A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkommen till PRO Svartbäcken.

PRO Svartbäcken bildades 27 november 1972 genom att Uppsala pensionärsförening delades i PRO Föreningarna Fjärdingen, Eriksberg och Svartbäcken bl.a. för att bättre passa Uppsala kommuns normer för anslagsfördelning. PRO Svartbäcken fick då C:A 1100 medlemmar. 1986 avgränsades föreningen till Gamla Uppsala och Svartbäckens kommundelar 

PRO-Pensionärernas Riksorganisation är en ideell, politiskt obunden förening, som bevakar pensionärernas intressen i olika samhällsfrågor, just nu framför allt skatter, pensioner, boende och omsorg.De lokala föreningarna engagerar sig också i frågor som rör respektive ort. I PRO Svartbäcken är kollektivtrafiken en aktuell fråga som kommer att diskuteras på medlemsmöten under året. Vi ordnar också verksamheter för medlemmarnas glädje och gemenskap t ex studiecirklar, resor och teaterbesök.

PRO Svartbäcken har idag c:a 750 medlemmar. Vi annonserar våra medlemsträffar, resor, utflykter i UNT under pensionärsnytt på lördagar och informerar på vår hemsida samt på anslagstavlan i Nyby Servicehus.

Aktuellt från Svartbäcken

 • Jullunch 11/12-2018

  2018-12-11 43 PRO medlemmar åt en rikligt tilltagen och god jultallrik.Kaffe med lussekatt och pepparkaka serverades därefter. Underhållningen stod 4 vänner och en gitarr för som framförde en knippe av välkända melodier samt lite allsång. En frågetävling ägde rum för att att ta ut tävlande till PRO-vetarna i vår. Lite information om vårens preliminära program samt några planerade resor. Ordförande avslutade med att önska alla en riktig God Jul.

  Läs mer
 • Höstmötet 27/11-2018

  2018-11-27 Inför 50 PRO Svartbäcken medlemmar hölls årets höstmöte med beslut om 2019 års budget, arvoden. medlemsavgift samt verksamhetsplann. Efter kaffepaus höll hälsopedagogen Daniel Hawkins från Nybys Träffpunkt ett intressant föredrag om friskvård och rehabilitering På Nyby trygghetsboende.

  Läs mer
 • Studiebesök på Regionens hus 14/11-2018

  2018-11-14 Studiebesök den14/11-18: Pro Svartbäcken besökte Regionens Hus på Storgatan 27 där 320 personer arbetar med verksamhet, som tillhör landstingets område. Syftet med besöket var att få se den konst som finns i huset. Andreas Bjersby guidade oss från plan 1 till plan 5. Han berättade om verken och dess skapare både kunnigt och intressant på ett personligt sätt. Bland annat berättade han att den konst, som placeras ut i olika miljöer inom t ex vården väljs med omtanke, att man väljer konst från konstnärer, som har som mål att försörja sig på sitt konstnärsskap. Som avslutning högst upp i huset fick vi från en altan skåda ut över ett kvälls- belyst Uppsala med sina kända byggnader på rad. Vi var 13 pensionärer som fick se mycket fin konst samt en vacker vy över Uppsala. Alla var nöjda när vi lämnade Storgatan 27.

  Läs mer
 • PUB-kväll 8/11-2018

  2018-11-08 Pub-kvällen 8/11-2018 på träffpunkten, Storgatan 11 hade samlat 40 medlemmar från PRO Svartbäcken. Vi umgicks under trevliga former och fick lyssna till Erik Lundbergs trio som underhöll oss med trevlig musik, musikfrågetävling samt dansmusik.

  Läs mer
 • Månadsträff på Industriminnesföreningen 30/10-2018

  2018-10-30 21 Pro Svartbäcken medlemmar hade kommit till Industriminnesföreningens lokaler på Salagatan 16A för att lyssna på föreningens vice ordförande Owe Hedin som berättade intressant om industrier i Uppsala de senaste 200 åren. Kaffe intogs och sedan rundvandring under guidning av Owe Hedin. En intressant och givande eftermiddag.

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.