A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Hemlig resa

Jämtbogården

Minnesanteckningar Hemlig resa

2014-09-13 Hemliga resan blev en trevlig dagsutflykt till Jämtbogården i det vackra Bjursås.
Författaren och regissören Per-Ola Björklund hälsade oss välkomna vid Bävern i Korsvägen.
Sen följde en guidad rundtur genom Bjursås samt en visning av Einar Norelius väggmålning Saga.

Per-Ola vid Lustateljen

Sedan åker vi upp till Jämtbogården, en tuff promenad upp till  den inglasade Lustateljen som hade en underbar utsikt. Där serverades god mat med musikunderhållning av Per-Ola, och roliga vitsar av serveringspersonalen.  Hantverkare från Bjursås Gille presenterar sig och sina hantverk.

Efter maten besöker vi  Per-Ola Björklunds  konstnärshem Jämtbogården med anor från 1600 talet, bestående av  Stora huset, skrivarstugan och berättarladan.

I stora huset underhåller och berättar Riksspelmannen Per-Ola om möten med bland andra Astrid Lindgren, kungaparet, Alice Babs och Björn Skifs. Vi fick även veta mer om Carl Larsson och Selma Lagerlöv. På övervåningen sålde hantverkarna sina alster.

Skrivarstugan som har unika takmålningar och snickerier, berättade Per-Ola om  dess uppkomst och historia blandat med musicerande underhållning.

Skrivarstugan

I berättarladan visas film med det bästa ur publik- och kritikersuccéerna  Herrgårdliv, Sagoliv, Dalaparadiset samt Konstparadiset, pjäser som setts av 54.000 nöjda personer.

Efter ett gott eftermiddagskaffe återvänder vi hem 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.