A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

65-årsfirandet

Under året har vi utökat antalet mötesvärdar. Vi har också upptäckt att flera av våra medlemmar spontant ställer upp och hjälper till. 
Inför jubileumsdagen var det en del jobb som skulle göras och här ses två av de ordinarie värdarna lägga upp dagens snittar.
Det är är Anna-Stina Björkman  och Ullastina Blomqvist som syns på bilden. Under året har vi utökat antalet mötesvärdar. Vi har också upptäckt att flera av våra medlemmar spontant ställer upp och hjälper till. Inför jubileumsdagen var det en del jobb som skulle göras och här ses två av de ordinarie värdarna lägga upp dagens snittar. Det är är Anna-Stina Björkman och Ullastina Blomqvist som syns på bilden.

Som det kan vara på ett jubileum så blickades det bakåt. Anknytningarna till orterna Gustavsberg och Ingarö framgick tydligt på jubileumsdagen. Mer om detta här nedan.

2017-11-27 Christer hälsade på sitt vanliga humoristiska sätt välkommen. Han såg till att vi fick vetskap om vad som är på gång i föreningen. Nya medlemmar hälsades välkomna.Han gjorde en återblick på startenden 21 november 1952 och informerade om hur styrelsen då hade för sammansättning.

Ett grattis från distriktet

Bo Johansson

PRO-distiktets ordförande konstaterade att han blivit vänligt bemött i Gustavsberg redan innan han  träffade oss på Gustavsgården. En vänlig busschaufför, en ung Värmdöbo Och så naturligtvis trevligt sällskap vid bordet. Bo  hade varit inne på hemsida för att läsa om våra aktiviteter och hur de presenterades. 

Han konstaterade att vi var aktiva och att några av våra förslag nu vandrade uppåt i beslutsprocessen för att kanske bli verklighet. 

Bosse överlämnade en gåva från distriktet som bestod av en fri kursvecka på vår egen folkhögskola Gysinge. 

Dags för snittar

Det serverades snittar från buffébordet

God stämning

God stämning runt borden

Snittar och lite alkoholfritt bubbel förhöjer stämnngen. Och så det att alla verkar känna alla andra.
Många har även gemensamma upplevelser i cirklar, vid resor och till och med i demonstrationståg för de äldres boende.

Besök i 50-talet 

Ingvar Pettersson

Ingvar Pettersson presenterade med hjälp av Mats Björkman en del bildmaterial från fabriken och kommunen genom Gustavsbergs Vänner. Det blev en intressant återblick i bruksortens och Ingarös historia som den bildades på 50-talet. 

ingvar har ett trevligt sätt att förmedla sina kunskaper om den tidigare bruksorten och dess platser, hus och anläggningar. För att inte tala om de människor han mött. Det var inte bara bilder som illustrerade utan Ingvar sjöng även sång från fest och gymnastikträning. 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.