A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Om konsten att sova gott

Maria Schäfer ger deltagarna på medlemsträffen fakta och tips om sömn. Maria Schäfer ger deltagarna på medlemsträffen fakta och tips om sömn.

Maria Schäfer, legitimerad fysioterapeut, besökte PRO Eslövs medlemsträff på tisdagseftermiddagen. Maria hade många tips om hur man kan tolka signaler på att det är tid att gå och lägga sig och hur man kan förbereda sig för att få en god natts sömn.

2018-01-30 Innan det var dags för Maria att börja sitt föredrag passade jag på att visa PRO Eslövs hemsida och den medlemsportal som man kan nå via hemsidan.

På dagordningen stod även information om skrivelser angående Skånetrafikens förändringar i serviceresor, nya bestämmelser i PROs försäkringar och hur man kan undvika ID-kapning.

Skånetrafikens information till användare av färdtjänst och sjukresor.

Prisundersökningen, som genomfördes i höstas, är nu offentliggjord så deltagarna fick en genomgång av utfallet i Eslöv. Sammanställningen kan du läsa på annat ställe på hemsidan.

Resultatet av prisundersökningen i Eslöv.

Efter fikat var det Maria Schäfers tur att ge oss fakta och tips om sömn.

Fakta är att sömnbehovet minskar med tilltagande ålder. Vi behöver bara ungefär 6 timmar per dygn. En tupplur på dagen rekommenderades. Fysisk aktivitet, bra och regelbundna matvanor, mörkt, tyst och svalt i sovmiljön och att vara en del av gemenskap (PRO-träffar) var andra tips som vi fick. Maria rekommenderade oss att ha en vanlig väckarklocka istället för att ha mobiltelefonen på nattduksbordet. LED-ljus försämrar den goda sömnen.

Text och bild: Lena Larsson

Ingegärd Olsson och Olle Åkesson på väg in till medlemsträffen.

Avgiften betalas innan det är dags att slå sig ner. Några passar även på att köpa en PRO-lott.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.