A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Birkakryssning Bornholm, Tyskland, Gotland 2018

Birkakryssning 2018

Föreningsmedlemmar från Samorganisationen på väg mot spännande sommarkryssning

2018-08-19
Den 29 juli påbörjade 59 glada PRO:are från föreningarna i samorganisationen en femdagarskryssning med M/S Birka. Resan startade i Örebro via Stockholm till Bornholm. Vidare till Travemünde/Lübeck och Gotland.

Vår fina kryssningsbåtHärlig frukost varje dag och på kvällarna bjöds på varierande trerätters middagar. Vi reste på nätterna och gjorde strandhugg på dagarna. Bra service med skyttelbussar från hamn till centrum.

Härlig stämning i matsalen
En del föredrog att promenera i städerna, göra stadsvandringar, rundturer med buss/ båt. Andra följde med på de välorganiserade utflykterna. De som stannade kvar ombord på dagarna kunde lyssna på musik, delta i musikquizz och bingo. Kvällarna bjöd på dans, shower, karaoke mm.
Tillbaka på båten efter stadspromenadRönne bjöd på en härlig stadsvy, i Lübeck fanns mycket intressant att se och lära. Avresan från Travemünde var särskilt uppmärksammad av svenskt flaggviftande från en balkong och en pampig sångkör sjöng för oss på kajen.

Vy över Rönne, Bornholm

St. Marienkirche, LübeckResans sista angöringshamn var Visby. De flesta flanerade, tittade på muren, kyrkorna och Almedalen. I Almedalen var vi nästan ensamma, våra politiker hade åkt hem.

Visby Domkyrka

Ett gäng som just besökt domkyrkan

Varmt och gott var det alla dagar. Vi avslutade den trevliga resan med att glida fram genom den vackra skärgården.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.