A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 

 

              GOD FORTSÄTTNING

                         2020

                                         

                         önskar PRO-styrelsen centrala Huddinge

 

Välkommen till PRO- föreningen Centrala Huddinge

Vår förening är en av sju inom Samorganisation Huddinge med ett gemensamt säsongs-program vid sidan av det egna, öppet för alla medlemmar. Bra att veta är, att du kan vara medlem i mer än en förening för halva årsavgiften eller mindre till den/de andra. Bra för den som flyttat till annan ort/område och vill hålla kontakt med båda ställena. Ett tips till dig med särskilt intresse av kulturella evenemang: Stockholmsföreningen PRO.se/kultur har sitt fokus på detta och erbjuder redan PRO-medlem att ansluta sig för endast 60 kr/år.

GDPR
PRO följer EU:s regelverk för dataskydd som i Sverige kallas DataSkyddsFörordningen.
Du hittar PRO:s anpassning till regelverket här

SVÅRLÄST TEXT?
Förstora enklast med att trycka Control och + en eller flera gånger (gäller Win PC).
Tillbaka med Control - (bindestreck). Har du en dator med Windows 10 kan du klicka på "förstoringsglaset" (bredvid flaggan) på listen nedtill och skriv "förstorings..." i textfältet och klicka sedan på det gråmarkerade fältet i vänsterspalt. Lite krångligare kanske, men har du en mus med hjul kan du förstora/förminska i små steg med detta.

HEMSIDAN
- Har byggts om, delvis för att underlätta för byte av produktionsverktyg både för hemsida och medlemsregister som aviserats till första halvåret 2020. Omställningen ska föregås av utbilkdning på olika nivåer så redan nu kan vi ana att projektet försenas. Nytt är att alla aktiviteter samlats under en flik för att ägna startsidan åt aktuella händelser. Tyck gärna till och  hör av dig med synpunkter om innehåll och upplägg. Ansvarig hittar du på sista sidan i foldern.


 

AKTUELLT

Under den här rubriken hittar du information som dels kan vara aktuell under en kortare tid, dels "tidlös" som är värd att få finnas kvar, men inte här på START-sidan. Hittar du inte ett inlägg  här, så sök den under fliken BRA ATT VETA. Där hittar du också länkar som är just "bra att ha".


Känner Du dig trygg i Huddinge?

På onsdag 22 januari Kl.16.00-18.00 Huddinge centrum utanför tunneln till pendeln arrangerar Polisen, brandförsvaret och Huge en informationsträff kring temat "Tryggheten i Huddinge Centrum". Klockan 18 startar från samma plats en trygghetsvandring i området.

Har du inte möjlighet att komma? Fyll i en enkät på huddinge.se/trygghetsdialog eller kontakta servicecenter 08-535 300 00.

Ladda gärna ned pdf-foldern:  Vad tycker du om tryggheten i Sjödalen och Huddinge C


 

Årsmöte - SNART aktuellt

Årsmötet 2020 äger rum först 30 mars men innan dess är det dags att anmäla intresse för styrelse-/funktionärsinsatser eller föreslå någon Du vill se aktiv i föreningsarbetet (men glöm då inte att först meddela den Du vill föreslå).

Under fliken "Om föreningen" hittar Du alla funktionärer. Notera särskilt att av styrelsens ordinarie med 2-årsmandat går tiden ut för fyra av fem. Suppleanter sitter alla på 1-årsmandat. Om Du saknar en tidigare position i föreningslivet eller är sugen på att få det - ta chansen - ring upp eller e-posta någon i styrelsen för mer information och/eller erbjud dina tjänster.

Motioner och förslag till årsmötet bör ha inkommit till styrelsemötet den 4 februari men allra senast 14 dagar före årsmötet.


 

Datum att komma ihåg under januari

Här en minneslista över NYA datum att lägga på minnet - rullande aktiviteter upprepas inte.
För information om kontaktperson m.m hänvisas till utskickat materiel, men du hittar också detalerad information här på hemsidan i bl.a aktivitetskalendern och via länkar.

Torsdag 23 - PUB-afton i Koljans festlokal, Paradistorget 2C.

Lördag 25 13.00 - Kompisträff i SPF:s lokal Patron Pers väg 10. Kostar 30 kr.

Fredag 24 - Sista anmälningsdag till Chinateatern 8/2

Måndag 27 13.00 - Månadsmöte PRO Centrala Huddinge, plats: ABF Blå salen Kommunalvägen 26, kaffe med dopp, underhållning och lotteri för 40 kr. Alla - medlemmar eller ej - VÄLKOMNA

Onsdag 29 13.00 - Handarbetsträffarna startar i Väntjänstens lokal Sjödalsbacken 7.

Fredag 31 13.00 - Stockholmscirkeln startar, intresserade av Sthlms historia är välkomna.
Fredag 31 - Sista dag för inlämnande motioner och förslag till årsmötet den 24 februari


 

VINTER-/VÅRPROGRAMMET ÄR UTE NU!

Skulle du av någon anledning inte ha fått programfoldern med vår resebilaga i din postlåda så finns den i format pdf  HÄR  och resebilagan HÄR . 
Samorganisationens resebilaga hittar du  HÄR
OBS! - I den utskickade foldern har telefonnumret till expeditionen på sista sidan sista raden blivit fel - ska vara 08-774 71 15.  Detta är rättat i foldern som nås via länken ovan, men rätta till numret i din folder. Rätt nummer: 08 - 774 71 15


PRO-kryssning på Rhen i maj

PRO Medlemsresor meddelar, att en 8-dagars flodresa planeras med avgång den 6/5 med start i Strasbourg och hemresa från Amsterdam - flyg ut och hem ingår. Prova att klicka på länken annars kopiera den och skriv in i adressfältet på din webläsare för att få veta mer.
Priset? - inget för fattigpensionären - 17 490 kr  
https://www.promedlemsresor.se/Resor/Flodkryssningar/PRO-kryssning-pa-Rhen/


 

Med ARMKROK avskaffar vi den ofrivilliga ensamheten

Hösten 2018 startade PRO, SPF och SKPF projektet ARMKROK för att motverka ofrivillig ensamhet hos pensionärer bosatta i Huddinge kommun. Bostadsbolaget Huge deltar i projektet. Ensamhet kan uppstå plötsligt när den äkta hälften eller nära vännen inte finns längre och den tidigare vänkretsen krympt - kanske rent av försvunnit helt.

Projektet ARMKROK tar nya tag inför 2020 med målet att bryta den ofrivilliga ensamheten för fler av dem som så önskar utan krav på att vara ansluten till någon förening eller verksamhet. Det handlar inte om att tvinga på någon något! Full respekt måste lämnas den som säger sig vilja bli lämnad ifred. Det knepiga är att identifiera de ensamma och här behöver alla medlemmar hjälpa till att upplysa om ARMKROK och komplettera vad Huge bidrar med mot sina hyresgäster.

PRO Samorganisation i Huddinge har därför utsett några personer som den som vill bryta sin ensamhet kan kontakta för att den vägen kunna slussas in i en mer aktiv tillvaro med nya vänner. För Huddinges centrala delar är det Berit Westergren telefon 070 955 78 30

ENSAMHET, men också plötsliga traumatiska händelser i nära relationer, kan leda till allvarliga problem som kräver snar proffessionell hjälp. Under fliken BRA ATT VETA hittar du telefonnummer och länkar till hemsidor som lotsar vidare mot råd och hjälp anpassad till situationen.


 

Nya parkeringsregler i Huddinge - ett ärende för DO?

p-skylt 100pxl Har Du uppmärksammat en liknande skylt vid flera av kommunens P-platser - den som kräver att du har en mobiltelefon? Har Du därför tvingats avstå från att parkera? Då är du inte ensam! Många - inte minst äldre - saknar mobil eller klarar inte av att hantera "in- och utcheckning" av P-tid på den P-plats som anges av en sifferkod.

PRO Samorganisation Huddinge och SPF överlämnade vid besök hos kommundirektören en inlaga i ärendet, med stöd från Riksförbundet Pensionärsgemenskap (RPG) och Huddinge Pensionärs-föreningar (HPF). Du kan läsa inlagan här och rapporten från från mötet här.

Vad händer nu? Tänker kommunen orubbligt stå fast vid de nya reglerna, ligger en anmälan till DO nära till hands eftersom det handlar om beslut som diskriminerar en grupp kommuninne-vånare och då främst bilburna äldre. DO´s skrift om diskriminering kan läsas här.
Har Du inte Adobe Reader (för att öppna pdf) -  hämta här: https://get.adobe.com/se/reader/otherversions/ 


 

PRO Mervärdes erbjudanden blir exklusiva!

I november kommer vissa erbjudanden tex Adlibris att bli exklusiva för våra medlemmar.

För att kunna utnyttja rabatten går du in via MINA SIDOR ( www.pro.se/Medlem/Logga-in/ ) och där kan du verifiera ditt medlemskap. Det gör du genom att klicka på erbjudandet du är intresserad av sedan kommer du då till inloggningssidan.

Under december kommer vi att repetera föregående års populära rabatter från matvarujätten Lidl. Vi kommer att annonsera erbjudandet på PRO:s hemsida och i vår tidning, PROpensionären. Håll utkik!


 

Motionstips för vintern och kostråd för äldre

Nu när första snön singlat ned och gångbanorna blir halkiga, så kan det vara klokt att ersätta den dagliga promenaden med några enkla övningar inomhus för att hålla igång muskler och leder.
Klicka på motionstips så får du upp några sidor på din skärm varifrån du kan välja några övningar som passar dig.

Lika viktigt som att röra på sig är att äta rätt och senaste rön från Livsmedelsverket visar, att vissa äldre kan behöva lite mer protein än yngre. Äldre behöver också få i sig mer D-vitamin än vad åldrad hud kan ta upp från solljuset - särskilt viktigt när solen står lågt.
Detta skriver Livsmedelsverket i sina nya kostråd för älde som du hittar HÄR.

Det går också bra att använda sunt förnuft och äta allt i lagom mängd, för då mår kroppen bäst.


 

SÄSONGSAKTIVITETER 

De aktiviteter som tidigare fanns här på Start-sidan har nu fått ett eget hem under fliken "Alla slags aktiviteter" där du  hittar dem som sido- och underrubriker. Aktiviteter av en viss typ utlagt på datum kan också sökas under fliken aktivitetskalender. 


 

SERVICETJÄNSTER

Här listas några tjänster som du som är senior kan utnyttja vid behov utan kostnad.

VÄNTJÄNSTEN

Vill du...

  • att någon följer med dig till doktorn?
  • ha sällskap på promenaden?
  • ha någon att prata med?
  • ha sällskap till dagaktivitet?
  • ha någon att fika tillsammans med?
  • ha anhörigavlösning?

Ring oss på 0701 985 295

Vi finns på expeditionen Sjödalsbacken 7C helgfria måndagar och torsdagar klockan 10.00 - 11.00. Men du kan ringa när som helst till vår telefonsvarare och lämna namn och telefonnummer så ringer vi upp.

Vill Du hjälpa till?

Om du inte själv behöver hjälp från Väntjänsten är du välkommen som medarbetare. Vi behöver alltid flera medarbetare som har tid och lust att hjälpa andra. Ring oss eller besök måndag eller torsdag mellan 10 - 11 så kan vi informera mera.


 

TEKNISKA PROBLEM med dator/surfplatta/mobil

                                   

När de tekniska hjälpmedlen inte gör som vi vill är det lätt att tappa tålamodet, men misströsta inte - hjälp finns att få från olika håll.

1. SeniorNet Sweden är en ideell landsomfattande förening med lokal anknytning - SeniorNet Huddinge - som håller till i Huvudbiblioteket Kommunalvägen 28.  Där kan du få hjälp med din mobiltelefon, dator, och surfplatta på supportverkstaden vid följande tillfällen: 23/1, 20/2, 19/3, 16/4, 28/5 - avgift per besök: 20 kr.

De har också öppet hus med olika teman fem gånger under säsongen. Är du intresserad så besök hemsidan huddinge.seniornet.se  för mer information eller mejla din fråga till  huddinge.seniornet@gmail.com  

2. Är du PRO-medlem och har akuta problem med din dator eller surfplatta kan du få gratis hjälp från PRO IT-support, helgfria vardagar 0800 - 1800 på telefon 0771 171 171. Du bör ha din dator igångsatt och nära telefonen för att hinna följa med i de instruktioner du kan komma att få.

3. Har du problem som är kopplade till denna hemsida går det bra att ringa ansvarig för hemsidan - namn och nummer hittar du på säsongsfolderns sista sida.


 

PENSIONÄRSLUNCH I SKOLMATSAL

Som pensionär kan du äta en rejäl lunch för 41 kronor i många av kommunens skolor. Varmrätt, sallad, dryck, smör och bröd ingår.
Gå in på kommunens hemsida  www.huddinge.se  så hittar du en lista över skolmatsalarnas öppettider och menyn för vårterminen.
Huddinge servicecentrum, tel 08-535 300 00 kan berätta mer om vilka skolor det gäller och var du kan köpa häften med lunchkuponger

Aktuellt från Centrala Huddinge

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.