A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Nyhetsarkiv

PRO Umeå samorganisation 

Samorganisation har till uppgift att ta initiativ och driva pensionärernas intressefrågor och att verka för att pensionärernas inflytande stärks i kommunen. Detta kan gälla representationen i kommunala pensionärsrådet (KPR) och annan verksamhet beträffande kommunala angelägenheter.  Andra uppgifter är gemensamma aktiviteter som studier, medlemsrekrytering och medlemsvård. 

I Umeå består samorganisation av tio föreningar: Backen, Berghem, Ersboda, Holmsund, Hörnefors, Obbola, Sävar, Teg, Umeå, och Umeå Östra.

Styrelsen består av ordförande, kassör och sekreterare, som utses av årsmötet, samt det övriga antalet ledamöter som årsmötet beslutar. Ersättare ska utses. Se nuvarande styrelsen på styrelsesidan i valen i rubrikraden ovan.

Varje förening utser två ombud till höst- och årsmötet och ersättare för dessa. Samorganisation har skyldighet att följa riksorganisationens stadgar och de beslut som fattas av dess kongress, styrelse och representantskap samt av distriktets årsmöte, höstmöte och styrelse.

 

10 PRO föreningar

 

Ordförande: Anita Berg

e post: amberg50[at]hotmail.se

Backen ordf. Christin Broman     

Berghem ordf.  Yngve Lindqvist

Ersboda ordf. Lena Carlsson

Holmsund ordf. Lars-Gunnar Lundström

Hörnefors ordf.  Sten Forsgren

Obbola  ordf.   Astrid Waller

Sävar   ordf.  Björn Hedvall      

Teg ordf.  Göran Robertsson  

Umeå ordf.  Anita Berg

Umeå östra  ordf. Arne Thunberg

 

e post till samorg: umea.samorg[a]pro.se

byt [a] mot @Aktuellt från Umeå

 • "Konst- och Hantverksmässa" på 7:an

  2019-11-28 En kulen novemberlördag anordnade Samorganisationen för Umeås PROföreningar "Konst- och Hantverksmässa" en trappa ner på 7:an. Ytterst ansvariga för denna dags evenemang var Ingegerd Erdin och Christina Ahlgren.

  Läs mer
 • Välfärdsteknik ämne på internetcafé

  2019-11-11 Vid säsongens sista Internetcafé på Sjuans mötesplats stod Välfärdsteknik på schemat. Mairon Åhlin och Matilda Nilsson, verksamhetsutvecklare vid Vård och Omsorg, Umeå kommun, hade lastat bilen full med teknik som man visade upp för ett 40-tal intresserade pensionärer. Det var Frivilligcentralen och PRO samorganisation i Umeå som stod för arrangemanget.

  Läs mer
 • Tillsammans mot ensamhet

  2019-11-07 Under den sk Psykeveckan Västerbotten hade PRO samorganisation i Umeå ett inslag kallat ”Tillsammans mot ensamhet. Vad kan vi göra?” Det var Guy Lööv, PRO Riks, som föreläste om detta. Han har varit med i ett stort projektet där pensionärs-organisationerna PRO, SKPF och SPF Seniorerna tillsammans tagit fram ett studiemateriel kallat ”Tillsammans mot ensamhet”.

  Läs mer
 • "Läs mer i vår app"

  2019-10-14 Uttrycket att vi ska läsa mer i appen har vi hört nästan dagligen i Sveriges Television men kanske inte riktigt haft klart för oss varför man gör så. Anders Bäckström, redaktionschef vid Sveriges television i Umeå, besökte Sjuans mötesplats inbjuden av PRO samorganisation i Umeå och Frivilligcentralens Internetcafé. Vi ser Anders namn i rutan i varje sändning från SvT Västerbotten som ansvarig utgivare. En i det närmaste fullsatt lokal med ett 60 tal pensionärer hade kommit för att höra på honom och de gick hem med mycken ny information.

  Läs mer
 • Möte med Dagny, 107

  2019-10-09 Med rubriken ”Livet börjar vid 100 –att våga, vilja, kunna” bjöd Umeå kommun i samarbete med PRO och Frivilligcentralen till en eftermiddagsträff på Vävenscenen där Dagny Carlson, 107 år, var det stora dragplåstret. Biljetterna tog slut någon dag innan eventet och salen var fylld till sista plats, och så även på läktarna, alltså totalt 400 personer deltog.

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.