A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gamleby

Föreningsmöte onsdag 26 september Kl.13.00 i Fritidsgården

 

Allmänorienterande kurs 18 - 21 sept. Folkhögskolan

För PRO Gamleby, Odensvi
Program: se Verksamhet, Allmänorienterande kurs
Anmälan till Birgitta Gunnarsson 070-292 47 14

Förslag på aktiviteter Ht 2018 och Vt 2019

Program och anmälan: se Verksamhet, Förslag
Anmälan till Birgitta Gunnarsson 070-292 47 14

Resa "Höst- och nostalgiresa" 24 september. Fullbokad 

Information: Se Fliken Verksamhet "Resor"

Nybliven pensionär? Varför medlem i PRO?
En medlem berättar om sin erfarenhet. Uppdaterad 20/3 2018
Se fliken "Om föreningen" Brev till blivande pensionärer (Eller klicka på den blå texten)

Läscirkel börjar måndag 1 oktober Kl.10.00

Plats: PRO-lokalen. Ämne: Gotland

Bingo Prästgårdshöjden 9 B, söndagar Kl.14.00

16/9, 30/9, 14/10, 28/10, 11/11, 25/11, 9/12.
Medtag kaffekorg!

Boule måndagar och torsdagar kl.10.00-12.00

Pågår under den varma årstiden.
7 juli
Mer information, se fliken "Verksamhet" Boule (Eller klicka på den blå texten)

GYMNASTIK och FRISKVÅRD tisdagar kl.10-10.45

Plats: Fritidsgården. Höstterminen börjar 25 september.
Se bilden under fliken "Verksamhet".
VT reportage 11/11 2015. (Klicka på den blå texten)

QIGONG tisdagar kl.13-13.45 

Plats: Fritidsgården. Höstterminen börjar 25 september.

Bowling torsdagar kl.10-11.30 

Plats: Gamleby Bowlinghall

Rapport från Föreningsmöte 29 augusti 

Cristoffer Escoz underhöll med trevlig sång och musik 

Vice ordförande Lars Johansson hälsade 94 medlemmar välkomna till höstens första möte.
Eftermiddagen började med att dagens underhållare Cristoffer Escoz hälsades välkommen upp på scenen och sjöng och spelade en härlig blandning av gammalt och nytt och imitationer av Harry Brandelius, Olle Jönsson och Elvis bl.a.
Efter underhållningen var det dags för information av höstprogrammet. Först ut är vår reseledare Anita Tildemyr som har fått mycket beröm för Gotlandsresan som blev så lyckad. Det blir en resa i nästa år också som skall gå norrut. Anita och Maritha Wilén har satt ihop en resa till den 24/9. Dom kallar den Nostalgiresa och mer får vi inte veta. Kostnad 600:- för kaffe, mat och kaffe, bussresa och guidning. Anmälningslistor finns på alla bord. Anita frågar om man vill åka till Julmarknad i Eksjö, men det verkar inte vara något intresse. Vår studieorganisatör Birgitta Gunnarsson meddelar att det blir en läsecirkel i höst och man kanske kan läsa om någon stad med början den 1/10. Folkhögskoleveckan blir v. 38 måndag till torsdag. Program finns på borden och PRO Gamleby hemsida, dessutom listor att anmäla sig på. En tredje grupp-lev livet- skall starta upp med Yvonne Höglund som ledare. Bingon börjar söndagen den 2/9 och varannan söndag hela hösten.
Lilian Eklund informerar om att vi skall byta det gröna resekortet mot ett gul-rött.
Så var det dags för kaffe med fralla och mazarin, smaskens.
Cristoffer fortsätter sitt bejublade program med att vi får önska oss låtar, och det blir Ted Gärdestad, Jonny Cars, Medusa, Sven-Ingvars, Ulf Lundell och många fler. TACK Cristoffer.
Lars tackade för underhållningen med en bukett rosor.
Som avslutning blev det dragning på lotterierna. Jag kan också tala om att nostalgiresan blev fullbokad under eftermiddagen så den annonseras inte ut.
Lars tackar alla som varit med denna trevliga eftermiddag.

Lev Livet II. Ht uppstart 22 augusti


Fler bilder. Se fliken "Om föreningen" Fotoalbum (Eller klicka på den blå texten) 

Rapport från Resan "Gotland 2018" 11 juli. 

Samling vid hamnplanen i Västervik
Fler bilder. Se fliken "Om föreningen" Fotoalbum (Eller klicka på den blå texten)

49 glada och förväntansfulla medlemmar samlades vid Lucernahamnen för resa till Gotland.
Efter en härlig båttur smakade det gott med lunch i Visby. Klockan 14.00 samlades vi i Almedalen varifrån vi åkte på en 4-timmars bussresa söder ut.
Vi besökte bl.a. Roma Kungsgård och klosterruin. I Abbotens hus i Kungsgården var en sommarutställning. Där kunde man beskåda helt underbara, tovade alster.
Vi gjorde ett stopp vid Fröjel Kyrka och kyrkogård från 1200-talet.Där kunde man se en laburint- Troja borg, troligen funnits där över 3000 år.
Efter en mycket innehållsrik eftermiddag tackade Anita Tildemyr busschauffören och den duktige och påläste guiden för en trevlig resa.
Åter tillbaka i Visby hann vi med kaffe, glass och "strosa" utmed hamnen och se alla båtarna och solnedgången, innan vi åter tog båten tillbaka till Västervik.

Rapport från Resan till "Virum älgpark safari" 19 juni 

Den första älgen vi möttes av, var Daniel Hemmingssons logotapeälg, som är täljd i lind och ligger i anslutning till den lilla lekparken.
När vi bänkat oss i bandvagnarna välkomnades vi av Kjell Svensson, som också berättade om älgparken. Vi blev tilldelade lövkvistar, för att kunna mata de
närgående och sociala älgarna, varav Harald är den äldste. Vi fick även potatisskivor att mata med och fick då en och annan puss.
Älgkon och de nyfödda tvilling älgkalvarna besökte vi och på avstånd såg vi flera dovhjortar.
Efter safarifärden smakade det gott med kaffe och den som ville kunde köpa souvenirer.

Rapport från friskvårdsdag i Märlingbo, Skedshult

Vi välkomnades till skogen av elever från fritidsledarlinjen på Gamleby Folkhögskola.
Med en trevlig och lärorik tipspromenad började eftermiddagen och fortsatte sedan med bockia- och kubbspel.
Dagen avslutades med en kaffestund och social samvaro. Björn Kristiansson riktade ett tack till eleverna, som säkert blir bra fritidsledare.

Rapport från Sillunch 30 juni

 Foto Lars Johansson

Fler bilder. Se fliken "Om föreningen" Fotoalbum (Eller klicka på den blå texten)

Ordförande Björn Kristiansson hälsade alla hjärtligt välkomna och välkomnade samtidigt två nya medlemmar.
Björn hälsade sedan Katarina Jonasson och Leo Karlsson som hade med sig förstärkning av Göran, en mycket duktig gitarrist. Det blev jättefin underhållning med blandning av dansmusik allsång och sommarlåtar innan sill potatis ägg och bröd serverades. Mycket gott.
Anita Tildemyr drog hålltiderna inför Gotlandsresan den 11/7. Hon står vid eken på parkeringen kl 7,30 och delar ut biljetterna. Båten är framme 11,30 och kl 14,00 börjar den guidade bussturen.
Den medhavda kaffekorgen kom fram innan Katarina, Leo och Göran fortsatte med sin trevliga underhållning.
Efter lotteridragningen med fina priser, tackade Björn alla i styrelsen och festkommittén för fint samarbete och önskade alla en skön semester innan vi ses den 29/8 på nästa föreningsmöte.
Vid pennan: Karin F Carlsson

Rapport från Resa "Ut i det blå" 4 juni. 

Kärlekens trädgårdFler bilder. Se fliken "Om föreningen" Fotoalbum (Eller klicka på den blå texten)

Två fulla bussar med ressugna medlemmar och höga förväntningar. Vädret är underbart med lagom temperatur för oss och resan startar från Gamleby kl 08,15. Resan går norrut och vid Kårtorp tar vår fine chaufför Roger Mörk av på småvägar till Valdemarsvik för första stoppet med förmiddagsfika på Björkagårdens café i gästhamnen.
Efter fikat åker vi på slingriga vägar i Gryts skärgård och kommer fram till Kärlekens trädgård. Som i en saga mitt i vildmarken öppnar sig en trädgård, fullt av Rododendron, över 700 st. i de mest fantastiska färger och över 1000 rosor som håller på att slå ut. Överallt växte blommor och träd blandat med små dammar med broar. Allt var uppmärkt med namn. Utplacerat i grönskan stod tolv vita skulpturer föreställande kärlekspar. Vi togs emot av trädgårdens ägare Karola Messner som 1995 köpt fastigheten tillsammans med sin dåvarande man och då fanns det bara stora träd och en fiskestuga som dom förvandlade till denna oas tillsammans. Karola berättade sin underbara kärlekshistoria om när hon kom till Sverige och träffade Jan Gillquist som var professor i ortopedi och idrottsmedicin. Karole var också ortoped i Munchen och skulle studera hos professorn. Ack ja så det kan gå. Skulpturerna i trädgården var gjorda av frigolit med betong utanpå och tillverkade av Karola som är oerhört konstnärlig och har gjort stora fantastiska konstverk av utskurna stockar och tavlor om hela världshistorien b.l.a. Svårt att beskriva. Tack för besöket.
Nu går resan vidare till Fyrudden för lunch med varmrökt röding, färskpotatos och mycket gott. Här hoppar vår guide Löfsved någonting, som skall berätta om bygden.
Vi fortsätter till Eköns naturreservat och tittar på Häradsskärs fyr.
Nästa stopp är Gryts handelsträdgård med mycket fina blommor som vi naturligtvis blir sugna att köpa. Sedan går vägen förbi Gryts Båtvarv som är östersjöns största för mindre båtar och där ligger en hel del ryska båtar under vintern.
När vi kommer tillbaka till Valdemarsvik tackar guiden för sig och vi fortsätter till Ukna Hembygdsgård för eftermiddagsfika med hembakat. Mycket gott. På hemvägen avtackas Maritha Wilén av Göran Nilsson för sitt fina arbete som reseledare.
Klockan 18,00 är vi hemma i Gamleby igen och tackar vår chaufför Roger Mörk för denna fantastiska dag.
Vid pennan: Karin F Carlsson

Sånggruppen


Sånggruppen har avtackat Gerd Ottosson, som nu slutat sjunga med dem. Gerd började i sånggruppen 1999.
Det ordnades kaffekalas. Hon flankeras av vår förra ledare Gun-Britt Durefeldt (vänster) och vår nya ledare Birgitta Gunnarsson som överlämnar en blomma.
Foto och text: Lilian Eklund

Aktuellt från Gamleby

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.