A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Lars Lerin på Sandgrund

Gruppbild med Solen i Karlstad (i mitten).

Lördagen den 7 oktober åkte ett 20-tal PRO:are med tåget till Karlstad för att besöka Lars Levins utställning på Sandgrund.

2017-10-10 Efter ankomsten till Karlstad fanns tid för en liten promenad i staden och naturligtvis passade man på att ta en gruppbild tillsammans med Karlstads stolthet  "Sola i Karlstsad".

Efter en god lunchbuffé på Värmlands museum var det dags att besöka Sandegrund. I galleriet väntade en mycket kunnig guide som visade runt och berättade om Lars Lerin och hans konst.

Guiden berättade om Lars Lerins konst ocg hans liv.
- Guiden gav oss en inblick i både Lars Lerins konst och liv. Det blev en härlig upplevelse på flera plan, mycket glada skratt, för mig många nya bekantskaper och till slut sprack molnen och vi fick se Sola i Karlstad på  “riktigt". Resan gick som tåget!  

Ingrid Hjärthner, deltagare på resan.

Det fanns mycket att titta på och begrunda.Fikapaus i anslutning till konsthallen.

Läs mer om: Lars Lerin och se hans konst

 Sola i Karlstad. Foto: Lena Hult"Solen i Karlstad" var namnet smeknamnet för Eva Lisa Holtz som drev ett värdhus i Karlstad på 1700-talet. Namnet fick hon på grund av sitt glada och "soliga" humör. I förlängningen har Sola i Karlstad blivit symbol för staden och används bland annat som kommunlogga. Statyn står utanför stadshotellet i Karlstad. Statyn är utförd av skulptören Herman Reijers och avtäcktes 1985.

Källa: Wikipedia

Foto: Lena Hult och Ingrid Hjärthner


Anita Hitterahl

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.