A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Guidning på Nationalmuseum

Nationalmuseum

Fredagen 29 mars åkte 24 personer i samlad tropp från Fruängen till Nationalmuseum för att få en guidad tur i det renoverade museet.

2019-03-29 De flesta från PRO-gänget åkte tillsammans från Fruängen till Nationalmuseet. Lise-Lott ledde oss rätt och höll koll på oss. Några anslöt på själva muséet. Sammanlagt blev vi 26 personer.

Guiden.Lise-Lott hade beställt guidning. En kunnig guide berättade om den omfattande ombyggnad och renovering (1,3 miljarder) som Nationalmuseet har genomgått under 6 års tid. Det mesta av byggnaden har återställts till det ursprungliga. Den stora skillnaden mot förr är den avancerade klimatanläggningen som är insprängd i berget under museet.

Hissen

Mellan våningarna fick vi åka hiss. En stor hiss där vi alla fick plats (den rymde kanske 40 personer). Den var inte avsedd för allmänheten.

Under rundvandringen fick vi berättat om olika stilar och epoker. Museet är stort och vi kunde bara se bråkdelar av samlingarna.

I trappan  Damen med slöjan 

Karl XIIs likfärd

Man blir nog tvungen att göra fler besök. Någon valde redan nu att stanna kvar, men de flesta åkte hem nöjda och glada.

Stort tack till Lise-Lott som lagt ner tid och arbete för att få till guidningen, både vad gäller guide, att samla ihop oss och att hitta datum. Inte helt lätt.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.