A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ordförandens sida

Bosses Fredagsbrev

BLÅ TEXT PÅ SIDAN ÄR KLICKBARA LÄNKAR

00 Uppdatarad 18-07-16/uw

    

Tidigare Fredagsbrev finns i Arkiv. OBS! Inga bilder är sparade i arkivet.
Foto: Bo Johansson, om inget annat anges

________________________________________________________________________________

 Juli 2018

Fredagsbrev16/2018                                 

Tisdagsbridgen inleddes på förmiddagen i 81:an med ett 20-tal koncentrerade ”korthajar” böjda över spelplan och kort! Man kan höra en knappnål falla! Bo D - en av PRO:s distriktsmästare i bridge - höll i det hela.

 

Tisdag 10 juli med både Allsång på Skansen och VM-fotboll Belgien - Frankrike på 81:an på storbilds TV:n. Vi sjöng med på Allsången och följde matchen med spänning! Fika och gemytligt snack ca 1 timme före, där vi lär känna varandra och diskutera väder och vind m.m! Mycket trevligt! Bengt S, Roger F och Bosse J stod för fikat till humant pris!

 

Onsdag 11 juli med 16 boulespelare i det gassiga solskenet i Riddarparken, men inget stoppar en PRO:are. Stämningen på topp trots hettan! PS: Glöm inte att dricka ordentligt med vatten!

Onsdag 11 juli på kvällen: En toppenmatch i VM mellan lilla Kroatien och stora England, som Kroatien vann genom sin kämpaglöd! Grattis!

Torsdagsbridge och reseplanering på 81:an och fortsatt värme! Hur mår egentligen ”Moder Jord?” Se värmekarta från DN!!

Trevlig helg hälsar Bo Johansson, ordf

PS: På lördag resp söndag samlas vi framför storbilds TV:n för att följa både bronsmatch i VM i fotboll på lördag och FINALEN på söndag! Vi börjar med en liten fika stund 45 min före matchstart på e.m! Välkomna!!

Boule och bridge, som vanligt nästa vecka!

 

 

Fredagsbrev 15/2018                         

”I sommarens soliga dagar”

Söndagen 1 juli var det 20 glada PRO:are, som guidades runt Viksjö (det äldst kända namnet i kommunen) av Bo Johansson - den s.k Viksjögårdsturen - med start vid Viksjö kyrka, invigd 2005. Den nya dörrtekniken strulade då, berättade Bo som var med på invigningen, vilket ledde till att biskopen Caroline Krook låstes ute ett tag vid den sedvanliga ”öppna dörren” ceremonin för nya kyrkor.

Promenaden gick vidare förbi Fastebolskolan med drakskulpturen Ofelia, till Viksjö gård med dess gamla anor, därefter till Bällsta åns början (som tidigare var en bred och farbar å) vid korsningen Viksjöleden-Mälarvägen. Där det enligt sägen fanns en bro som byggdes av och en runsten från 1000-talet som restes av Knut i Vikhusum/ursprunget till namnet Viksjö. Fika vid Skördevägen, där etapp A startade utbyggnaden av ”småhusstaden” Viksjö i mitten av 1960-talet. Tillbaka till centrum efter att ha passerat Andebodavägen - första radhusområdet i Viksjö. Avslut med fortsatt trevlig sommarhälsning till varandra!


Fika vid Skördevägen

Vi ses på nya vandringar i höst!

 

 

Boule, onsdagar och bridge tisdag och torsdag som går varje vecka!

Jubel och allsång i 81:an!
En trägen skara hejade fram Sverige till seger över Schweiz i åttondelsfinalen i VM-fotbollen tisdag 3 juli. Efter det Allsång på Skansen via storbilds-TV och egen sång. Fin stämning och Greta Thurfors N bjöd på kvällens överraskning med en hemmagjord fruktsallad! Gott!

Vacker och solig resa genoförm Mälarlandskapet!
En fullsatt buss med ett 50-tal pensionärer lämnade Järfälla med destination Glasbolaget i Bro, samt Skokloster. Solen sken och stämningen var god, när en av PRO Jakobsbergs reseledare Stig Faronius hälsade välkommen. Han och Berit Wallberg hade hållit i trådarna för denna av PRO i Järfälla - alla fyra PRO föreningar - arrangerade resa, som Järfälla kommun finansierat busskostnaden för. Tack för det!


Reseledare Stig Faronius

I glasbruket i Bro guidade en av ägarna, Erika, oss samt demonstrerade glasblåsning! En ypperlig guide!! Därefter kaffe med en riktig läcker kanelbulle.


Glasbruket i Bro


Guide och glasblåsare Erika

I Skokloster var det fri tid för att besöka slottet och kyrkan eller bara njuta av det vackra vädret och gemenskapen, fika eller lunch! På hemvägen tackade Bo J trion Stig, Berit och chauffören Björn för en mycket härlig och minnesvärd utflykt!! Bo informerade också om sommarbladet, ”PRO i Järfälla" med alla gemensamma aktiviteter. Stig informerade slutligen att en liknande resa sker 7 el 8 augusti så håll ögonen öppna i Mitti! Först till kvarn gäller även här!

Fikapaus i sköna Skokloster

 

Fortsatt trevlig sommar hälsar Bo Johansson, ordförande. 070-4919499

Nästa vecka: Bridge, boule, fotbolls VM och Allsång på Skansen i 81:an, samt alla övriga PRO-föreningars verksamhet!!

 

Juni 2018

Fredagsbrev 14/2018

Fullspäckad PRO-vecka!

  • VM i fotboll på storbilds-TV lördag 23 juni i 81:an med fika före - förlusten för Sverige kändes snöplig, men det tillhör spelets regler. God stämning och gemenskap bland de 15-tal besökarna - varav 1/3 kvinnor och 2/3 män.

    VM fotboll på 81an

  • Med vår utmärkta guide Maud Stenberg promenerade vi måndag 25 juni på Södermalm – Reymersholme, ett HSB mönsterbostadsområde, och Långholmen med ”Suckarnas bro” och Pålsundet. Mycket lärorikt och intressant och med god stämning! Medhavd matsäck avnjöts på Långholmen, sedan vi besett också nedslagsplatsen för Jas planet under 90-talet med ett minnesmärke. Tack till Maud och Stig F!!  • Tisdagsbridge i 81:an med ett 20-tal besökare och senare på kvällen gemensam fika och sång under titt på Allsång från Skansen. ”Det bästa som skett på många år”, utbrast en medlem spontant över denna trevliga medlemsaktivitet/gemenskap i sommartid.  • Boule på onsdag förmiddagen i Riddarparken med Bertil och Anita. Kl 13 Bingo med gratis fika i 81:an och ett 25-tal deltagare! Tack Gertrud, Mona (jättegott hembakat bröd) och Siv, som höll i det hela.  • På onsdag kväll fika först och sedan VM-fotboll kl 20 mot Mexiko, som de blå-gula vann med 3 - 0 efter en toppenmatch med jättefint lagarbete! Hurra, hurra, hurra!!! Och Sverige gick vidare!! Bo, Bengt och Roger höll i det hela.
  • Torsdagsbridge i 81:an med Anita och Britt i spetsen

  • Folkets Hus i samarbete med PRO i Järfälla visade e m film torsdag 28 juni om ”Utöya”- förskräckligt och tankeväckande! Viktigt att vi är medvetna och hjälps åt att motarbeta återkomsten av extrema åsikter och hemskheter. För PRO är människors lika värde i en fredlig värld ett övergripande mål!!
  • Ett gemensamt PRO-program, ”Sommar i Järfälla” visar alla våra gemensamma aktiviteter i PRO:s fyra PRO-föreningar! Välkomna allesammans!

 

Hälsar Bo Johansson, ordf i PRO Jakobsberg

 

Kommande program i PRO Jakobsberg (se även aktivitetskalendern):

-     Sommarpromenad runt Viksjö på söndag 1 juli kl 10 - öppet för alla

-     Tisdags- och torsdagsbridge, Hästskovägen 81/81:an

-     VM-fotboll Sverige- Schweiz på tisdag kl 16

-     Allsång kl 20 med gemensamt fika kl 19 tisdag 3 juli

-     Onsdagsboule i Riddarparken

-     Resa till Skokloster onsdag 4 juli (fulltecknad)

 

Fortsatt trevlig sommar!

 

 

 

 

Maj 2018

Fredagsbrev 13/18

 

Månadsmötet den 19 april samlade ca 100 personer med fin under-
hållning, samt utfrågning av kommunalråden Claes Thunblad (s) och Cecilia Löfgreen (m) om kommunens äldrepolitik.  En hel del viktiga frågor och efterföljande svar avhandlades inför en intresserad publik.

Kaffegruppen med Snickar- Olle i spetsen fick en välförtjänt applåd för fint jobb.

Den 22 april gick ca 15 personer söndagspromenad kring Säbygård med titt på hällristningen m.m.

Onsdagen den 25 april var det fullsatt vid Café 81:an. Evert Taubes liv och musik var temat. Bo Johansson berättade medan Gunnar Backman och Margareta Muller sjöng och spelade Everts sånger med inlevelse! Gott fika som vanligt av Gertrud Rydén och ”gänget”. Tack för det!

Polisens Seniorråd med Christer Nilsson från vår förening möttes torsdagen den 3 maj, där bl.a ordningen kring centrum och stationen diskuterades, där kommun och polis satt in extra resurser.

PRO Järfälla samorganisations styrelse - alla fyra PRO-föreningar i Järfälla - samlades på måndag för diskussion och planering av gemensamma sommaraktiviteter. PRO Jakobsbergs styrelse träffades på eftermiddagen samma dag med verksamhet och medlemsfrågor i fokus.

Tisdagen den 8 maj hade Bengt Sundberg, vårt eget skyddsombud, samlat en skara intresserade förtroendevalda för demonstration av den nyanskaffade hjärtstartaren. Peter W från Civilförsvarsföreningen demonstrerade. En ny demonstration sker på kvällen den 22 maj.

Onsdagen den 9 maj lyssnade ett 60-tal medlemmar på PROtonernas vackra vårsånger i Café 81:an. Stämningen var god och likaså fikat, som avrundade en härlig sångstund med våra duktiga sångare!

Hälsar Bo Johansson, ordförande

PS: Nästa vecka: Månadsmöte den 17 maj med härlig musik, demonstration av hjärtstartare och info om folkhälsofrågor, samt utdelning av diplom för långpromenaden med drygt 50 deltagare i Skånerundan!

 

April 2018

 

FREDAGSBREV 12/2018                      

Möte onsdag 11 april för nya medlemmar i 81:an. God stämning och med lättsam info av Annika N m.fl från styrelsen. Efter följde Café 81:an med gott om besökare och bra underhållning - Caroline Langenheim som spelade och sjöng, så det stod härliga till - och fika av Gertrud R och cafégänget!

Christer N, Rodhe K och Bengt S deltog för PRO Jakobsberg med kubb och besök hos handlare m.m på fredag under Trygghetsveckan i Jakobsbergs centrum! Bra jobbat - PRO syns och skaffar nya kontakter!

På söndag PRO- dans i Folkets Hus kl 14-17!!

Onsdag den 18 april kl 13  bingo i Café 81:an!!

Torsdag 19 april kl 14-16 månadsmöte med underhållning och utfrågning av våra ledande kommunpolitiker, Claes Thunblad (s) och Cecilia Löfgreen (m)! Kom och ställ frågor!!

Trevlig helg hälsar Bo Johansson, ordf

 

Fredagsbrev 11/18                     

En innehållsrik och trevlig PRO-Bladet kom ut i veckan via utdelning av våra trettio brevduvor, som Siri L ”basar över”. Vår redaktör Rodhe K har gjort ett kanonjobb! Ett nummer till kommer före sommaren. Tack för fina insatser!

PRO Stockholms län genomförde sitt årsmöte den 5 april med Bo Johansson, ordförande som inledde med och påminde om distriktets nya landstingpolitiska program för att påverka beslutsfattarna i landstinget. En jämlik sjukvård för alla, kontaktperson i vården och kortare köer på främst akuten, samt en höjning av mammografi åldern över 74 år och rejälare tag ang prostatacancerproblemet krävs också av PRO. Bo avgick och avtackades för ordförandeskapet i distriktet. Gunnar Sandell efterträder. För PRO Jakobsberg var Lena Franzen och Christer Nilsson representanter på mötet. Christer valdes också i som ersättare i distriktsstyrelsen. Verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse- med litet överskott - godkändes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. 27 ombud valdes till PRO-kongressen i juni i år!

Seniorakademin hade fredagsseminarium om biografernas arkitektur, vilket var väldigt intressant att lyssna på

PRO var medpart i Hörselskadades förenings seminarium lördagen den 7 april, som tog upp anhörigaspekten för hörselskadade. Inga Hägerbring, är engagerad ordförande i hrf i Järfälla-Upplands Bro, som vi PRO har ett bra samarbete med till nytta för medlemmarna i bägge föreningarna. Berit W, Rodhe K och Ann-Marie J från PRO Jakobsberg hade hand om förtäringen och en del PRO-mtrl iklädd glada PRO-västar.


Trevlig helg hälsar Bo Johansson, ordf i PRO Jkb

PS: Nästa vecka: Möte för nya medlemmar på onsdag 11 april kl 11.30 i 81:an, samt PRO-dans i Folkets Hus kl 14-17 på söndag! Välkomna!


Fredagsbrev 10/2018 
                         

 

Söndagspromenad 25 mars med 15 deltagare i Västra Jakobsberg - där många, många trädgårdsmästerier fanns under första halvan av 1900-talet, Kvarnbacken, Kvarnen som bränts ned/brunnit 5 gånger – senast år 2005, Vibble by vid Kvarnskolan/ursprunget till dagens Jakobsberg, ”Bällstaån”, Snuten och Jakobsbergs Folkhögskola från 1919 med anor från 1600-talet. Två runstenar finns i området.

En härlig fikarast avnjöts vid Snuten i vårsolens glans. Bo J var guide. (bild 1 o 2)

PRO-dans på söndag med drygt 60 personer i Folkets Hus, som njöt av Patrik Eklöfs fina dansmusik. PRO-gruppen från Jakobsberg höll i dagens arrangemang - alla nöjda och glada!

Påsklunch med utsökt mat, chokladbiskvier, allsång och frågesport. Tack Gudrun R och Café 81:an gruppen!!! Vi var närmare 80 personer - som njöt av detta och härlig samvaro/stämning!
Berit W och Anita S stärkte föreningskassan med försäljning av PRO:s skraplotter.
Tack allesammans!

Kontaktkommittén med Christer N i spetsen träffas för att planera lämpliga medlemskontakter via både telefon och besök.

Bo Dehlin m.fl vann länstävling i bridge!! Stort grattis!!

 

GLAD PÅSK hälsar Bo Johansson, ordf i PRO Jakobsberg

 

PS: Nästa vecka bl.a bridge, dans, cirklar m.m, samt långpromenad Skåne runt! Seniorakademin kl 13 på fredag och informationsträff/samarbete med Hörselskadades förening i Järfälla – Upplands- Bro i Folkets Hus Kallhäll på lördag 7 april kl 13-15.

Bild l1 Söndagspromenad. foto Bo Johansson 

Fikapaus. Foto Bo Johansson

Fredagsbrev 9/2018                 

Två fullsatta och härliga Babben-konserter genomfördes måndag 19 mars i Nya Folkets Hus, ett arrangemang av de fyra PRO-föreningarna i Järfälla, SPF och Folkets Hus.
Mellansnacket av Babben Larsson var härligt roligt!

Pubkväll på torsdag med jättegod mat, gott fika, allsång och gitarr med Gösta L och Karin S, samt piltävling med Anita S och Sven S.
Tack Gaby K och pubkommittén!

Styrka och balans med Ewa A varje måndag, liksom sång med PROtonerna

Bridge med hjärngympa sker måndagar och torsdagar

Dans i 81:an på onsdagar med Siv S och sygrupp på torsdagar med Elisabet L

Seniorakademin hade en välbesökt föreläsning om den välkända boken , ”Brandvakten” av Sven-Olof Karlsson om den stora skogsbranden i Västmanland, samt klimatproblemen.

Litteratur-, och engelskacirklar, samt diskussionscirkel har också genomförts.Trevlig helg hälsar Bo Johansson, ordf.


PS: Söndagspromenad i Västra Jakobsberg på söndag kl 10-12 (obs-Sommartid!)
Samling i bussterminalen i Jakobsberg på västra sidan! Gratis! Medtag fika!


På söndag pardans i Nya Folkets Hus, kl 14 med Patrik Eklöf i arrangemang av de fyra PRO-föreningarna i Järfälla!!

 

 

Fredagsbrev 8/18                                

Årsmötet torsdag 15 mars med stämningsfulla sånger framförda av PROtonerna genomfördes inför ett 100-tal medlemmar. Sångerna var samtidigt en del av parentationen för avlidna medlemmar. Tack för vacker sång! Ordföranden Bo Johansson hade en kort inledning om det gångna året och framtiden.

Annika Nygren hälsade nya medlemmar välkomna och Anette Lindered valdes till årsmötesordförande med Gun-Marie Plate-Karlsén, som sekreterare. Anette förde klubban briljant och ärenden och mötet med väldigt många val genomfördes effektivt. Tore Jansson, sammankallande i valberedningen, tillsammans med Roger Fryxell, Ella Svensson och Stigbjörn Gustafsson hade gjort ett bra jobb och fått ihop ett 80-tal medlemmar till olika förtroendeposter.

Kassören Christer Nilsson drog bokslutet, medan revisorn Göran Svennberg föredrog revisorernas berättelse och föreslog ansvarsfrihet för styrelsen, vilket också beslutades av mötet. Avgående förtroendevalda avtackades med blommor och VI-skogenkassar/ eller en PRO-penna. Hemsidesredaktören Kerstin Jönhagen, veteranen Ingvar Jerlenius, Bo Dehlin/bridgegigant, valberedarna Ella Svensson och Stigbjörn Gustafsson, samt Karin Pettersson fick blommor och eller en VI-skogenkasse/PRO-penna.

PRO:s förtjänstnål för 5-årigt förtjänstfullt förtroendearbete utdelades av vice ordf Lena Franzén till Ulla-Britt Skotte, Anita Åslund, Annika Nygren, Bo Rönngren och Rune Forsström.

Efter årsmötet var det gott fika i nedre botten och utdelning av pris för julnötterna av Rose-Marie Ekberg och Bertil Ryden till bl.a Eivor Hallberg, Gunilla Linde samt Bertil och Sylvia Kristensson.

Mannekängvisningen på onsdag den 14 mars drog en fullsatt café 81:an med Gertruds gäng och en fin-fin mannekänggrupp bland de egna medlemmarna. Stämningen var i topp, solen sken och många passade på att förnya i vårgarderoben.

Hälsar Bo Johansson, ordf0

PS: Platser finns kvar till Babbenkonserterna den 19 mars
Pub torsdag 22 mars kl17.30
Seniorakademin har föreläsning om boken, ”Brandvakten” fredag den 23 mars kl 13 i Nya FH
Lördag 7 april har hrf i samarbete med PRO föreläsning om hörsel i Nya Folkets Hus i Kallhäll. Välkomna!


Fredagsbrev7/2018
                        
Konferens om äldres boende
Fredag 9 mars arrangerade PRO- distriktet en konferens om, ”Äldres boende” i ABF-huset i Stockholm.
Bo Johansson distriktsordförande inledde och gladdes åt att den nya barn-, äldre- och jämställdhetsministern Lena Hallengren, samma morgon så tydligt prioriterat äldrefrågorna både i en DN-artikel, som i TV. Han menade att detta också var en viktig jämställdhetsfråga, då de äldre kvinnorna drabbas hårdast av bristen på en bra äldreomsorg, men  även genom åtaganden via anhörighjälpen, samt att döttrarna får bära det tyngsta åtagandet för föräldrarna vid sjukdom. Anställningsvillkor och arbetsmiljöproblemen slår dessutom hårt mot den lågavlönade främst kvinnliga hemtjänstpersonalen. Satsningar på äldreomsorgen gynnar således både välfärds- och jämställdhetsfrågan inkl personalen. Boendet har hittills inte varit någon prioriterad valfråga. BILD 1

Jenny Österman från Äldrecentrum betonade trygghets- och självständighetsaspekterna för de äldre, samt tillgängligheten genom ”inga trappbesvär”, närhet till affär, kommunikationer och samhällsservice. Ensamheten var den viktigaste orsaken till att vilja byta bostad/flytta.
En rimlig hyresnivå hade i en enkät landat på ca 5.000 per månad för en etta och 6-8.000 kr per månad för en tvåa.

Gun- Britt Mårtensson f.d ordförande i HSB efterlyste kommunala bostadsförsörjningsprogram för äldreboendet och samarbete med ungdomsorganisationerna för fler äldreboenden, som skulle resultera i fungerande flyttkedjor, då äldre kan flytta till mindre och ändamålsenliga bostäder till rimliga hyror medan barnfamiljer kan få/köpa de större frigjorda lägenheterna/bostäderna. Hon betonade vidare vikten av att återinföra bostadspolitiken bland de politiska partierna, samt att koppla in fler aktörer.
En förbättrad tillgänglighet i befintligt boende var för henne A och O för att inom rimlig tid klara av ett bra boende för äldre. Att lägga all tillit på nybyggnation ger ingen lösning, då behoven av bostäder för äldre är alldeles för stora.
Indexerade bostadstillägg var också ett av hennes ”käpphästar”, samt generösa bostadsanpassningsregler och borttagande av reavinstskatten för bostäder. Någon form av mellanboende är också absolut nödvändigt! BILD 2

Hälsar Bo Johansson, ordf

PS: Nästa vecka: Mannekänguppvisning på onsdag 14 mars/Café 81 kl 13 och årsmötet to 15 mars kl 14 i Jakobsbergskyrkan


Bengt S, från PRO Jakobsberg, till höger


Gun-Britt Mårtensson

FREDAGSBREV 6/2018                       
En bildserie från aktiviteter i 81:an med allsång och pub! Bilder från Café 81:an med Seniordans 28 feb kommer nästa gång!
Trevlig helg hälsar Bo Johansson, ordf

PS: Nästa vecka: Riksorganisationen arrangerar ett seminarium om Äldrevård på den internationella kvinnodagen, 8 mars kl 9-11.30 i abf-huset i Stockholm

Gabriella K hälsar välkommen till puben

Sköm allsång ljuder i 81:an

Ing-Mari E tar i för "kung och fosterland"

Fullsatt på Seniorakademiens föreläsning i Folkets Hus

EN LITEN BILDGÅTA:

Var finns dessa byggnader i Järfälla?

 

Februari 2018

Fredagsbrev5/2018  
                                 
Medlemsvärvning i fokus på PRO-distriktets/PRO Stockholms län lunchmöte med föreningsrepresentanter från nordvästkommunernas PRO-föreningar måndag 19 februari i Nya Folkets Hus i Kallhäll. De sjunkande medlemssiffrorna inom PRO i landet och i nästan alla PRO-föreningar är oroande. I Stockholms län är PRO Kungsängen ett unikum som ökar sitt medlemsantal. Bild 3
 
Verksamheten, intressefrågorna om äldre och bemötande var några viktiga aspekter som lyftes fram, liksom ett aktivt värvande. Från PRO Jakobsberg deltog Christer N, Bengt S och Mona B, medan Bo J medverkade som distriktets ordförande. Bild 1
 
Tisdagen den 20 februari möttes PRO/SPF och Folkets Hus för att diskutera den gemensamma konserten med Babben den 19 mars, samt höstens konsert den 8 oktober, prel.
 
På onsdag körde Gertrud R, Christel B och Siv G bingo för närmare 20 pers, som är varannan onsdag varvat med Café 81:an.
 
Torsdag 22 februari deltog vår förening genom Christer N i polisens seniorråd och  förde fram otryggheten kring centrum och stationen.
 
Puben på torsdagskvällen besöktes av ca 35 medlemmar med sedvanlig god förtäring, allsång, roliga historier Marianne H, frågesport med Roger F och avslutande dart! Allt i fin-fin stämning! Bild 5
 
På bilden ser vi en glad Björn K, stugvärd, efter det att den nya hjärtstartaren installerats i 81:an.Bild 2
 
Seniorakademin: ”En sällsam historia Sverige- Finland” på fredag 23 februari 2018. En mycket intressant föreläsning med många åhörare!
 
Vår föreningen får disponera boulebanan och minigolfbanan hos brf Aspnäs en bestämd tid f.o.m i vår. !!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Trevlig helg hälsar Bo Johansson, ordförande
 
 
PS: Onsdag 28 feb är det Café 81:an med seniordans.
 
Biljetter finns till Babbenkonserten måndag 19 mars kl 14 och kl 17.30 finns att köpa hos Gudrun Ö för 200 kr per biljett för PRO- medlemmar!!! KOM MED OCH NJUT!!!

Bilder:

Bild 1

Bild 2


Bild 3


Bild 4


Bild 5

Fredagsbrev4/2018

Ett litet bildreportage

Siv F, Kerstin S och Marianne H på månadsmöte 15 februari

Pausgymnastik med Siv S, Sigrid L och Christer M
Ingvar J köper böcker av Eva W

Björn K pekar på den nyuppsatta hjärtstartaren på 81:an

Fredagsbrev3/2018

Styrelsemöte på onsdag 7 februari inför kommande medlemsmöte den 15 februari kl 14 i Jakobsbergskyrkan med underhållning, nya medlemmar, pausgympa, Lena F redovisar senaste nytt från Kommunala Pensionärsrådet (KPR), resor och Bo J, som berättar om PRO-distriktets program om sjukvård och kollektivtrafik.

Björn P har installerat dörrklocka i 81:an, som hörs både i café och stora salen.

BLADET har delats ut och fått många positiva omdömen till vår redaktör Rodhe K

Seniorakademin hade ett välbesökt möte i Nya Folkets Hus på fredag e.m

Dans, qi gong, sygrupp, bridge, litteraturcirkel, Styrka och balans, engelska m.m

Bingo med ca 20 deltagare onsdag 7 februari med Siv G, Gertrud R och Christel B. Fin stämning!

Diskussion med brf Aspnäs om nyttjande av deras boulebana för PRO Jkb som förlorat sin bana i Riddarparken

Nästa vecka: Café 81:an sopplunch, månadsmöte på torsdag, Ängsjö vänners årsmöte lö 17 feb, Norrlansdsgillets dans i Nya Folkets Hus lö 17 feb, samt PRO-dans i Nya Folkets Hus söndag 18 feb kl 14

Välkomna på olika  arrangemang och trevlig helg!

Hälsar Bo Johansson, ordförande

PS: Gå också in på vår hemsida för Pro Jakobsberg, PRO distrikt och PRO Riks

 

Fredagsbrev2/2018
                                       
Onsdagscafé med den unge värmländske dragspelsvirituosen Emil Öjeberger och drygt 35 närvarande nöjda PRO-are. Gertrud och café 81:angruppen hade som vanligt gott fika och gott bemötande!

Dansarna med Siv S virvlade runt på tiljorna i 81:an på förmiddagen. Härligt! Härligt!

Ewa A höll igång styrka och balansgruppen på måndag i viktiga och stimulerande balansövningar. Viktigt!  Viktigt!

PROtonerna tränar idogt bl.a inför årsmötet den 15 mars

Rodhe K lägger sista handen vid ett nytt spännande BLADET nr och brevduvorna förbereder sej under Siri L:s trygga vingar

Litteratur, engelska, qi gong, bridge och handarbetsgrupperna jobbar på i fin samvaro!

Gun-Marie PK, Christer N och Annika N strävar på med verksamhetsberättelse och bokslut inför årsmötet- mycket ska fram

Berit W och Stig F jobbar på med hemliga resan för förtroendevalda till sommaren

Cinderellaresan med Rose-Marie E och Berit W vid rodret  gick av stapeln förra helgen med spelglada bridgare och andra nöjda resenärer

Trevlig helg hälsar Bosse                     
PS: Stort tack till Kerstin J, som ser till att brevet kommer ut!

Januari 2018

Fredagsbrev1/2018                   

Café 81:an den 17 februari med cirkelledarträff och Åke Sundberg, som gav en intressant och initierad berättelse om olika aktuella böcker

Storstädning samma dag av föreningslokalen på Hästskovägen 81

Invigning av Nya Folkets Hus i Kallhäll den 13 januari, där PRO Jakobsberg är andelsägare och där PRO-danserna, konserter, digitala sändningar från Met m.m och Seniorakademin besöks av många PRO- medlemmar. På invigningen deltog från PRO Jkb: Berit W, Gun-Marie PL och Björn K.
Medlemsmöte den 18 januari

PRO-dans den 21 jan i Nya Folkets Hus med 63 besökare inkl medarbetare.

Långpromenad runt Skåne med stegmätare startade 29 januari. Anmäl till Annika N eller Bertil R för deltagande. Roligt och nyttigt

PROtonerna, bingon, bridgen, dansen m.fl har också kommit igång

Drygt 100 besökare lyssnade på producenten Susanne Tillberg som talade om TV-serien, ”Vår tid är nu”, fredagen den 26 januari i Nya FH.

Hälsar Bo Johansson, ordf

Nästa vecka:
Café 81:an med Emil Öjeberger, ung toppartist på dragspel
Litteraturcirkeln startar på onsdag i 81:an
Baletten, ”Askungen” på lördag kl 15 i Nya FH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.