAM på minnet. Det är ett unikt samarbete mellan Kungsbackas pensionärsorganisationer. Förkortningen betyder Pensionärsorganisationernas samorganisation i Kungsbacka. Tillsammans representerar Posam 7000 medlemmar och det ger styrka vid möten med kommunala företrädare och politiker. Ordförande Bo presenterade den här nya satsningen på marsmötet. Den ska ta sig an angelägna frågor för pensionärer. Det gäller bland annat boende, vård och omsorg, närmiljö, trygghet och framkomlighet med både bussresor och rullator. Man ska också följa upp tidigare ärenden för att se resultatet. Bo framhöll att detta blir en styrka att alla jobbar ihop. De berörda organisationerna är Aktiva seniorer, Pensionärsuniversitetet, PRO, SKPF och SPF.  Vi fick också en information om fullmakter och om kommande programhäfte som ska komma ut en månad tidigare än vanligt. Kurt pratade om resor och dessutom hade han fixat 10 procent på bilreparationer hos AD bilservice. Det är bara att visa medlemskortet. Dagens underhållare var trollkarlen och kungsbackasonen Anton Fast som gjorde ett bejublat framträdande. Förundrade kunde vi bara sitta och se hur han med sina flinka fingrar fick märkliga saker att hända.Vi drack kaffe ur plastmuggar på prov och i lotteriet kunde man vinna bland annat en påsktupp tillverkad av vår mästersnidare Bosse och en bonad från Raili - förutom alla vackra vårblommor. Bo avslutade med att önska alla en glad påsk.  

Nya styrelsen i möte 6 mars

 

2018 års styrelse har träffats efter årsmötet och fördelat uppdragen. På bilden ser vi sittande från vänster Inga Palmqvist, friskvård, Birgit Karlsson, PRO-kontakt, och Elsa Milleson, kassör. I bakgrunden står från vänster, Sture Hultgren, sekreterare, Irene Martinsson, studieorganisatör, Inger Danielsson, medlemsansvarig, Siv Bidegård, programansvarig, Bo Eriksson, ordförande, och Kurt Sidstedt, vice ordförande. 

 

Årsmöte 28 februari

Åke Eliasson välkomnades tillbaka som ordförande för årets årsmöte och vid sin sida hade han sekreterare Sture Hultgren.

Inga och Rolf lämnade styrelsen och avtackades med blommor av ordförande Bo som själv omvaldes för en ny tvåårsperiod.

Irene och Inga valdes till nya ledamöter i styrelsen.

Göteborgsduon Lena och Rolf var en glad överraskning. Vi bjöds på många gamla godingar och till och med en och annan rocklåt.

Det är valår i år med många angelägna frågor för oss pensionärer. Ordförande Bo Eriksson påminde om detta när han välkomnade till årets årsmöte. Vård och omsorg, boende, trygghet på stan, kontanthantering är några frågor som berör oss äldre särskilt och där vi ställer speciella krav. Efter parentation för avlidna medlemmar började årsmötet. Åke Eliasson valdes till mötets ordförande. Han genomförde sin uppgift säkert och rutinerat. Vid sin sida hade han sekreterare Sture Hultgren. Verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse samt revisorernas berättelse klubbades igenom och därefter fick styrelsen ansvarsfrihet. Två ledamöter, Inga Calén och Rolf Månsson, lämnade styrelsen och två nya, Inga Palmqvist och Irene Martinsson, valdes in. De avgående avtackades med blommor av ordförande Bo Eriksson. Underhållningen sköttes av göteborgsduon Lena och Rolf. De bjöd på en trevlig blandning av gsmla kända melodier, bland annat några rocklåtar och de passade också på att dela ut en ros till alla namnsdagsbarn. Fyra damer med namnet Maria som fick varsin blomma. Kaffe med smörgås och lotterier ingick också i programmet.

 

Årets första allsång 7 februari

 

 Scenen var full med musikanter på årets första allsångsträff. Här är de i farten allihop: Uno, Bård, Rolf, Sven-Åke, Janne, Gösta, Christer och Ingolf. Janne premiärspelade på en 100 år gammal banjo som han hittat på loppis. Vi blev ordentligt ackompanjerade under allsången som leddes av Rolf och Sven-Åke. Efter kaffepausen bjöds vi på underhållning där Bård fick välförtjänta applåder för sin insats. Han sjöng bland annat Björn Skifs låt Håll mitt hjärta och en rytmisk Doug Seegers-låt. Christer hanterade skickligt sitt dragspel och Gösta och Gullbritt bjöd på rocktoner. Denna allsång blev alltså som vanligt - en riktig musikfest.

 Medlemsmöte 31 januari

Sven-Olof och Göran spelade bland annat Lasse Dahlqvist-låtar och då tog Sven-Olof på sig den här kepsen. 

Nästan 80 medlemmar hade infunnit sig till detta årets första medlemsmöte trots miserabelt väder. Ordförande Bo, som hälsade alla välkomna, passade på att kalla till årsmöte den 28 februari. Han informerade om det möte som han tillsammans med SPF-representanter haft med kommundirektören  om våra möjligheter att få vara med och diskutera kommunala frågor. När pensionärsrådet är ute ur bilden gäller det att utforma invånardialogen på bästa sätt. Han påminde vidare om att det kan vara dags att söka bostadstillägg och redogjorde för den nya lagen om fullmakt som gäller från 1 juli. En glädjande nyhet var att föreningen fått tio nya medlemmar. Vår reseledare Kurt informerade om nya resplaner för våren. Underhållningen denna dag sköttes av Sven-Olof och Göran, två musikanter från Vallda respektive Lindome. Vi fick höra glada valser där vi kunde tralla med i refrängerna. Sven-Olof passade också på att byte huvudbonad som passade till de olika melodierna. Som vanligt ingick kaffe med smörgås i programmet liksom lotterier. Nästa medlemsmöte den 28 maj är alltså årsmöte. Missa inte det.

 Möte med kommundirektören 18 jan

 

 

Här sitter vid bordets högra sida kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, vår ordförande Bo Eriksson och SPF-representanterna Ingemar Nordieng, Lars Smedberg och Erik Altenstedt. Till vänster fyra kommunrepresentanter, Lillemor Berglund, chef för vård och omsorg, Hanna Littorin och Christina Hermansson som arbetar med information och kommunikation samt Anders Karlborn, projektledare. 

Kommunala pensionärsrådet kan vi glömma - nu gäller invånardialogen. Det var det klara beskedet när vår ordförande Bo tillsammans med SPF-representanter mötte ansvariga på kommunen med kommundirektör Ann-Charlotte Järnström i spetsen. Mötet gällde våra möjligheter att få vara med påverka och ge vår syn på kommunala projekt och angelägenheter, gärna innan slutliga beslut tas.  Mötet hölls i en positiv anda och många ideer diskuterades. Bland annat krävdes bättre marknadsföring av invånardialogen så att föreningarna kan informera sina medlemmar om de olika ämnen som kommer upp. Och det är inte bara vård och omsorg som är av intresse. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.