A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Seniormässa i Hässleholm

PRO Skånes ordförande Jan Andersson PRO Skånes ordförande Jan Andersson

Vid invigningen av mässan medverkade Jan Andersson från PRO Skåne

2017-10-03 Torsdagen 28 september medverkade PRO vid Seniormässan i Hässleholm. Tillsammans med andra pensionärsorganisationer och utställare fanns vi i Kulturhuset. Vid invigningen av mässan medverkade Jan Andersson från PRO Skåne och Peter Lindgren från SPF Seniorerna i Skåne.

PRO fick också möjlighet att presentera viktiga frågor som vi driver från organisationens sida. Vi pekade på framgången när det gäller den s.k. pensionärsskatten. Ett stort steg mot lika skatt på lön och pension tas nu vid kommande årsskifte. 2020 kommer skatten på lön och pension vara densamma i alla inkomstgrupper.

Nu fortsätter PRO att driva andra viktiga frågor. Bostadstillägget som höjs vid årsskiftet måste höjas ytterligare och sedan följa hyresutvecklingen. Pensionssystemet måste förändras så att pensionerna följer löneutvecklingen och så att klyftorna minskar. Detta är speciellt viktigt för många kvinnor som arbetet inom låglöneyrken. Fler bostäder med rimliga hyror anpassade för äldre måste byggas. Kontinuiteten inom sjukvården och äldreomsorgen måste bli bättre.

PRO har många utmaningar framöver, men vi ser framtiden an med tillförsikt.. Vi är idag en stor organisation som siktar på att bli än större. Då ökar också vår möjlighet att påverka beslutsfattarna på olika nivåer.

Text: Jan Andersson, ordförande PRO Skåne
Foto: Johan Pettersson

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.