A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Dagbok 2019

Dagbok 2019

Här berättar vi i ord och bild om våra aktiviteter

 

Boulespel på nya banor juni

Våra boulespelare har fått nya utebanor på Inlag. De gamla försvann med simhallsbygget och det dröjde innan de nya blev klara. Förra året blev det spel inomhus hela sommaren. Det är välordnat och snyggt med  långbänkar där man tar fikapausen och med toaletter. Men eftersom banorna är alldeles nya är gruset löst och kloten rullar dåligt. Så det gäller att ta i när man slungar iväg sitt klot. På bilden ovan sitter alla våra boulespelare som var på plats denna dag i juni och tar en fika i solen. 

 

Tre glada veteraner på plats på de nya banorna. Det är Janne, Tore och Sune. 

Här har Bengt skickat iväg klotet med full kraft. Kan det bli bättre?

 

Försommarpromenad i Öjersbo 17 juni

 Här är alla pigga vandrare samlade i Öjersbo . Solen strålade från klarblå himmel när Kurt välkomnade till vårsäsongens sista måndagspromenad.

Här går det uppför i Öjersbos branta backar och det är bara att hänga på. Det år Kurt som håller takten. 

Här går det rakt åt skogen.....

Tillbaka igen smakade det bra med nygrillad korv med bröd

Tack Mats för den fina grillningen. Och tack Kuirt och alla trevliga motionärer för den soliga förmiddagen i Öjersbo.

Sillafest 22 maj

Nu ska kommunens vårdcentraler kartläggas. Hur bra fungerar de för äldre. Det här berättade ordförande Bo  på vårsäsongens avslutning. Bilden här togs vid tidigare möte.

Hur bra fungerar kommunens vårdcentraler för äldre? Den frågan ska nu pensionärerna själva söka svar på. I höst ska man nämligen göra en granskning av vårdcentralernas verksamhet.  Det här berättade ordförande Bo på föreningens sillafest som var avslutningen på vårens möten och aktiviteter.
Det är kommunens fem pensionärsorganisationer som ligger bakom granskningen av vårdcentralerna. Liknande satsningar kommer att utföras också i regionens övriga kommuner. Nu behövs det intervjugrupper som ska ge sig ut och träffa vårdcentralernas ansvariga  och ställa dem till svars. I kommunen finns det tolv vårdcentraler och i hela regionen är det 46. Det är alltså ett omfattande arbete som väntar.
Ordföranden kunde också berätta om en studiecirkel i höst som heter Tillsammans mot ensamhet. Som namnet antyder handlar den om hur man kan fånga upp ensamma äldre och få in dem i en gemenskap. Cirkeln består av fyra träffar.
Det blev som vanligt en festlig avslutning på vårsäsongen med sill och alla goda tillbehör. 76 medlemmar deltog i festen. Repgubbarna stod för musiken med kända rytmer som vi trivs med.
Spännande lotterier stod också på programmet innan ordföranden tackade och önskade alla en bra sommar. Och välkomna tillbaka på medlemsmötet 28 augusti.

 

 Allsång 10 april

 

Blommor och applåder till de spelglada musikanerna i Ukuleleskoj. 

 

Vårsäsongens sista allsång blev en festlig tillställning tack vare gruppen Ukuleleskoj. Med sång, musik och spelglädje satte de fart på sjungandet. Det började med "Knô dig in.." och sedan blev det hela raden av visor, valser och schlagers. Texterna visades på en filmduk så alla kunde hänga med. Så småningom bjöds i vanlig ordning på kaffe med bulle. Därefter gjorde ukulelespelarna ett eget framträdande och bjöd på ett  uppskattat och varierat program. Vi fick till exempel höra Siw Malmkvists Mamma är lik sin mamma, Sven-Ingvars låtar och Ronny Erikssons Pessimistkonsulten. En visa om våren stod naturligtvis också på programmet. Slutligen hyllades musikanterna med blommor och applåder. 

 

Medlemsmöte 27 mars

 

Den här glada kvartetten tog hem segern i den musikaliska frågesporten. Det är Ingrid, Rosie, Stina och Birgitta. De belönades med godis av frågeledaren Troy som står i bakgrunden. 

Fina vinster i lotteriet. Ella vann en färgglad påsktupp och och Gun en skata. Bägge sakerna tillverkade av vår mästersnidare Bosse.  

En musikalisk frågesport satte minnet på prov på vårt marsmöte. Gamla kända låtar spelades upp - men vad hette dom egentligen. Och vem var det som sjöng? Det blev ett kärt huvudbry där olika grupper tävlade mot varandra. En kvartett damer - Rosie, Stina, Birgitta och Ingrid - stod som slutsegrare, men det krävdes en utslagsfråga innan segrarna kunde koras. De belönades med godis som delades ut av frågeledaren Troy Berglind. Vår ordförande Bo hälsade som vanligt välkommen och kunde meddela att föreningen fått tolv nya medlemmar.Han läste vidare upp en skrivelse till  kommunfullmäktige där pensionärsföreningar protesterar mot höjda priser i nya badhuset. "Vi pensionärer protesterar mot den tänkta höga höjningen av årsavgiften till 1700 kronor per år mot 630 nu. Det är en höjning med nästan 170 procent. Vi pensionärer har ej fått en sån stor höjning av vår pension, bara en liten bråkdel. För att flertalet  pensionärer ska kunna använda den nya anläggningen bör ni sänka åreavgiften och främja friskvården och därmed minska belastningen på sjukvården". Ordföranden påminde också om mötet den 1 april om bedrägerier mot äldre och temakvällen 16 pril om e-hälsa. Kurt redogjorde för kommande resor. Kaffe med smörgås och lotterier med fina vinster avslutade mötet. 

 

Styrelsens första möte 5 mars

Föreningens styrelse för 2019 har haft första mötet. Här sitter ordförande Bo Eriksson  med vice ordförande Kurt Sidstedt och kassör Tency Wallentin vid sin sida. Bakom dem står sekreterare Sture Hultgren, kontaktgruppens ledare Birgit Karlsson, medlemsansvarig Inger Danielsson och studieorganisatör Siv Bidegård. Ledamoten Irene Martinsson saknas på bilden. 

Årsmöte 27 februari

 

 En tradition är på gång - Åke Eliasson ledde årsmötet för tredje året i rad. Vid hans sida sekreteraren och frun Ann-Christin.

Tack för era insatser. Ordförande Bo avtackade avgående styrelsemedlemmarna Inga och Elsa. Elsa har haft det viktiga kassörjobbet i flera år. 

 

Här var det rock med Kungsbackas egen Elvis. Henry Fredriksson och och Ingolf Johnsson rev av Elvis-låtar som vi kände igen. Ett uppskattat framträdande som fick mycket applåder. 

 

Lotteriets finaste vinst - en presentpaket från Ica Kvantum - gick till Ragnhild. Här överlämnad av  Ingamay och Anita. 

Ordförande Bo kunde hälsa drygt 80-talet medlemmar välkomna. Efter en inledning med bland annat parentation för avlidna medlemmar valdes Åke Eliasson att leda årsmötet. Han genomförde sin uppgift snabbt och rutinerat. Vid sin sida hade han sekreteraren, fru Ann-Christin. Verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse och revisorernas berättelse godkändes och styrelsen fick ansvarsfrihet. Elsa och Inga lämnade styrelsen och blev avtackade. Till ny kassör efter Elsa valdes Tency. Ordförande Bo redogjorde vidare för möten som pensionärsorganisationerna ska ha med kommunen. Han påminde också om samorganisationens årsmöte 12 mars och ett möte som polisen anordnar i stadshuset den 1 april om bedrägerier mot äldre. Underhållningen denna dag sköttes av Kungsbackas egen Elvis, Henry Fredriksson, som rockade loss tillsammans med Ingolf Johnsson.  Duon som kallar sig De-La-Vi rev av den ena Elivis-låten efter den andra och fick mycket applåder. Kaffe med smörgås och lotterier avslutade mötet. Lotteridamerna Ingamay och Anita hade en presentkorg från Ica Kvantum bland vinsterna och den vanns av Ragnhild.

 

Allsång 13 februari

Allsången startade vårsäsongen med en rivstart. Vi möttes av en spelglad grupp med ukulelemusikanter, Ukuleleskoj.  som först spelade rill allsången och därefter gav en egen show med kända melodier. Det blev ett mycket uppskattat frramträdande av denna grupp, som inte har gjort så många framträdanden hittills. Men vi kan välkomna den tillbaka till fler träffar. 

En grupp glada musikanter, Uniqum, stod för underhållningen på årets första medlemsmöte. Det blev en show med mycket sång och musik. Gruppmedlemmarna som enligt egen uppgift är 55-plussare höll igång med kända rock- och poplåtar med svenska texter och det piggade upp denna mörka januaridag. Ordförande Bo Eriksson hälsade som vanligt alla välkomna. Han redogjorde för föreningens aktivitetsbidrag och tackade alla som medverkat  till det fina resultatet.  Han berättade vidare att kommunens pensionärsorganisationer, genom samarbetsorganisationen Posam, ska göra en kartläggning av alla äldreboenden. Polisen hade inkommit med en varning för bedragare - lämna aldrig ut viktiga koder på telefon, var budskapet. Kurt redogjorde för vårens resor, däribland en älgsafari i Småland och teckningslistor skickades runt. Linda Malm från Diabetesföreningen berättade om föreningens aktiviteter och bad intresserade att höra av sig. Kaffe med smörgås och lotterier avslutade denna medlemsträff. Nästa medlemsmöte blir årsmötet som utlystes av ordföranden. Det blir underhållning också - med Elvis!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.