A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Orättvisa skatter

Läs vår Ordf. synpunkter på orättvisa skatter och äldrevård

2014-02-15 Orättvisa skatter och äldrevård

Så här cirka 8 månader före valet till riksdag, kommuner och landsting, börjar våra politiska partier att formulera sina valplattformar. Något som verkar vara en ”ickefråga” för samtliga partier, är den orättvisa skatten på pensioner. Detta är ju en konkret fråga, men inget politiskt parti har gett något konkret svar på hur man skall hantera denna fråga. Svepande formuleringar om att det skall rättas till när ekonomin så tillåter, har vi hört många gånger, men det kan väl inte vara så att Sveriges ekonomi står och faller med den orättvisa skatten. Vi har ju sett exempel på andra kostnadskrävande reformer som genomförts under de senaste åren. Observera att vi inte kräver lägre skatt, men en rättvis skatt. Gapet mellan inkomster och pensioner ökar ju för varje gång ”jobbskatteavdrag” beslutas, dessutom slår ju den så kallade ”bromsen” till och vi får det sämre och sämre. När lönerna ökar, minskar pensionerna.

Massmedia har ju under de senaste veckorna uppmärksammat äldrevården i samhället, och här har ju de politiska partierna sagt att saker och ting måste åtgärdas, men inga konkreta förslag har presenterats. Det är klart att det är lättare att komma med svepande påståenden, än at föreslå konkreta åtgärder. Det är väl inte så att denna fråga tagit politikerna på sängen, det är ju inget nytt men kanske en fråga som man helst vill undvika.

För att återgå till pensionerna så kunde man läsa i pressen den 20 juli 2010 att nästkommande års  pensioner skulle minska med 4 %. Eftersom det denna dag var 121 år sedan kärlekssagan mellan Elvira Madigan och Sixten Sparre tragiskt tog slut, skulle man kunna travestera Johan Saxons text om dessa två ”Sorgerliga saker hända än i våra dar minsann sorgerligast är dock denna om pensionen som försvann.”

Inför valet 2011 blev det en ökning med hela 50 kr/mån. Socialdemokraterna vill sockra med ytterligare en femtilapp. Trots ökningen förstorades gapet mellan skatt på lön kontra pensioner.

Hur tänkte politikerna? Kanske hade dom hört Felix Körlings barnvisa ”Om pappa vill ge jag en femöring” och trodde att vi pensionärer skull bli lika glada som flickan i visan.

Sjung för våra politiker! Melodin kan ni ju!

Nu blir det glada dagar, vi har fått mera pengar en hel femtilapp i månan har vi fått.

Så nu kan vi festa och ta ut alla svängar och smörja vårt krås och börja leva flott.

 

Vi går ut på krogen, vi köper nya kläder och en liten snaps till helgen kan vi ta

Vi njuter av livet och tackar vår regering som tror att dom gör nåt som för oss är bra

 

Men detta min vän, det är rena utopier som våra politiker ej har förstått.

Dom lever i sin värld, med fria fantasier dom lever på skatten som av oss dom fått!

 

Styrelse för Södra Hagunda PRO

Genom

Erik Wall

ordförande

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.