A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Bra att veta

Läkemedel och äldre

Koll på med läkemedel är ett samarbete mellan PRO, SPF och Apoteket och är till för att ge stöd och råd för en säker och väl fungerande läkemedelsanvändning främst för äldre.

Koll på läkemedel

I Sverige finna ca 1,8 miljoner ålderspensionärer. De flesta av dessa använder läkemedel regelbundet och har god nytta av behandlingen men läkemedel innebär också särskilda risker för äldre personer eftersom de är känsligare än yngre och många får för många läkemedel eller läkemedel som är olämpliga för äldre. Detta försöker Koll på läkemedel motverka genom att evidensbaserad opinionsbildning.

Koll på läkemedel ger dig stöd och råd för en säker och väl fungerande läkemedelsanvändning.

Koll på läkemedel är ett samarbete mellan PRO, SPF och Apoteket för bättre läkemedelshandtering till äldre. Syftet är att utbilda och stödja patienter så att man själv kan agera för en bättre behandling. Läs mer om Koll på Läkemedel

Läkemedelsgenomgång - ett bra sett att få rätt medicinering

Läkemedelsgenomgång är ett arbetssätt som syftar till att förbättra läkemedelsanvändningen för enskilda patienter, vårdcentraler och vårdavdelningar. Måletär är att halvera olämpliga läkemedel till 2017 och att alla över 75 år ska få en kostnadsfri läkemedelsgenomgång. Man arbetar också på att läkemedel till personer över 75 år inte ska få bytas ut.  

Apotekets nya tjänster:      

  • Personlig läkemedelsrådgivning - De flesta Apotek erbjuder nu denna tjänst som innebär att du bokar en tid för kostnadsfri rådgivning där du i lugn och ro får gå igenom dina läkemedel.
  • Apotekets E-handel www.apoteket.se eller handla på telefon, recept och receptfritt. Tillgängligt hela dygnet, snabbleverans utlovas, telefon 0771-450 450.
  • Apotekes recepttjänst - Du kan få dina läkemedel online via apoteket.se, Mina recept. Det betyder att du kan handla receptbelagda läkemedel till dig och via fullmakt även till anhöriga. Sedan kn du få medicinerna levererade direkt hem, i brevlådan eller till lokalt apotekt eller till apoteksombud.

  Läs mer om Apotekets tjänster  www.apoteket.se

Anita Hitterdahl

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.