A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Resa till Tullgarns Slott

Resa till Tullgarns Slott - med en glimt av Trosa. Tisdagen den 28 augusti. Lista för deltagande finns i Stugan.

2018-03-20 Tid och plats: Tisdagen den 28 augusti, avgång med buss kl 09.00 från Lidingö Stadshus. Åter Lidingö Stadshus ca kl 17.00

Anmälningslista finns i Stugan. Tyvärr har det inte varit möjligt att planera resan tidigare p g a att Tullgarn har haft vinterstängt.

Tullgarns Slott – med en glimt av Trosa
Vår reseledare hälsar oss välkomna till denna fullspäckade dag med kungligheter och skärgårdsluft. Vi reser till Södertälje och Torekällberget som är ett friluftsmuseum. Här serveras vårt förmiddagskaffe i det anrika Lindbloms Café.

Efter kaffet reser vi vidare längs den gamla riksettan mot Tullgarns Slott där vi blir mottagna för en slottsvisning. Vi får höra historien om hur det hela började och hur slottet används i dag. Vi får även en stund att på egen hand insupa den kungliga atmosfären i slottsparken.

Efter vårt besök på Tullgarns Slott reser vi vidare mot Trosa där vår lunch står framdukad. Vår reseledare tar oss med på en stadsvandring i Trosa stad för den som vill och bussen väntar sedan i hamnen för att påbörja vår färd hemåt. 

Pris: 790 kronor, 
I priset ingår bussresa, förmiddagskaffe och smörgås, visning av Tullgarns Slott, lunch, reseledare och övrigt enligt programmet.

Kontakt: Lill.lindqvist

Nuvarande Tullgarns slott byggdes på 1720-talet och har varit ett kungligt lustslott sedan 1772. Under 1700- och 1800-talet moderniserades slottet i nyklassicistisk stil då Sverige bästa inredare och konstnärer anlitades. Kunf Gustav V övertog slottet 1881 varpå stora förändringar gjordes. Slottet blev då ett ett modernt fungerande sommarhem som användes flitigt av kungen och hans gemål Victoria. I Vagnhärad finns t o m kungens väntsal kvar i originalskick. Kungen var nämligen modern och skulle åka tåg till sitt sommarviste.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.