A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Verksamhet

Boule

PROs distriktsmästerskap i Boule 2016 har avgjorts.
21 förväntansfulla lag samlades på torsdagen för att göra upp om titeln Distriktsmästare i Boule 2016. Förutom medaljerna fanns en plats i riksmästerskapet som avgörs vid PROs folkhögskola Gysinge.
Arrangörer var Värnamo Bouleklubb vid deras vackert belägna bana på sluttningen ner mot Vidöstern. 
Tävlingsledare Ove Fransson och medhjälpare Birgitta Roman höll på förtjänstfullt sätt ihop tävlingen. Tyvärr kunde vädret varit bättre för den ena regnskuren efter den andra drog över spelarna som dock genomförde tävlingen med gott humör. Tävlingsformen var Monrad med mixade tremannalag. Dagen avslutades med att distriktets ansvarige Monica Pettersson förrättade prisutdelning i form av medaljer och vandringspris samt tackade Värnamo Bouleklubb för väl genomfört arrangemang.
Segrade gjorde Nässjös lag 1 som belönades med guldmedalj, vandringspris  och en plats i riksfinalen. Tvåa blev Hovslätt lag 1 tätt följt av Vaggeryd lag 1.

PROs distriktsmästerskap i Boule 2016 har avgjorts. 21 förväntansfulla lag samlades på torsdagen för att göra upp om titeln Distriktsmästare i Boule 2016. Förutom medaljerna fanns en plats i riksmästerskapet som avgörs vid PROs folkhögskola Gysinge. Arrangörer var Värnamo Bouleklubb vid deras vackert belägna bana på sluttningen ner mot Vidöstern. Tävlingsledare Ove Fransson och medhjälpare Birgitta Roman höll på förtjänstfullt sätt ihop tävlingen. Tyvärr kunde vädret varit bättre för den ena regnskuren efter den andra drog över spelarna som dock genomförde tävlingen med gott humör. Tävlingsformen var Monrad med mixade tremannalag. Dagen avslutades med att distriktets ansvarige Monica Pettersson förrättade prisutdelning i form av medaljer och vandringspris samt tackade Värnamo Bouleklubb för väl genomfört arrangemang. Segrade gjorde Nässjös lag 1 som belönades med guldmedalj, vandringspris och en plats i riksfinalen. Tvåa blev Hovslätt lag 1 tätt följt av Vaggeryd lag 1.

Medaljörerna. Från v. Vaggeryd lag 2 brons Nässjö lag 1 guld och Hovslätt lag 1 silver

2.       Vaggeryds lag från v. Kåre Westlund, Karin Håkansson och Sven-Arne Idh

3.       Hovslätts lag från v. Ingrid Johansson, Stig Kristensson och Gunnel Westin

4.       Nässjö lag 1 från v. Lars-Elis Karlsson, Christiane Negrelli och Anders Linér

Foto: Reine Frisk

 

 

 Maj-Britt Argus ansvarar för PROs boule, som är mycket populär, och samlar många spelare varje fredag. Varje fredag kl 09.30 året runt spelar PRO Hovslätt boule i Club Istanboules boulehall, Barrsätragatan 22 i Hovslätt. Vi spelar tre matcher och tar en mysig fikapaus efter första matchen. ALLA PRO:ARE ÄR VÄLKOMNA! För icke medlemmar i bouleklubben är kostnaden 30 kr/gång vid inomhusspel och 15 kr/gång vid utomhusspel. Årsavgiften i Club Istanboule är 1000 kr. Det innebär att man får spela obegränsat utan avgift.

 

 

OBS! Vi fortsätter som vanligt att spela varje fredag hela sommaren kl 09.30. Tillgång till fika!

För icke medlemmar i bouleklubben är kostnaden 30:- per gång vid inomhusspel och 15:- per gång  vid utomhusspel. Årsavgiften i Club Istanboule är 1000:- vilket innebär att man får spela obegränsat utan avgift.

Vi deltar i uttagningstävlingarna till PROs Riksmästerskap, som går i Gysinge varje år i september. Dessutom har vi vänskapsmatcher med PRO Tranås/Sommen och PRO Vaggeryd/Skillingaryd ett par gånger om året.

Boule är ett mycket bra exempel på friskvård, både fysiskt och psykiskt.

Upplysningar lämnas av Maj-Britt Argus, tfn 036-75110.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.