A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Om föreningen

Ordförande har ordet

Hej alla medlemmar i PRO Sofia och andra intresserade!

 

Jul och Nyår knackar på dörren. Vi gläntar på dörren. Några av oss släpper med glädje in högtiderna. Andra mer tveksamt. Och ytterligare andra inte alls. Det är så olika. Vi är så olika.

Jag har redan ”firat” Jul med släktingar, vänner och bekanta. Inte minst med PRO Sofia och vår traditionsenliga Jullunch på självaste Nobeldagen. Det var en väldigt trevlig och fin Julträff med god Jultallrik och gott att dricka. Musikern Mats Hedén underhöll oss på ett inspirerande och minnesvärt vis med sin musikaliska resa genom Hasse och Tages värld. Vi känner väl alla till deras skrivar- och skaparstuga i Vitabergsparken.

Nobeldagen är också FN:s dag för mänskliga rättigheter. En dag som jag uppmärksammar mer än Nobeldagen. Vi kan inte ta mänskliga rättigheter för givet. I alltför många länder och samhällen kränks mänskliga rättigheter å det grövsta. Låt oss stå upp för människors rättigheter att exempelvis uttrycka sina åsikter

Apropå mänskliga rättigheter så kommer Jan Mårtenson att gästa oss vid det första medlemsmötet efter årsskiftet tisdagen den 14 januari. Jan Mårtenson är kanske mest känd för sina spänningsromaner med den stillsamme antikhandlaren Johan Kristian Homan i huvudrollen. Jag tycker väldigt mycket om Homan-böckerna. För mig har dock Jan Mårtenson spelat en minst lika stor och viktig roll som FN:s högsta försvarare av mänskliga rättigheter. Jag tror att Jan Mårtenson kommer att ta upp såväl sitt författarskap som sitt engagemang för och kunskap om Förenta Nationerna i sitt program hos oss.

Vi har skickat ut PRO Sofias vårprogram till alla medlemmar brevledes. Hoppas det är något möte, något kulturinslag, någon resa eller någon annan aktivitet som passar just dig. Hör gärna av dig till någon i styrelsen.

För att PRO Sofia ska kunna erbjuda det ganska omfattande program som vi gör, krävs det en styrelse. Valberedningen med dess sammankallande Jan-Erik Wigren, uppmanar alla medlemmar att ta kontakt med aktiva vänner i PRO Sofia och fråga om intresse att bidra till att verksamheten kan fortsätta i ungefär samma omfattning som tidigare, det vill säga låta sig nomineras till styrelsen. Mejla här!

Med dessa rader vill jag på styrelsens vägnar önska er alla GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! Styrelsen vill också uppmuntra dig som ännu inte är medlem i PRO att komma till medlemsmötet den 14 januari eller höra av dig till undertecknad!

Berith Granath
Ordförande PRO Sofia

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.