A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

 

Nu går vi in i ett nytt år med entusiasm och förhoppningar. Vår önskan är att det blir bra och givande för oss i föreningen och för alla pensionärer. Styrelsen hälsar alla medlemmar varmt välkomna till vårens möten och aktiviteter. Vi hoppas att detta program skall inspirera Dig att komma med i våra intressanta studiecirklar, i våra trevliga och nyttiga friskvårdsaktiviteter och på våra uppskattade resor och utflykter. 

PRO Trångsund fyllde 55 år 2019 och det firade vi med en jubileumslunch. Vi var etthundra medlemmar och inbjudna gäster, som intog god buffébricka, god dryck, kaffe och tårta och blev underhållna av Jeja Sundström och Kjell Berggren. Stämningen var på topp och vi sjöng, lekte och  busade (alla såg tokiga ut med assiettöron, papperständer och blå skoskyddsmössa). Ni vet att man blir aldrig för gammal för att leka, men blir gammal om man slutar. Vi vill passa på att tacka för all uppvaktning, tal, presenter och blommor, ingen nämnd och ingen glömd.

Tack också till vår arrangörsgrupp, som fixat allt på bästa tänkbara sätt.

Under hösten har vi haft namninsamling för att få behålla vårt bibliotek i Trångsund. Vi lyckades inte påverka kommunfullmäktiges beslut, utan nedläggningen genomförs hösten 2020. Nedläggningen skall spara 150.000 år 2020 och 300.000 året därpå. De sparade pengarna skall delvis bidra till ett mera utvecklat och modernt bibliotek i Skogås. Huddinge ligger i absoluta botten när det gäller satsningar på kultur bland Sveriges kommuner och nedmon-teringen fortsätter kan man ju konstatera. I samband med detta har vi fått information från Kultur- och fritidsnämnden att en konstgräsfotbollsplan skall byggas för 10 miljoner vid Vreten nära Beatebergsskolan. Den planen får bara finnas i 10 år, sedan ska marken användas till annat. Man kliar sig i huvudet och undrar hur tänkte våra politiker nu då? Vi fick också i slutet av sommaren rapporter om att Trångsundsskolan skulle använda Bygdegården som ersättningslokal under skolans renovering. Nu blev det inte så denna gång, men vi behöver alla vara uppmärksamma och hjälpas åt att bevaka våra intressen. Lokalfrågan är i det närmaste akut. Många vill tex. vara med och spela canasta, men vår lokal rymmer inte fler.

Medlemsmötet är ett viktigt informationsforum - här hör du först allt nytt som händer – här har du som medlem möjlighet att göra din röst hörd och påverka – här träffar du vänner och umgås. PRO Trångsunds årsmöte den 12 mars är föreningens högsta beslutande möte, då väljer vi vår styrelse och bestämmer hur våra pengar skall användas.

I detta program hittar du vårens alla aktiviteter. Det är en omfattande verksamhet som presenteras och vi tror att alla ska kunna hitta något som passar. Vi i styrelsen känner oss stolta och glada över våra kunniga, kompetenta, duktiga ledare och funktionärer, utan dem stod vi oss slätt. De jobbar helt ideellt med att tillvarata våra intressen för att du och vi ska få en meningsfull tillvaro, en bra gemenskap och kul aktiviteter. Det de gör kan inte nog uppskattas. Vill du bli ledare eller har frågor eller synpunkter, hör av dig till styrelsen.

Vi samarbetar sedan många år med våra äldreboenden och seniorcentrum. Vi har studiecirklar, olika träffar och vår sångkör uppträder. Två andra samarbetspartners är ABF och Huddinge kommuns avdelning Kultur och Fritid. De ger bl.a. hjälp och stöd till cirklar, träffar, med lokaler, marknadsföring och till vår stora Sensommarfest i parken.

Vi önskar alla ett gott nytt PRO-år!

Styrelsen

                                                                   

 

Aktuellt från Trångsund

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.