A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Bussutflykt på Ingarö och Gustavsberg

Visar gruppen som har Fikapaus i aprilsolen vid Björkviks brygga på Ingarö Fikapaus i aprilsolen vid Björkviks brygga på Ingarö

PRO:s bussrundtur på Ingarö och i Gustavsberg den 4 april 2019 lockade 48 personer att följa med.

2019-04-07 Vi startade vid Gustavsgården kl. 10 och for till Ingarö kyrka där guiden Claes F Jonsson tog emot. Han lät oss komma in i den vackra lilla kyrkan från 1700-talet där han berättade en bit av Ingarös historia där släkten Cederström haft ett betydande inflytande. Sedan blev det kaffe vid Björkviks brygga och en resa runt till olika platser på ön.

En utmärkt Herrgårdsbuffé kunde avätas till lunch på Säby Säteri där ägaren Arne Nilsson berättade om gårdens utveckling till i dag med jordbruk, bryggeri, musteri och ett eget galleri.

Härefter blev det ytterligare information om framtidsplaner på Ingarö. Resan gick så vidare på en kortare rundresa i Gustavsberg där vi kunde se krossverksamheten i Kil och Ekobacken och dess miljökonsekvenser. Vi kunde också se det nya Strandvik växa fram och en del av Porslinskvarteren i forna fabriksområdet, för att avslutningsvis åter landa vid Gustavsgården kl. 16. Mätta och nöjda.

Allt detta för bara 250 kr/person.

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.