A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Aktiviteter och cirklar

Utflykter och resor hösten 2018

För eventuella kommande kulturella aktiviteter: Se anslag i Stugan och här på hemsidan/facebooksidan!

Välkommen att följa med på våra trevliga resor och utflykter. Det är möjligt att fler resor eller aktiviteter kommer att anslås, Du kanske själv har förslag på en resa eller dagsutflykt.

Resa till Tullgarns Slott - tisdagen den 28 augusti

Tid och plats: Tisdagen den 28 augusti, avgång med buss kl 09.00 från Lidingö Stadshus. Åter Lidingö Stadshus ca kl 17.00

Information och anmälningslista kommer upp i Stugan under våren. Det har inte varit möjligt att planera tidigare p g a att Tullgarn har haft vinterstängt.

Tullgarns Slott – med en glimt av Trosa
Vår reseledare hälsar oss välkomna till denna fullspäckade dag med kungligheter och skärgårdsluft. Vi reser till Södertälje och Torekällberget som är ett friluftsmuseum. Här serveras vårt förmiddagskaffe i det anrika Lindbloms Café.

Efter kaffet reser vi vidare längs den gamla riksettan mot Tullgarns Slott där vi blir mottagna för en slottsvisning. Vi får höra historien om hur det hela började och hur slottet används i dag. Vi får även en stund att på egen hand insupa den kungliga atmosfären i slottsparken.

Efter vårt besök på Tullgarns Slott reser vi vida mot Trosa där vår lunch står framdukad. Vår reseledare tar oss med på en stadsvandring i Trosa stad för den som vill och bussen väntar sedan i hamnen för att påbörja vår färd hemåt. 

Nuvarande Tullgarns slott byggdes på 1720-talet och har varit ett kungligt lustslott sedan 1772. Under 1700- och 1800-talet moderniserades slottet i nyklassicistisk stil då Sverige bästa inredare och konstnärer anlitades. Kunf Gustav V övertog slottet 1881 varpå stora förändringar gjordes. Slottet blev då ett ett modernt fungerande sommarhem som användes flitigt av kungen och hans gemål Victoria. I Vagnhärad finns t o m kungens väntsal kvar i originalskick. Kungen var nämligen modern och skulle åka tåg till sitt sommarviste.

Pris: 790 kronor, 
I priset ingår bussresa, förmiddagskaffe och smörgås, visning av Tullgarns Slott, lunch, reseledare och övrigt enligt programmet.

Kontakt: Lill.lindqvist12@gmail.com eller telefon 073-986 28 99


Julbordskryssning - med m/s Vindhem

Tid: Torsdagen den 6 december

Glögg och pepparkakor, traditionellt julbord och en rundtur med den stadiga katamaranen  m/s Vindhem.

Vi ses i Ropstens tunnelbana klockan 11.00 och tar oss till Skeppsbron 101, precis intill Slottstrappan.

Klockan 12.00 välkomnas vi ombord och klockan 12.30 avgår båten. Vi är tillbaka vid Skeppsbron klockan 14.30.

Vi bör bli helst 30 personer för att kryssningen ska bli av. 

Kostnad: 415 kronor (inkl. båtresa, mat, kaffe, glögg samt garderob.

Anmälan, som är bindande, gör du på en lista i Stugan, senast den 12 november, som också är sista dag för betalning.

Kontakt: Chris Cederlöf, telefon: 070-602 49 47

 Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.