A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Verksamhet

Resa

Våra Resa i Södra Danmark 15-18 augusti

l 06:30 och alla vara på plats, även Aneby's Buss med Chauför Kent. Buss Chaufför Kent

Det tog inte så long tid att lasta på våra baggage och sedan var vi på väg till Falköping för de första medresare att kliva på bussen, nästa stopp Vara, och sedan vidare till Alingsås, där guiden Lena klev på. Sista upplocking Mölndal och sedan ett paus vid Björkängen för kaffe och en smörgås innan vi fortsätter till Helsingborg för en av flera båt resa. C.a  tjugo minuter senare kunde vi köra av båten i Helsingör och Danmark's mark. På resan genom Sverige förklarade Lena olika sevärdehet, som Grimstorp Radio station, där först telegraf meddeladen blev skickade till USA.

Karta med markering

Vi åkte vidare till  vår första Ö av Mön. Det var planerad att vi skulle se Elmelund Kyrka med de vackra målningar men tyvärr vi anlandade vid 16:55, och enligt information på internet att Kyrkan skulle inte stänga förre kl 17:00, de hade ändrat det till 16:45, så Kyrkan var stängt och även när Lena kontaktade dem och förklarade hur det stod på internet att stängnings dax var 17.00 kunde ingen kommer för att öppna upp igen. Hur som helst vi fick ser kyrkan utifrån och det fina Kyrkogård. Då var det tillbaks till bussen och reser vidare till Möns Klint, men tyvärr regnet började blev lite hårdare, så vi kunde inte njytta totalt av de fina vyar. Vi checkade in på Hotel Maribo och fick en fin middag c.s kl 20:00. Sedan var det skönt att kunna lägga sig efter en lång dags resande.  

Danmarks resande utanför Hotel Maribo  Danmarks Resa 2

Dag två: började med en god frukost kl 07:00 klev vi igen på bussen  08:15 och tog nästa båt resan från Lolland till Langeland och sedan vidare till Tåsinge och visning av Valdemars Slott. Vi hade en duktig svensk talande guid som heter Eva Söderberg, som gjorde den visningen av 23 av de 100 rum på slottet verkligen intressant. Turen slutade i köket som var väldig specialt. Tidigare hade det varit över 100 personel som skött om slottet, men nu fanns det bara en städerska, som verkligen hade fullt upp! Vi reste vidare till Ö Finn där vi skulle bo på Hotel Faaborg i två nätter.

Dag tre: Faaborg till Aerö.

Vi alla blev förälskad i Aerö. Alla små hus och kullarstens väger i både Aerösköbing och Marstal är riktig charmig.

sma hus i AeröHus på Aerö

I Aerö finns 7 kv m per medborare av solar panel som täcka över en del av värme som används. Det finns tre solar åkra. En i Aeroköbing en i Marstal och en i Rise. Den i Marstal täcka 55% av värme använd i området. Sedan var det dax att åka hem igen till vårt hotel i Faaborg, där vi spelade boule. Tyvär vann herre över oss damer med bara en poäng. Boule gänget

Efter frukost var det bara att lasta på våra väskor i bussen igen och sedan på väg till Egeskovs Slott.

Egeskovs Slott

Detta är en riktig Slott, där familje bor. En guiding gjorts av 9 rum. Det fanns vackra trädgårder att njuta av innan guidning med 1200 olika typ av fuchsia och otroliga dahlia. Här fanns någonting för alla. Medan guidning av slottet pågick några av oss besökte Motor museet och motor cykel museet och Falk Museet. Det är väl värt en besök. Vi åt lunch där och sedan  var det dax att vända hemåt.

Det var en trevlig resa med väldig trevliga medresare.

 

Bild o text: Rosie

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.