A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Äntligen fick Sverige en regering

PRO Skånes ordförande Jan Andersson PRO Skånes ordförande Jan Andersson

Hur vi pensionärer kommer att påverkas under valperioden vet vi bara en del om

2019-02-12 131 dagar efter det att valet till Sveriges Riksdag ägt rum fick Sverige äntligen en regering. Det blev samma sammansättning av partier som i den gamla regeringen, nämligen socialdemokraterna och miljöpartiet. Men medan den förra regeringen hade ett budgetsamarbete med vänsterpartiet kommer den nya regeringen att ha motsvarande samarbete med liberalerna och centerpartiet. Dessutom kommer dessa fyra partier att samarbeta om 73 punkter i en överenskommelse.

Hur vi pensionärer kommer att påverkas under valperioden vet vi bara en del om. Vi vet att skatten på pension och lön blir lika 2020. Det kommer att synas mest i plånboken för personer med den högsta pensionen eftersom skatten redan är lika för pensionärer med en pension på 17 000 kronor i månaden och därunder.

Först 2021 blir det en höjning av pensionen utöver den vanliga årliga höjningen. Den ska riktas till vanliga löntagare. Vi får förmoda att de gäller alla dem som trots att de arbetat ett helt arbetsliv får
en alltför låg pension. Vi i PRO hade gärna sett att denna höjning kom redan nästa år. Vi kommer att framföra våra synpunkter när vi träffar regeringen.


Jan Andersson
Ordförande PRO Skåne

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.