A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Vårpromenad i Gamla Hjorthagen

Den 16 april ordnades en vårpromenad i Gamla Hjorthagen med Chris Cederlöf som guide. På upptäcktsfärd i Gamla Hjorthagen.

Det var 19 glada pensionärer som samlades i Ropsten måndagen den 16 april där Chris Cederlöf, dagens guide, väntade för att ta oss med på en kulturhistorisk rundvandring i Gamla Hjorthagen.

2018-04-18 Hjorthagen är en stadsdel i nordöstra delen av Stockholms innerstad, vid Ropsten och Lidingöbron. Ursprungligen ett hägn för kungens bestånd av hjortar utvecklades området under slutet av 1800-talet till en industriförort med Värtagasverket och Värtaverket som tongivande landmärke. Sedan 1997 är Hjorthagen en stadsdel inom Östermalms stadsdelsområde. Källa: WikipediA

Chris Cederlöv är uppvuxen i Hjorthagen och känner därför väl till området och vad som är värt ett kulturhistorisk besök. Det fanns mycket att titta på och begrunda, både gammal och ny bebyggelse som i snabb takt nu växer fram. 

Dagens Hjorthagen var på 1100-talet en ö med namnet Husarne.
Värtagasverket invigdes den 25 november 1893 och 1903 invigdes Värtaverket.
Hjorthagen är en mycket intressant stadsdel.

Dags för paus och att vila benen.Vd en lämplig plats med bänkar kändes det skönt att ta rast och äta den medhavda färdkosten.

Rundvandringen var mycket uppskattad. För några avslutades dagen på Myrorna, där det också fanns mycket att upptäcka.

Guide: Chris Cederlöf

Fotograf: Lennart Dannelind

Nästa vårpromenad är torsdagen den 8 maj då gör vi ett besök på Skeppsholmen.

 

Anita Hitterdahl

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.