A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Valet intressant

Den samlade politikergruppen Den samlade politikergruppen

Publiken fick ställa frågor som förmedlades av moderatorn Carl Fridh. Det blev både fråga-svar och ja-nej vilket gav omväxling på utfrågningen. Det verkade som alla ville utveckla äldreomsorgen likadant. Det går inte att undvika då mycket är. reglerat i lagar och författningar. Det som kan variera är mängd och takten av det som skall genomföras.

2018-08-30

Foto: Mars Björkman

Uppenbart vill politikerna behålla verksamheterna på Gustavsgården och Djuröhemmet så att valfriheten kvarstår för Värmdöborna.  Alla röstade mot att sälja ut  Gustavsgården och Djuröhemmet utom Moderaterna. 

 

Det är lätt att tycka synd om en del av politikerna vid en  utfrågning som denna. För hur skall de som är helt nya på sina poster kunna svara på varför så lite hänt på de 12 år deras grupp har haft ledningen i kommunen. Och hur skall de kunna ändra något när de som haft makten fortfarande finns kvar i deras organisation. Utan att ha varit med i kommunledningen hade Sverigedemokraten problem som ny i politiker då han inte hade nödvändig information om vad som bestäms i kommun, landsting eller riksdag. 

Berit Grundström tar stöd av Carl Fridh när hon ställer frågor om utlandsfödd personal  på Gustavsgården.  Hon var något orolig för den personal som har tillfälligt uppehållstillstånd.

Rolande ställer fråga om parboende

Rolando Valenti är alltid med och har funderingar och frågor. Den här gången handlade det om vad som händer i ett parboende när ena partnern avlider. Det fanns både möjligheter och regler men dessa var inte uppdaterade visade det sig. 

Lottie

Även personalen ställde frågor. Lottie Bölke hade funderingar om det vettiga om en planeras omorganisation.
Och Anne-Lie Pettersson nedan hade frågor om hur personal skulle kunna lockas till att ta anställning i kommunen. 

Anne-Lie Pettersson

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.